Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhaba foruma yeni katıldım. Acera donanımlı mtb kullanıyorum. Yol bisikletine veçmeye karar verdim ve Bisan rx 9200 modelini almak istiyorum. Boyum 1,78 bacak iç boyum 78 kollarım boyuma oranla kısa. Bisanın kadro seçeneği 51 ve 53. Sizce hangi ölçü kadrolu olanı almalıyım?
Aldınız mı hocam bisikleti?

Scudo
Merhaba, Shimano 105 grup sete, FSA Vision Team 30 jantlara ve karbon kadro / maşaya sahip 2020 model bir Carraro Fire C1.1 almayı düşünüyorum. İlk defa yol bisikletine geçeceğim ve almışken güzelini almak istiyorum. Bu bisikleti bana tavsiye eder misiniz ve kadro kalitesi nasıldır? 11.000-12.000₺ aralığında tavsiye edebileceğiniz başka bisikletler var mıdır? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Benim seçeneklerim arasında da vardı fakat Carraro almadım. Peugeot r12 aldım. Bunun yanında bisan rc 9800 de var ama kadro boyu yoktu. Salcano'ya da bor bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: DeadFrozen
Benim seçeneklerim arasında da vardı fakat Carraro almadım. Peugeot r12 aldım. Bunun yanında bisan rc 9800 de var ama kadro boyu yoktu. Salcano'ya da bor bakabilirsiniz.
Neden Carraro Fire C1.1 yerine Peugeot R12 aldınız anlatabilir misiniz rica etsem? Aklımda biraz fikir oluşması açısından soruyorum. Mesela Peugeot R12'nin Carraro Fire C1.1'den daha iyi olan yanları ya da daha kötü olan yanları neler?

Neden Carraro Fire C1.1 yerine Peugeot R12 aldınız anlatabilir misiniz rica etsem? Aklımda biraz fikir oluşması açısından soruyorum. Mesela Peugeot R12'nin Carraro Fire C1.1'den daha iyi olan yanları ya da daha kötü olan yanları neler?

Bir kaç sebebi var. Bir tanesi carraro kadroları aynı emsaldeki diğer markaların kadrolarından hep bir tık ağır geldi bana. Yani benim gözlemim bu. Bir de peugeot üstündeki bileşenleri daha iyi buldum. Carraro'ya yapılan eleştirilerden birini duymuştun ayrıca, aero kadro yapıyor fakat tam aero olmuyor ortaya karışık yapıyorlar diye.. tercihimi yaparken bunu kıyaslayacak bir bilgi birikimim yoktu ama bir kaç yerden okuyup duyunca kulağımda yer etmiş. En nihayetinde üstündeki bileşenlere rağmen peugeot fiyat konusunda da avantajlı olunca çok zor olmadı karar vermem benim için. Ama açıkçası Carraro'da yakışıklı bir bisiklet yapmış. Çok hoş görünüyor.

• Beğen
Herkese tekrar merhabalar,bundan bir süre önce sizlerden bir kaç modelle ilgili görüş almıştım,bütçede artma oldu ve bundan dolayı şu an farklı bi markaya bakıyorum.Baktığım marka Giant modeli de tcr advenced 2 2020 bu model başlangıç için nasıldır iyi midir? ben uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorum yorumlarınızı bu bilgiler ışığında yapabilirseniz sevinirim ve tcr modeli benim bildiğim giantın performans modeli bu konuda da yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Bir kaç sebebi var. Bir tanesi carraro kadroları aynı emsaldeki diğer markaların kadrolarından hep bir tık ağır geldi bana. Yani benim gözlemim bu. Bir de peugeot üstündeki bileşenleri daha iyi buldum. Carraro'ya yapılan eleştirilerden birini duymuştun ayrıca, aero kadro yapıyor fakat tam aero olmuyor ortaya karışık yapıyorlar diye.. tercihimi yaparken bunu kıyaslayacak bir bilgi birikimim yoktu ama bir kaç yerden okuyup duyunca kulağımda yer etmiş. En nihayetinde üstündeki bileşenlere rağmen peugeot fiyat konusunda da avantajlı olunca çok zor olmadı karar vermem benim için. Ama açıkçası Carraro'da yakışıklı bir bisiklet yapmış. Çok hoş görünüyor.
Carraro'nun ağırlığını hiçbir yerde bulamadım, takriben kaç kilo civarındadır? Ayrıca Peugeot R12 de kaç kilo civarında acaba?

Carraro'nun ağırlığını hiçbir yerde bulamadım, takriben kaç kilo civarındadır? Ayrıca Peugeot R12 de kaç kilo civarında acaba?

Peugeot r12 8.5 kg civarı işi sanırım. Carraro'nun tam kgsini bilemiyorum. Genelde incelediğim tüm Carraro modelleri bir tık daha ağırdı emsallerinden.

• Beğen
Peugeot r12 8.5 kg civarı işi sanırım. Carraro'nun tam kgsini bilemiyorum. Genelde incelediğim tüm Carraro modelleri bir tık daha ağırdı emsallerinden.
Tamam, tam ağırlığını bilmiyorsunuz ama ortalama ağırlığını da mı bilmiyorsunuz? Nasıl kıyaslayabiliyorsunuz Carraro ile diğer emsallerinin ağırlığını?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Tamam, tam ağırlığını bilmiyorsunuz ama ortalama ağırlığını da mı bilmiyorsunuz? Nasıl kıyaslayabiliyorsunuz Carraro ile diğer emsallerinin ağırlığını?

Bayiilere bakarken carraroarı incelediğimde aynı emsal bisikletlere göre ağır buldum. Bu benim kişisel gözlemim. Tamamen yanılıyor olabilirim. Tercihimi yaparken tek kriterim bu değildi zaten. En guzeli gidip yakından incelemeniz olur.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba, boyum 174 iç bacak boyum 74 cm, yaklaşık bir senedir (2500km) 56 kadro cube agree c62 kullandım. Kadro boyu kısa turlarda (25-30km) rahatsız etmesede uzun turlarda uyuşukluk ve ağrı yapıyordu. Bugün itibarıyla bisikletimi sattım. 2019 Scott addict 20 bakıyorum sizce 54 kadro uygun olur mu? Değilse 13bin liraya kadar avrupa marka yol bisikleti önerir misiniz?

@Ekincan33 (link) Trabzon da kullanacağınız baz alarak KOM modelini önerdim bilerek. 50-34/11-34 çıkamayacağınız tepe yok gibi.
(link)

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@trainspotting35 cevap için teşekkürler. Giant özellikle hoşuma gidiyor ama fiyat olarak beni aşıyorlar. Sizce kadro boyu olarak nasıl seçim yapmalıyım?

Scott için bahsediyorsanız bence 52 yi denemenizde fayda var. Giant ta ben XS kadronun üst sınırındaydım boyum 1.68 onun için S kadro alıp orta seviyelerinde tercihte bulundum. Yaşınız genç olduğu için bir tık ufak kadro daha sportif kullanım sunar size diye düşünüyorum.

Bayiilere bakarken carraroarı incelediğimde aynı emsal bisikletlere göre ağır buldum. Bu benim kişisel gözlemim. Tamamen yanılıyor olabilirim. Tercihimi yaparken tek kriterim bu değildi zaten. En guzeli gidip yakından incelemeniz olur.
Peki, bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, en azından aklımda biraz fikir oluştu. Zaten bugün Carraro'ya bisikletin ağırlığıyla ilgili mail de attım, herhalde dönerler en kısa sürede.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Arkadaslar merhaba,
Ben yol bisikleti almak istiyorum fakat yonlendirmelere ihtiyacim var. Kendimden bahsedicek olursam; istanbuldayim 27 yasindayim boyum 176cm kilom 72kg. Cok sportif biriyim ve limitlerimi zorlamayi seviyorum.
2 senedir giant escape r3 sehir bisikleti kullaniyorum. Normal sartlarda sadece sehirici ulasimim icin kullaniyordum fakat son zamanlarda 150 km civari uzun yollar yapmaya (1km yukseklik kazanci) basladim ve bunu yaptigim sirada yol bisikletlerinin yanimdan vizir vizir gectigini gordum ki bisikletime gore ortalama hizim dusuk degil. Bu km'lere ciktikca daha da fazla yapma istegi duyuyorum ve bu noktada yol bisiklerine bakmaya basladim. Kendi potansiyelimi bildigim icin baslangic modelleri yerine orta seviyeli bir bisikleti tercih ederim. Butcem cok sabit degil ama istegim pedali ayakkabisi ve almam gerekicek diger aksesuarlari ile birlikte 10k yi gecmesin.

Arastirdigim kadariyla giant ve carraronun modelleri hosuma gitti (baska markalar da olur tabi bunlar en cok onume cikanlar oldugundan) ama tabi teknik ozelleri acisindan dedigim gibi yardima ihtiyacim var.

Bisiklet secimimde dikkat etmem gereken en onemli seyler nelerdir?
yukarida bahsettigim detaylar dogrultusunda neler onerirsiniz?

simdiden cok tesekkurler

Suan kullandigim bisikletin ozellikleri (giant escape r3) - bisiklet yaklasik 11kg:
Screen Shot 2020-07-14 at 21.28.04.png

Arkadaşlar merhaba, boyum 174 iç bacak boyum 74 cm, yaklaşık bir senedir (2500km) 56 kadro cube agree c62 kullandım. Kadro boyu kısa turlarda (25-30km) rahatsız etmesede uzun turlarda uyuşukluk ve ağrı yapıyordu. Bugün itibarıyla bisikletimi sattım. 2019 Scott addict 20 bakıyorum sizce 54 kadro uygun olur mu? Değilse 13bin liraya kadar avrupa marka yol bisikleti önerir misiniz?
uzun tur da yapacaksan 13 bin tl ye canyon endurace al disc veya normal yada bence en iyisi wilier gtr 105 alabilirsin. yabancı sitelere bi bak derim.

.

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba,
Ben yol bisikleti almak istiyorum fakat yonlendirmelere ihtiyacim var. Kendimden bahsedicek olursam; istanbuldayim 27 yasindayim boyum 176cm kilom 72kg. Cok sportif biriyim ve limitlerimi zorlamayi seviyorum.
2 senedir giant escape r3 sehir bisikleti kullaniyorum. Normal sartlarda sadece sehirici ulasimim icin kullaniyordum fakat son zamanlarda 150 km civari uzun yollar yapmaya (1km yukseklik kazanci) basladim ve bunu yaptigim sirada yol bisikletlerinin yanimdan vizir vizir gectigini gordum ki bisikletime gore ortalama hizim dusuk degil. Bu km'lere ciktikca daha da fazla yapma istegi duyuyorum ve bu noktada yol bisiklerine bakmaya basladim. Kendi potansiyelimi bildigim icin baslangic modelleri yerine orta seviyeli bir bisikleti tercih ederim. Butcem cok sabit degil ama istegim pedali ayakkabisi ve almam gerekicek diger aksesuarlari ile birlikte 10k yi gecmesin.

Arastirdigim kadariyla giant ve carraronun modelleri hosuma gitti (baska markalar da olur tabi bunlar en cok onume cikanlar oldugundan) ama tabi teknik ozelleri acisindan dedigim gibi yardima ihtiyacim var.

Bisiklet secimimde dikkat etmem gereken en onemli seyler nelerdir?
yukarida bahsettigim detaylar dogrultusunda neler onerirsiniz?

simdiden cok tesekkurler

Suan kullandigim bisikletin ozellikleri (giant escape r3) - bisiklet yaklasik 11kg:
234025 dosyayı görüntüle
Yol bisikletinin şehir bisikletinden hızlı olmasının. Sebebi daha aerodinamik oturma pozisyonu sağlaması ve daha yüksek vites oranları ve muhtemelen daha iyi jant setidir. Ağırlık çok önemli ama yukarıdakiler hızlı olmasında daha büyük erken. Ağırlık tırmanışta daha etkili.
7000 8000 civarı karbon kadro minumum 105 set bisiklet alabilirsin 2. El , ayakkabı , pedal vs ile çok iyi donanımın olur. Alırken kadro boyuna dikkat et. Genel olarak 54 kadro gibi duruyor ölçülerin ama model model değişebilir.

• Beğen
Tepkiler: wertyu1344
Merhaba arkadaşlar,
flexi121 den sonra aldığım trx8600ü uzun yol yapmak istediğim için satıp yol bisikletine geçmeye karar verdim. Bütçe 4-5 bin arası, tiagra setli karbon maşalı iki model var kafamda Peugeot R14 ve Geotech Air Speed5 R14 biraz daha güncel bir model sanırım, önerebileceğiniz farklı modellere de açığım şimdiden teşekkürler.

Geri