Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

merhaba arkadaşlar ben yol bisikletine başlamak istiyorum 2500 tl bütçem var ne önerirsiniz

Scudo
@PikkaPou
Benimde aynınsprum olucal

@PikkaPou
@YSGF

Tavsiyem ikinci el temiz kullanılmış bisikletlere bakmanız.
Bu bütcelere 4700 Tiagra setli, karbon maşalı bisiklet bulabilirsiniz.

@ProfessionaL
İkinci el hangi markalar mesela

@YSGF
Carraro race 012, 011..., triban 100, salcanonun giriş seviyesi yada tiagra set düşünüyorsanız Carraro'nun 054 modelinin 2. eline bakabilirsiniz

@YSGF

2015 üstü Salcano XRS030 serisi, Mosso TCA Tiagra setlileri.
2011-2014 modelleri arasına girersen Specialized'in düşün donanımlı bir bisikleti vardı sahibinden üzerinde. Ya da Corratec dolomiti serisi vardı. Hatta şişlide de 2012 model KTM strada 2000 vardı eski seri 105 olanı. araştırabilirsin.

Merhaba arkadaşlar. Yarın yol bisikleti almaya gideceğim. Alsam mı almasam mı tam emin değilim zaten 1 yıl gibi bir süre zarfında kullanacağım için üstüne fazla düşmedim. Bisiklet 1972 model Alman malı diye biliyorum. Lastikleri b'twin biraz kalın fakat satacak olan kişi yanında kendi 700x25 lastiğinide verecekmiş yan fazla sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Orta vites telinde bi sıkıntı var dedi sizce fazla sorun olur mu? Birde bisikleti 600 tl ye alacağım biliyorum biraz ucuza kaçmak oluyo bu fakat şimdilik yapacak başka şey yok. Bisiklet görünüş olarak oldukça şık duruyor. Sizce bu bisiklet alınır mı alınmaz mı? Bu arada unutmamayım bu bisiketin sahibinin ilk yol bisikleti buymuş dediğine göre.

Bisiklet: (link)

@TheBilgin
Bu tarz bisikletlerde tecrübeli kişilerin tavsiyesi iyi olur, eski yada antika bisikletlerde dolandırıcı çok, dikkat etmek lazım. Ilan sahibini kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın. Fiyatı uygun bu arada Ankara da bisiklet sanırım sizde Ankara da yaşıyorsunuz. Gidip biraz kullanıp karar verebilirsiniz tabi yine kadro vs parçalarına dikkat etmek lazim boya vs varsa catlak gibi başka bir gün kazaya sebeb verebilir.

@yavuzkosar

Ürünü bugün gidip test ettim ve üründen aşırı memnun kaldım. Satıcı ürünün yanında eski lastiklerini, portbagajı, dinamosunu ve çamurluklarını da verdi. Şuan sadece eski dış lastiğini alabildim müsait olunca diğer parçalarıda alacağım. Ürünü satın aldıktan sonra yaklaşık 4 saat kullandım ve fazla bi sıkıntısını görmedim. En beğendiğim özelliği ise jant kilidi oldu. Tek sıkıntısı ön aktarıcının telinin olmaması onu da zaten 1-2 hafta içinde yaptırmayı düşünüyorum. Dediğim gibi sadece 4 saat kullandığım için sadece bu kadarını söyleyebilirim. Daha fazla kullandıkça sizlere aktarırım.

Bir foto atsaydın merak ettim

Merhaba, ben arkadaşlarla kısa turlar için bir yol bisikleti almak istiyorum. Kısa dediğim günübirlik 50-100 km arası turlar. Şehirler arası vs. 2.el triban 500 düşünüyorum nasıldır? Boyum 182 hangi boy bana uygun olur? Hibrit ve katlanır kullandım, yani daha önce yol bisikleti hiç kullanmadım. Alternatif olarak hibrit riverside 500 mü önerirsiniz mesela? 8-10 yıl kullanırım o açıdan değerlendirirseniz sevinirim. İyi akşamlar...

@TheBilgin
Güle güle kullanın, hoş görünüyor. Eğer sağlamsa fiyatı da iyi bence.

Bisan rc9900 önerir misiniz arkadaşlar ?
Salcano xrs001 1005 setle aynı para hatta daha ucuz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Hibrit insan
Valla Bisan bu sene guzel bisikletler çıkardı ben rc9900 modelini görsel olarak da cok begeniyorum full karbon, alınabilir diyorum. Güzel, yakışıklı bisiklet.

Sen benim şaşırdığım nokta ultegra setli bir yol bisikletinin 8800 ₺ ye satılması salcano da 105 setlisi 9200₺

• Beğen
@Hibrit insan
Bence mantikli bir satış politikası. Nerdeyse piyasadan silinen bir markanin pazara iddiali bir şekilde giriş yapmasi diyebiliriz buna. 12-13 bine satilsaydi "bu Bisan kendini ne sanıyor, cok simarmis fiyatlara bak, bunu alacagima baskasini alirim" denilirdi. Ama bu fiyatla cok iyi akıl çeliyor.
Bu fiyatlarda bisiklet alacak olsam kesinlikle sans verirdim.

• Beğen
Merhabalar. Ben yol bisikleti almayı planlıyordum. İkinci el 2000 tl bütçeyle. Daha önceden yol bisikleti kullanmadım. Kullanış amaçlarım içerisinde ileride triathlon yapmak istemem doğrultusunda yol bisikletine yöneldim. Ama önce başlangıç olsun istiyorum. Direk bu sporu yapacağım anlamına gelmiyor. Ayrıca uzun turlar yapmak istiyorum. Mesela İstanbul-İzmir gibi yolları kamplı katetmek istiyorum. Bu isteklerim neticesinde cyclocross bisikletleri gördüm. Siz bana ne önerirsiniz ?

@feonesh

Yol bisikleti konusunda bende fazlasıyla yeniyim fakat bence uzun yollar için cycle-cross bisiklet o kadar da iyi olmaz çünkü cycle-crosslar kısa mesafede çabuk hızlanmaları ve çevik olamaları yüzünden tercih edilir. Sizde benim istediğim gibi uzun turlar yapmak istediğiniz için yol bisikleti size daha uygun olacaktır. Birde bence b'twin triban 500 veya 520'nin ikinci el fiyatlarına bakın derim çünkü triban 500 ve 520 biraz daha tur bisikletine yatkın bir yol bisikleti olduğu için hem uzun yollarda sizi fazla yormaz hemde yokuşları 3'lü aynakol sayesinde daha rahat tırmanırsınız fakat bu bisikletlerle fazla bir perfonmans yapmayı beklemeyin derim ve yarışlara katılacaksanızda öndeki aynakolu değiştirmelisiniz çünkü bildiğim kadarıyla yarışlarda en fazla 2'li aynakol kullanılabiliyor. Eğer yarışlara katılmayı ve yüksek performans yapmayı düşünmüyorsanız bence gayet ideal bi bisiklet. Zaten bisikletin üstündeki bagaj, suluk, çamurlu vs. , karbon maşadan ve ömür boyu kadro garantisinden bahsetmeye hiç gerek yok. Umarın size yardımcı olabilmişimdir ve umarım istediğiniz türde bir bisikleti bulabilirsiniz.

Söylemeyi unutmuşum cycle-crosslar yüksek hızlarda aşırı dengesizdir fakat yine de uzun turda kullanılabilecek iyi bisikletlerden biridir. Şu videoyu izlemenizde fayda var;

-

• Beğen
Tepkiler: meren12
@TheBilgin
Cevabınız için teşekkür ederim. Triban 520 yi 2000tlye ikinci el ilanlarda gördüm ve aklıma yatmıştı açıkcası. Ama uzun yolculuklar için yol bisikleti bagaj konusunda tavsiye edilmiyor diye okumuştum. Triban 520 modeli bagajlı yolculuğa da uygun mudur ki ? Ve uzun yolda yol bisikletinin ince lastikleri sorun çıkartmaz mı?

Geri