Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@tokhanoğlu Cyclocross'lar normal yol bisikletlerinin bir tık üstünde fiyat seyrindedir. monza şuan için size en uygunu. cyc02 piyasadan çekildi sıfırı yok. CAADX'ler ise bütçe üstünde kalıyor maalesef. 105 setlerinden dolayı.

Merhabalar, sorum biraz basit olacak çok araştırmadım mazur görün yarın bisiklet bakacağım da. Boyum 189 şehir içi kullanacağım yol bisikleti düşündüm hangi boyutu seçmeliyim? Bütçem yaklaşık 1000tl en çok dikkat etmem gereken şeyler neler, İstanbul Anadolu Yakasında kullanacağım ve bizim bura biraz yokuşlu. Birde sıfır bakacağım yarın bir kredi kartı avantajı oluyor tabi ama ikinci el bakıyordum daha önce, çok avantajlı bulabilirsem ikinci el bakınıyorum.

@exotic Merhaba , yol bisikletlerinde aradığınız fiyata en yakın bisiklet Salcano Xrs070. Ve sizi uzun süre idare etmez çünkü gerek fiyat performansından olsun en alt seviye set'e sahiptir. 2.el bütçeniz var ise Triban 500 , Mosso Cavalier Claris (1,200 segmenti) bakabilirsiniz.Boyunuz uzun olduğu için "60cm kadro" bakmanız gerekmekte. ayrıca internet üzerinden araştırıp(ki en sağlıklısı) iç bacak boyunuzu vesaire ölçerekte gerekli olan kadro boyunu bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: exotic
Kadro boyu nedeni ile Scott 10 ve 20 yi eleyince , 2 adet Merida modeli arasında kaldım şu an. Birbirinden farklı 2 model arasında siz hangisini tavsiye ederdiniz ?

2017 Merida Scultura 400

2017 Merida Reacto 400

@mertznc Tavsiyeniz için teşekkürler. Kadro secimi gördüğüm kadarı ile bisikletin seklinden cok insanın kendi şekli yani fiziksel özellikleri ile daha alakalı. Mesela Haziran basında sıfır aldıgım şehir bisikletimi beni tatmin etmediği için kısa süre içinde dün sattım. Şimdi aynı pişmanlıgı yasamak istemiyorum açıkçası. Kondisyon olarak durumum fena sayılmaz . Hakemlikte yaptıgım için kosu mesafem kondisyonum oldukca iyi.Daha çok uzun mesafeler yapmak için alacağım bu bisikletimi de. Sanırım 2 bisikleti de görmem lazım karar vermek için.Oku oku kafayı yiyeceğim yoksa :)

@YutupAdam
Yol bisikleti toprak yolda kullanılmaz..Gidiyor ama çok tehlikeli..
Asfalt yolda yol bisikletini hızlı kullanmazsanız,bir sorunla zor karşılaşırsınız..Bence 40'dan sonrası tehlikeli..Hatta 30'dan sonrası..
Mümkün olduğunca yavaş gitmek lazım..

@ahlaksız Asfalt yolda 30'dan aşağı gideceğimi sanmıyorum. Akordu bozuk şehir bisikletiyle bu hızda geziyorum zaten :)
Tehlikeli mi evet.

@YutupAdam
Biz de gidiyoruz ama tehlikeli işte..Aslında sorun bizde değil,araç sürücülerinde..İnsanların kafaları çok güzel..:D
Bugün bu kafası güzellerden birisi,bana mhp'nin işaretini yaparak karşımdan geliyordu:D
Kendi kendime ''Bunu da gördüm ya'' dedim:D
Bir de bana kurt işareti yapacağım diye,yoldan çıktı:D
Neyse..
Sorun hızda..Yavaş gidin,sorun yaşamazsınız..Ben akord veya başka bir sorunla daha karşılaşmadım..20 ortalamayı da daha göremedim..

Bir şey soracağım. Bütçe 1500 ₺ bundan yükseğe çıkmak istemiyorum.
Aklımda şunlar var
  • Corelli Terra 2.0
  • Corelli Kr 100
  • 2. El Btwin triban 500
Sizce hangisi ? Ya da siz ne önerirsiniz ?

@Quadra

Corelli markasını bırak git Salcano al daha iyi karo kalitesi olarak Salcano aşırı derecede iyi olmasa da corelli markasından iyidir ve iyi bir şey almak istersenizde aşağıdaki bisikletleri 2. elini alabilirsiniz
Screenshot_2018-08-19-01-50-57-495.jpeg Screenshot_2018-08-19-01-51-32-363.jpeg Screenshot_2018-08-19-02-01-04-148.jpeg

@Azzi514 burda btiwin öne çıkıyor ktm de boya atma sorunlarına ithalatçı firma yardımcı olmadığını ,yine orda çalışan bir arkadaşımdan duydum ve ktm den vazgeçtim

@Azzi514 tiagradan aşağısına bakma derim ,cube güzeldir naçizane fikrim

@Mertpro57 Carraroymus Bianchiymis corelli felan fark etmez jatn konusunda. Carraroyla bianchi ayni firmadan çıkıyor bi de kardesim. Bakmam gereken su an 1-Bisiklet hosuna gidiyor mu renkleri? 2-Bütçen el veriyor mu?
Verdigin veya alacagin fiyat bandindaki bisikletler 3 asagi 5 yukari ayni ozelliklere sahip olacaklar. Carraro 052 kullanicisiyim sıkıntısı yok gayet güzel.

Ama biliyorum ki üstündeki stok jantlar iyi değil bu 7-8 bin Tl altindaki her bisiklet için geçerli. O stok jant degisecek o kadar :D

O yüzden once sevecegin bi renkte sana uygun kadro almaya bak. Her halukarda 1 yil 2 yil sonra degisceksin o janti ama elinde hala ayni kadro olucak.

@DeadFrozen benim boyumda 165 s beden scoot s30 aldım fit yatırmaya gittim 2,5cm büyük geldi ve sol dizime omzuma zarar verdi mecbur sattım ve şuan 46 beden xrs 001 uci aldım ve mükemmel rahat ettim ,başınızı ağrıtmıyım satıcının bu size olur demesine bakmayın bir ölçü var boyunuz 165 ise max 48 beden yani xs dur başka olmaz

@DeadFrozen benim boyumda 165 s beden scoot s30 aldım fit yatırmaya gittim 2,5cm büyük geldi ve sol dizime omzuma zarar verdi mecbur sattım ve şuan 46 beden xrs 001 uci aldım ve mükemmel rahat ettim ,başınızı ağrıtmıyım satıcının bu size olur demesine bakmayın bir ölçü var boyunuz 165 ise max 48 beden yani xs dur başka olmaz

@Bisiklet sever 93
Salcano nun hangi modelleri iyi
ya da Btwin triban 500 iyi mi

@Quadra

Başlangıç açısından diğer çoğu yol bisikleti gibi agresif bir kadro tasarimi olmadığı için b'Twin Triban 500 daha çok tavsiye edilir.

@Quadra
Yola yeni başlıyanlara,aktif bir triban 500 kullanıcısı olarak,bu bisikleti tavsiye ediyorum..Size de ederim..Bütçeniz kötüyse,triban 100'ü de değerlendirebilirsiniz..

Şunu da belirteyim..Bu bisiklet başlangıç seviyesinde..Yola yeni başlamayan birisine bu bisiklet ve benzeri bisikletler uygun olmaz..Yeni olmayan biri de,zaten ne alacağını bilir..

Geri