Yol bisikleti tavsiyeleri

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Merhaba herkese,

Piyasadaki guncel yol bisikletleri icin oneri ve fikir isteyebileceginiz ve her turlu soruyu sorabileceginiz ve sizden daha tecrubeli forumdaslar tarafindan cevaplar alabileceginiz guzel bir konu baslatiyorum arkadaslar. Diger konu eskidigi icin arsive alinacak :harika:

Konunun daha etkili işlemesi, daha akici ve faydali olabilmesi acisindan birkac maddede konu kurallarini siraliyorum arkadaslar. Bu kurallar hem soru soranlarin, hem cevap yazanlarin ozenini gerektiriyor. Gerekli ilgiyi gostermenizi rica ediyorum :):harika:

Soru soranlarin dikkat etmesi gereken hususlar;
Soru sormadan once lutfen ufak capli bir arastirma yaparak modellere goz gezdiriniz. "3000 liraya kadar yol bisikleti onerir misiniz" sorusuna cevap vermek gercekten zor. Hem zor, hem de gercekten size hitap eden bisikleti bulabilme ihtimalimiz dusuyor. Cunku biz sorulariniza cevap verirken sizin yasinizi (hizli mi yoksa rahat bir bisiklet mi? Sorusunun cevabi yasinizda) , yasadiginiz sehri (yasadiginiz sehirdeki engebe durumu, asfaltin durumu, bu bilgiler dahilinde size yokus odakli veya bozuk yola uygun bisikletler onerebilecegiz), spor gecmisinizi (spor gecmisiniz az veya hic yoksa belki de bel agrisi sorunu yasayacaksiniz, bunun icin size daha rahat bisikletler onermeye calisacagiz), tahmini olarak kullanmayi dusundugunuz haftalik sure veya kilometre (ornegin uzun yol yapmaya hevesliyseniz size muhtemelen endurance kadro onermeye calisacagiz), planladiginiz kullanim sekli veya hedefleriniz (granfondo yarisi kosacagim, veya bu bisikleti 1-2 yil kullanip ardindan daha ust modele gecmeyi planliyorum, veya sadece ulasim amaclu kullanmayi planliyorumm veya daha cok sehirler arasi kullanmayi planliyorum gibi), ve modelini veya tasarimini begendiginiz bisikletleri de dikkate almaya calisiyoruz. Ornegin "Lapierre kadrolarinin dizayni hosuma gidiyor, Lapierre veya ona benzer bir bisiklet almayi istiyorum" gibi :)

Soru soracaklardan bir diger onemli ricam da, kafanizda eger birkac model belirlediyseniz (ornegin Mosso TCA 730 ile Bianchi SLR 400 arasinda kaldiniz) bu bisikletlerin teknik ozelliklerini kabaca belirtiniz. Bu teknik ozellikleri, bisikletlerin kendi websitelerinden kolaylikla edinebilirsiniz arkadaslar. Şöyle düşünün lütfen; sorunuzu her okuyan forumdasin bu bisikletlerin ozelliklerini internetten aratip bulmasindansa, siz bir kere aratip bulun ve yazin, onlarca, yuzlerce kisinin isini kolaylastirmis olun. Ve esktra bir oneri; sorulariniz ne kadar ozenli olursa, size gelen cevaplar da o kadar ozenli ve çok sayida olacaktir, sizin icin en dogru bisikleti bulma sansimiz cok ama cok artacaktir arkadaslar :harika:

Sorulari bikmadan usanmadan cevaplamaya calisan yardimsever forumdaslardan da aflarina siginarak kucuk birkac ricam olacak :)
Sorulari cevaplarken, yazdiklarinizin yillar sonra bile birileri tarafindan (ornegin google uzerinden foruma ulasan birileri) okunacaginin, dikkate alinacaginin her zaman bilincinde olmaya ozen gosteriniz. Emin olmadiginiz bir nokta varsa "emin degilim ama" gibi ifadelerle bunu belirtmekten korkmayiniz :) Ve daha da onemlisi, konunun cok fazla kisi tarafindan okunacagini goz onune alarak dusunun, karsilikli kisisel muhebbet etmemeye ozen gosteriniz. Amacimiz forumdaslarin sıkılmadan okuyabilecekleri, yol bisikletleri ve ozellikleri hakkinda guncel fikirler edinebilecekleri faydali bir konu ortaya cikarmak :):harika:

Herkese iyi forumlar dilerim

Fikir vermesi acisindan elimden geldigince bazi giris seviyesi yol bisikletlerinin karsilastirmasini yaptigim linkleri de ekliyorum :)
(link)
(link)
(link)

(link)
 
Scudo
Kayıt
30 Mart 2018
Mesaj
67
Tepki
68
Yaş
26
Şehir
Adana
İsim
Sefa Akyüz
Bildiğiniz gibi herkesin maddi durumu aynı değil, maddiyattan önce eğer başlangıç için alınıyorsa dişli oranlarının fazla zorlamayacağı bisikletler alınmalı. Başlangıç için aynakol:34-50 ruble:12-28 oranları idealdir. Onun haricinde paranız da varsa tasarım olarak beğendiğiniz herhangi bisikleti alabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: zEstech35

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Kayıt
14 Ocak 2017
Mesaj
1.012
Tepki
2.038
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Decathlon malı bisikletlerin kalitesi iyi midir? Dün pantolon yağmurluk almak için ilk kez decatlona gittim, gider gitmez yaptığım ilk şey bisikletleri incelemek oldu. Yaklaşık 4500 ₺ fiyata carbonfiber maşalı, 7005 alaşım şaseli, shimano 105 mekanizmalı bisikletler vardı. Muadil bisikletlerin +5000 ₺ fiyatlardan başladığını göz önüne alırsak fiyatı gayet mantıklı geldi. Bisiklet alırken genelde markasına dikkat edilmeyen lastik, jant, orta göbek gibi aksamlar kaliteliyse (bu aksamların markasına bakmadım, almayı düşünmediğimden pek alıcı gözüyle bakmadım, sadece jantların mavic aksium marka olduğunu gördüm bu bir artıdır bence) gayet alınabilir araçlar bence.
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
@Viraj Mühendisi Evet 34/50 giris seviyesi icin ideal, ruble 12/28 degil de 11/28 olsa daha iyi olur. Aynakol zaten 50'li, birde ruble 12 diş olursa maksimum hiz dusuk olacaktir. Sprint denemelerinde pedal belki de biz gucumuzu tam basamadan boşa cikacaktir (90 kadansta 12/50 vites kombinasyonu 47 km/h yapiyor) Gucumuzu tuketemeden pedal bosa cikabilir. Bu yuzden antrenmanli biri icin 12 ruble, 50 aynakol yetersiz kalacaktir.
Yokusu bol yerlerde yasayan veya yokusta cok zorlananlar da 30 disli (11/30) rubleyi kesinlikle dusunsunler. Duruma gore 32 hatta 34 bile tercih edilebiliyor o_O

@Knight Rider Decathlon'un bisikletlerine dandik demek haksizlik olur. Oyle ki, cok kaliteli ve ust seviye urunleri de var. U19 profesyonel takimlari var ve hepsi Btwin giyiniyor o_O

IMG_7583.jpg

Kullandiklari bisikleti CyclingWeekly, yilin en alinasi bisikleti secmisti o_O

indir (2).jpg

Fakat, bu kadar ovguden sonra biraz da uyari yapalim. Cunku Decathlonda gordugunuz dusuk fiyatli yol bisikletleri safkan yol bisikleti degiller. Biraz kirma modeller. Fitness bike olarak da dusunebilirsiniz. Kadrolari geregi performans odakli olamazlar. Daha once Triban 500 hakkinda konusmustuk; (link)

Son olarak Decathlondan bisiklet ve bisiklet giyimi alisverisi yaparken beden secimine dikkat edin, magazada deneyerek almaya calisin. Cunku hem bisikletleri hem giysileri alisilmisin 1 beden kucugu. Ornegin M giyen biri Decathlonda muhtemelen S giyecektir.
Bu beden farkliliginin sebebinin de Decathlonun cok ama cok genis bir kitleye hitap ettigini (bu kitlenin icinde daha once hic spor yapmamis olan ve cok buyuk bedenler giyen kisiler de var) ve bu sebeple bedenleri buyuk tuttugunu tahmin ediyorum :naslyany:
 

Alptriatlon

Aktif Üye
Kayıt
24 Mart 2018
Mesaj
152
Tepki
745
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
Konu henüz yeni açılmışken bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
"Yol bisikleti öneri ve tavsiyeleri" çok iyi fikir, ancak kullanım zorluğu var. "en azından benim fikrim o yönde"
Mesela "Yol bisikleti öneri ve tavsiyeleri 5.000 liraya kadar"
"Yol bisikleti öneri ve tavsiyeleri 5.000 - 15.000 tl arası"
"Yol bisikleti öneri ve yavsiyeleri 15.000 tl ve üzeri"
gibi ayrılsa, çok daha kullanışlı ve keyifli olmaz mı ?

Rakamlar döviz olarakta belirlenebilir, çünkü dediğiniz gibi ilerleyen yıllarda, konuyu okuyacak arkadaşlar fiyatları görünce çok şaşırabilirler. 3 ay önce 10.000 olan bisiletler bile, şimdiden 15.000 oldu. "belki birkaç yıl sonra orta seviye bir grup set 20.000 lira olur." Dolar 4 oldu diye konu açıldı, iki gün geçmeden konu başlığını değiştirmek gerekti. tüm parçalar dövize endeksli olduğu için fiyat konusu çok önemli.

Bisiklete yeni başlayan insan öğrenmek istiyor aynı konu, bir yıldır bisiklete binen karbon kadro arayan arkadaş giriyor aynı konu, işin tadını alıp ultegra, dura ace bakan arkadaşlar giriyor aynı konu...
Örnek vermek gerekirse; Ben tavsiye ve önerileri görmek için giriyorum, bakıyorum yeni başlayan bir arkadaş 1.000 liralık bir bisiklet sormuş, günlerce ona yardımcı olmak için muhabbet dönmüş, muhabbeti bölmemek için birşey yazamıyorum, ve daha iyi bir bisiklet yazışması başlayana kadar konuya bakıp okumadan çıkıyorum.
Ayrıca çakışmalar da olabilir, arkadaşın biri 50.000 liralık bir bisiklet almak istemiştir, başlıkta 1.000 liralık muhabbetin döndüğü bir süreçte bunu sormaya çekinebilir, tam tersi de geçerli.

Önerimi faydasız bulursanız, yada "öneri yeri burası değil" derseniz, mesajımı silebilir yada uygun başlığa taşıyabilirsiniz.

İyi çalışmalar
 

mrfelicity

Üye
Kayıt
15 Mart 2018
Mesaj
55
Tepki
44
Şehir
İstanbul
İsim
Emir
Bisiklet
b'Twin
Alptriatlon,
valla çok iyi olurdu bence de ayrılsın ve mümkünse bisiklet seçimi kısmında sabitlensin

Fiyat bakımından bildiğim kadarıyla sıralayacağım.
2500e kadar olan bütçeler:
Mosso cavailer(bence donanımı başlangıçta çok önemsemeyin tourney alın sonra yetersiz kalırsa soraya yükseltirsiniz)
Bianchi slr 400
Btwin triban 500
biraz daha aşarsa triban 520
3600e kadar olan bütçeler
Salcano xrs030(Salcano markası satış sonrası hizmet ve servis bakımından önerilmiyor.)
Triban 540
Bianchi slr 600
Carrarp cr 052
5000e kadar olan bütçeler için bir şey söyleyemeyeceğim
Ufak ipuçları:
Eğer çok fazla eğimi olan bir yerde yaşıyorsanız aynakol/ruble oranına dikkat edin.
Beklentinizi belirleyin ve ona göre kadro seçin.(tırmanış, endurance)
Bu kişiden kişiye değişir ama aynı kadroyu kullanan 2 bisiklet varsa donanımı düşük olanı tercih edin. Kadroyu değiştirmeniz zordur ama komponenti istediğiniz zaman değiştiririsiniz.
Bisiklet sizin bisikletiniz, özellik bakımından(kadro, komponent) eşit olduğunu düşündüğünüz bisikletler varsa almanız gereken bisiklet tasarımı hoşunuza gidendir.
Yanlışım varsa pmden yada konu üzerinden belirtirseniz düzeltirim, hatasız kul olmaz.:):):)
 

MetuRider

Üye
Kayıt
30 Mayıs 2016
Mesaj
20
Tepki
15
Yaş
34
Şehir
Ankara
Tam da bir yol bisikleti alma hevesi tekrar gelmişken önerilerinizi alayım. İstekler şöyle;
  • 105 Setli
  • Alu kadro
  • Haftada 200-250 km maksimum süreceğim
  • 5000 TL'den fazla vermek istemiyorum
Geçen sene talihsizliklerden bu özelliklerde bir Cube bisikleti alamadım, şimdi dövizlerden ötürü fiyatlar çok uçmuş halde. Önerebileceğiniz modeller nelerdir acaba?

Benim hemen gözüme çarpanlar Carraro 062 ve Decathlon Ultra 900 oldu. Başka önerileri de açığım, 2. el ürün almaya çok sıcak bakmıyorum.
 

Kaos.

Aktif Üye
Kayıt
4 Nisan 2010
Mesaj
112
Tepki
127
Şehir
istanbul
Bisiklet
Peugeot
Selam,

Ben de şu sıralar bir yol sbisikleti almayı düşünüyorum. Kafama yatan bir bisiklete 10binden fazla verebilirim, ama bu fiyatın altında kalmayı tabi tercih ederim.

Birincisi;
Önyargisiz olmaya çalısiyorum ama 10bin liradan fazla para verecekken de yanlış yapmak istemiyorum.

Kağıt uzüzerin çok güzel görülen aşağıdaki gibi ve ya benzeri ürünler alınır mı ?

(link)


Bu arada dün şahsen gidip KTM ve Mosso gördüm, ( kimse yanlış anlamasın başka markların reklamını yapmak istemiyorum ama böyle bir gerçek var ) karbon kadrolarına 2 yıl garanti veriyorlar ama 2 yıldan sonra birşey olursa üretici firmayla iletişime geçeriz büyük ihtimalle değiştirirler diyorlar.

Oysa ki, Trek ömür boyu garanti veriyor. Bu durumda o fazla parayı sadece kadroda yazan markaya mı veriyoruz yoksa gerçekten kalite, satış sonrası servis vs. farkı var mı ?
Asıl sormak istediğim bu.

Bu nokta da aklıma, diğer markalar karbonlarına o kadar da güvenmiyorlar mı sorusu geliyor, ki bu durumda da yukarıda çok bahsi geçen B'twin 900 modeli öne çıkıyor.


Teşekkürler
 

mrfelicity

Üye
Kayıt
15 Mart 2018
Mesaj
55
Tepki
44
Şehir
İstanbul
İsim
Emir
Bisiklet
b'Twin
10bin tl vermişken specialized almak daha iyi olur bence. Ayrıca ilk yol bisikletiniz ise düşük bütçeyle başlayın bence onu kullanırken para biriktirip daha yüksek bütçeli bir bisiklet alabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: altucakmak

Batuhan54

Üye
Kayıt
15 Nisan 2018
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
21
Şehir
Sakarya
İsim
Batuhan Karagöz
Bisiklet
Khebikes
Anladığım kadarıyla bütçen kısıtlı ve güzel bir bisiklet istiyorsun. Açık konuşmak gerekirse btwin hariç bütün bisikletleri kullandım ve bianchi aralarında en iyisi sebebini soracak olursan kadro kalitesi zaten grup setleri hemen hemen aynı. O bisiklette eğer zevk almak istiyorsanda o pedallarla çok zor. Eğer paran biraz daha varsa kitli pedal almanı tavsiye ederim.İyi sürüşler.:)
 

Alptriatlon

Aktif Üye
Kayıt
24 Mart 2018
Mesaj
152
Tepki
745
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
@Kaos.

Eğer ilk defa yol bisikleti alacaksan, hemen 10.000 lik bisikletlere bakma, en ucuzundan başlamak daha sağlıklı olacaktır.
Yol bisikletinin kontrolü, diğer bisikletlere göre daha zordur. lastikleri ince olduğu için çok daha çabuk deforme olabilirler
Mesela ilk defa kilitli pedal kullanacaksan, en azından birkaç kere düşeceksin, 2.000 liralık bisikletle yan düşünce, zararın belki birkaç yüz lira olur, ama 10.000 liralık karbon bir yol bisikleti ile düşersen arka çatalın vs. bile çatlayıp kırılabilir. yada pahalı grup setin, pahalı jantların gereksiz zarar görebilir. "inan hepsi ciddi maliyet"
Ucuza aldığın bisikleti ilerde ne yapacağım dersen; trainer'a takıp evde idman yaparsın, yada az zarar ederek, belki etmeyerek "kazanç bile sağlanabiliyor" yeni başlayan birine satarsın. elinde kalmaz.

Bunlar aklıma gelenlerden yazdığım birkaç tanesi, yinede karar senin.
 

eSEOZdee

Aktif Üye
Kayıt
1 Şubat 2018
Mesaj
116
Tepki
107
Yaş
32
Şehir
İst
Carraro, salcano, bianchi, mosso nispeten uygun fiyatlı alü kadrolar ile pahalı alü kadrolar arasında bariz fark varmı?Maşayı ve gidonu da dahil edelim.Diğer bileşenler aynı.

Atıyorum ucuz kadrolar dayanıklılık yönünden yüksek hızda durduk yere kırılma çatlama yapacakmış gibi bir algı var bende.Ömrü nedir mesela? Yoğun kullanımda 5 yıl sonra akıbeti ne olur, ömürlük müdür? Paslanma çürüme olur mu durduk yere(gerekli bakımları yapıldığı halde)Darbe düşme vs olmadığını varsayıyorum.

Performans yönünden götürüsü çok çok mudur?yol bisikleti hissiyatı açısından hissedilen fark muazzam mıdır? Diğer bileşenlerin aynı olduğunu varsayıyorum.

Herkesin bütçesi yetmeyebilir veya tercih etmeyebilir, hele hele aman aman fark yoksa. İkinci el ucuz temiz kadro,temiz grup set, temiz jant bulunabiliyor. Tabi pahalı markaların kadroları ikinci elde yinede pahalı yani. Pahalıdan kastım totalde 2000-4000₺ geçmeyecek şekilde mal edebilmek. Çok fark hissetmeyeceksem ve ömür-dayanıklılık-performans açısından 5.000-20.000₺ ödemek benim için anlamlı değil. Zaten günlük 10-20km yapılacak. Tabi hız yapılacak yokuş çıkılacak vs.
 

mrfelicity

Üye
Kayıt
15 Mart 2018
Mesaj
55
Tepki
44
Şehir
İstanbul
İsim
Emir
Bisiklet
b'Twin
@eSEOZdee Muhtemelen sadece işcilik farklı vardır ama bazılarında farklı alaşımlar kullanılıyor mosso tca 735 7005 ama öbürleri 6001 yanlış hatırlamıyorsam
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.348
Yaş
45
@MetuRider
Haftada maksimum 250 km sürecekseniz,o kadar para vermenize gerek yok..Triban 100'de işinizi görür,carraro 012'de..

@Kaos.
Ömür boyu garanti verenleri tercih edin..Trek ömür boyu veriyorsa,ben sizin yerinizde olsam Trek alırdım..Trek zaten Mosso'ya nazaran daha ön planda bir marka..
Niye böyle yapıyorlar?Kadrolarına çok güveniyorlar,servislerine çok güveniyorlar..
Ben de çekinerek bir triban 500 aldım..Ömür boyu kadro garantisi almam da etkili oldu..Çokta memnunum..

@eSEOZdee
İkinci ele çok dikkat edin..Dün izlediğim bir video,bu konuda çok aydınlatıcı;
Az para vermek istiyorsanız,mesela 1200 liraya triban 100 alabilirsiniz..
 

trek_turkey

Aktif Üye
Kayıt
29 Ocak 2009
Mesaj
173
Tepki
159
Şehir
Ordu
Bisiklet
Geotech
Özellikle Türk Lirasının değerinin dibi gördüğü şu günlerde bilinçli tüketmeye çok ihtiyacımız var. Bir malı satın almadan önce lütfen kendimize benim buna gerçekten ihtiyacım varmı, aldıktan sonra hakkını verebilecek miyim diye soralım.
 

Kaos.

Aktif Üye
Kayıt
4 Nisan 2010
Mesaj
112
Tepki
127
Şehir
istanbul
Bisiklet
Peugeot
Ilk defa bisiklet almiyorum. Ilk defa iyi bir yol bisiklet alacağım. Bu 3. "iyi" bisikletim olacak. Şu an zaten iyi bir hibrit bisikletim var ve işe bununla gidiyorum.

Şöyle bir bilgi kırıntısı kalmış kafamın bir köşesinde: "Ust modeller hariç, butun büyük markaların orta sınıf kadroları aynı yerde üretiliyor". Hatta bu bilgi kırıntısı bu yerin Merida ve Mosso fabrikaları olduğunu söylüyor. Buna Trek de dahil. Bu bilgi yanlışsa lutfen duzeltilsin. Bu durumda, Trek orta seviye ürünlerine, yani Wisconsin'de değil de Asya da üretilen kadrolarına da ömür boyu garanti veririyor da digerleri vermiyorken, bu Trek'in sadece pazarlama ve risk taktiği olmuyor mu ?? Sonuçta aynı malzemeden, ayni yerde üretilen, üç aşağı beş yukarı ayni kadrolar degil mi ?
Iste bu yuzden, 4-5 bin lira fazla verip Trek mi alayim ? Yoksa nakit 9 bin liraya ultrega - karbon bisikletler var. Örneğin, "Mosso 760cb" ömürlük müdür? Her 5 senede bir karbon bisiklete verecek paramız yok sonuçta.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaptan48

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Kayıt
14 Ocak 2017
Mesaj
1.012
Tepki
2.038
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
@MetuRider Ultra 900 dediğiniz bisikleti dün incelemiştim. 4500 liraya 7005 alaşım şase, carbonfiber maşa, mavic aksium jant, ömür boyu şase garantisi shimano 105 mekanizmalı bisiklete sahip olabiliyorsunuz. Bu fiyata bundan iyisi Şam'da kayısı denilecek cinsten. En ucuz muadili olan Mosso 735 TCA'nın fiyatı 5200 lira (üstelik aksium jantı ve ömür boyu şase garantisi yok).

@ahlaksız
Vites kolunu Japonla yapıştıran adam işini bilmiyor demek ki. Epoxy ile yapıştırsaydı daha dayanıklı olurdu. Epoxy ile ömürlük mü dayanır yoksa Japonla 3 ay dayanıyorsa epoxy ile 5 ay mı dayanır işte orasını bilemiyorum. Anlayan kişiler cevaplandırırsa iyi olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: MetuRider

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.348
Yaş
45
@Kaos.
Ben o kadar detaylı bilmiyorum..Bunu almaya karar verdiğiniz firmaya sormalısınız..

Madem iyi bir bisiklet alacaksınız,Delta'nın Cannondale markasını es geçmeyin..Firma burada zaten..Özelden bu konuyu sorabilirsiniz..
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Sarıkaya

Alptriatlon

Aktif Üye
Kayıt
24 Mart 2018
Mesaj
152
Tepki
745
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
@ahlaksız

Herşeyi yeni alsan bile, yine kırılma ihtimali var.
Granfondo Marmaris yarışında bir yarışcının "Asla durma" sol fren/vites kolu kırılmış.Screenshot_2018-04-15-21-22-25.png Screenshot_2018-04-15-21-20-12.png