Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@ahlaksız
Sizin triban kaç model

Scudo
@Quadra eğer lastiklerin yol tutuşu iyi ancak patlamaya karşı dayanıklı değil ya da ben kilolu olduğum için düzgün bir pompa tasimayip az hava bastığım için de böyle olabilir. Ben çok memnunum bisikletimden

@Ozicu
Sizinki kaç model
Çünkü bu sıkıntıları sadece 2016 modellerde rastladım

@Quadra
Ben bu senenin başında aldım ama bisiklet 2017 model..Maşası karbon,kırmızı renkte olanı..Şu an satılan bisiklet yani..

@ekucuk34 Bikepacking nedir ,felsefesi nedir:

Bikepackingte birçok bisiklet kullanılabilir.Gravel bikelar; bikepacking için çok tercih edilen bir çeşit yol bisikleti türüdür.

Yalnız size nacizane tavsiyem hangi tür bisiklet alırsanız alın 20000-25000 tl lik bir bisiklet ile başlamayınız.Daha mütevazi yine de kaliteli bir bisiklet ile başlayıp daha sonra ne istediğinizİ tamamen kararlaştırdığınızda üst düzeye geçmeniz.

Aşağıdaki bisikletler başlangıç için gayet yeterli olacaktır.
(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: ekucuk34
@ahlaksız

Bi karbon endurance, bi çelik gravel, bir karbon aero bir tane de alüminyum tur bisikleti.
Hepsi bir arada, aynı bisiklet tavsiyesinde, Temel fıkrası gibi :D

@Quadra benimki 2015 model siyah renkli olanlardan

@Quadra ben fazlasıyla memnunum oturuş pozisyonu daha dik üçlü aynakol ile yokuslar rahat.

@Quadra benm şuana kadar kime sorduysam alma diyor decathlon da çalışanlar bile kron rc 1000 kullandım tamirciye götürdüğümü hatırlamam. Triban 500 karbon maşa olsun olmasın kimse tavsiye etmiyor aynı yoldan geçiyoz tribanın teker sibop yerinden patlıyor ayrıca ağır bisiklet ve değmez o paraya alacaksan temiz 2. El al . Zaten kesin bulursun alan çok binmeden satıyor.

@brahimysl yalnız Btwini önerenler de çok kullananlarda memnun sanırım en önemlisi fiyat performans karşılaştırması yapmak

@Quadra
Çok..
@brahimysl
Ben tavsiye ediyorum ya:)

Karbon maşası gayet iyi..Nerdeyse amortisörlü maşa gibi,rahat bir kullanım sunuyor..

Teker patlaması dediğiniz şey,kişisel bir konu..Bisikleti hor kullanırsanız,Dünya'nın en iyi bisikletindeki en iyi lastikleri de patlatırsınız..Bisikletin üstündeki lastikler gayet iyi..Yağmurda yol tutuşu filan çok iyi..5-6 ay oldu..Hiç patlamadı daha..Dikenlerin üstünden de geçtim,cam kırıkların üstünden de..

Ağırlık konusu da şöyle..Bu bisiklet başlangıç için..Yani yola yeni başlıyanlar için..Haliyle ucuz bir bisiklet..Haliyle ağır olacak tabi..2200 lira verip,8 kg bisiklet alamazsınız..10,5 kg ağırlığı var ama sulukla,sele altı çantamla 12 kg oluyor bisiklet..

2.el bisikletlere istenen paralar saçmasapan..Önceliğin sıfırdan olmasını tavsiye ederim..

@brahimysl 500 - 520 ve Ultra 900 AF kullanan tanıdıklarım var. Hiçbiri de şikayetçi değil bisikletlerinden. Hatta ben şu an kullandığım bisiklet yerine keşke Ultra 900 AF alsaydım diyorum.

Triban 540 ve Ultra 900 AF arasında gidip geliyorum. Genellikle günlük 70-100 km lik turlarda kullanacağım fakat yılda 3-4 defa kamplı turlara çıkmak istiyorum. Yol bisikletinde uzun yol yapılır mı? Çok kararsızım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben aldığım zaman sıfırı 1500 liraydı 800 liraya almıştım. 2016 Nisan ayında. Bir dönem 999 liraya düşmüştü ancak tamamı s beden 26" lastikli olanlardı.

Aldığım sene güney Marmarayi gezdim tek sıkıntım lastiklerin patlamasiydi. Sonradan Trakya turu yaptim vittoria randenneur 28c lastiklerle. Lastik yamamayi unuttum saat gibi vitesler daha bakım yapmadım.fren pabuclarini degistirecegim sadece cunku ıslak zeminde çok ötüyor artık . elbette ki çok daha iyi seçenekler var ancak bütçesi 1300-1500 lira olan arkadaşlar sıfır triban 100 yerine temiz triban 500 alabilirler. Hatta kırmızı olan karbon masalı model de zaman zaman 1600 lira civarına düşüyor internete.

Selam önce dağ bisikleti almayı düşünüyordum sonra amacım değişti. Yol bisikleti almak istiyorum bütçe 1250 geri kalan biraz para olacak onunla bir kaç ekipman alacağım. Gelelim sorulara bulunduğum yerin (farkını bilmiyorum) parke ve kilit taşlı yolları var yol bisikletini hor kullanmamak şartıyla bu yollarda sürebilir miyim?(genelde asfalta çıkarım)
90 kilo(zayıflayabilirim) 182 cm boyundayım bana 1250 tl bütçeme uygun yol bisikleti önerir misiniz?
Yol bisikleti alsam sık sık lastik patlama sorunu yaşar mıyım?
EKLEME : Yol bisikletini ilk defa kullanıcam

@Darkin Maestro lastiğe yeterli havayı basarsanız patlamaz. Az hava basarsanız ilk fırsatta jant iç lastiği ezer ve patlatır. Basınç göstergeli ayaklı pompa alıp, havayı haftalık tazelemeye, en az 90 basmaya çalışın. Sadece asfaltta kullanacaksanız 105-110 basabilirsiniz.
56 kadro alın.
Bütçenizi 1800 liraya çekebilirseniz güzel bianchi veya salcano bisikletleri var. 1200de kalırsanız alacağınız 1-2 model var ve bunlarla da pek performans yapamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: BackConnect
Geri