Arkadaslar merhaba,
Ben yol bisikleti almak istiyorum fakat yonlendirmelere ihtiyacim var. Kendimden bahsedicek olursam; istanbuldayim 27 yasindayim boyum 176cm kilom 72kg. Cok sportif biriyim ve limitlerimi zorlamayi seviyorum.
2 senedir giant escape r3 sehir bisikleti kullaniyorum. Normal sartlarda sadece sehirici ulasimim icin kullaniyordum fakat son zamanlarda 150 km civari uzun yollar yapmaya (1km yukseklik kazanci) basladim ve bunu yaptigim sirada yol bisikletlerinin yanimdan vizir vizir gectigini gordum ki bisikletime gore ortalama hizim dusuk degil. Bu km'lere ciktikca daha da fazla yapma istegi duyuyorum ve bu noktada yol bisiklerine bakmaya basladim. Kendi potansiyelimi bildigim icin baslangic modelleri yerine orta seviyeli bir bisikleti tercih ederim. Butcem cok sabit degil ama istegim pedali ayakkabisi ve almam gerekicek diger aksesuarlari ile birlikte 10k yi gecmesin.
Arastirdigim kadariyla giant ve carraronun modelleri hosuma gitti (baska markalar da olur tabi bunlar en cok onume cikanlar oldugundan) ama tabi teknik ozelleri acisindan dedigim gibi yardima ihtiyacim var.
Bisiklet secimimde dikkat etmem gereken en onemli seyler nelerdir?
yukarida bahsettigim detaylar dogrultusunda neler onerirsiniz?
simdiden cok tesekkurler
Suan kullandigim bisikletin ozellikleri (giant escape r3) - bisiklet yaklasik 11kg:
234025 dosyayı görüntüle