Evet arkadaşlar , bir süredir araştırma içerisindeyim , şehir/tur bisikletimden Gravel / Endurance tarzına geçiş yapmaya niyetliyim . İkisi hem yakın hem de farkları var biliyorsunuz elbette.
İki model belirledim zira max limit 5bin TL . Mevcut bisikletimi ve bazı bilgisayar parçalarımı satacağım zira onu da çok kullanmıyorum .
Kron CCR2000 ve Carraro Gravel G2
Kron => Fiyatı ile öne çıkıyor burada ki 3500TL gibi rakama alınabilir bayiisinden , Claris Setli :
Carraro G2 => Fiyatı yüksek 5000TL civarı alınabilir bayiinden , Tiagra Setli:

Göze ilk çarpanlar ; Claris vs Tiagra seti. Diğer yandan tavsiye/tercih yönünde ne yapmam lazım tam kestiremedim . %80 asfalt , %20 bozuk zemin ve ayrıca tur'da kullanacağım (bike packing vs geliştirilebilir) . Ayrıca uzun yıllar kadroyu kullanmak isterim .
Kendimce bir de kadro farklılıkları için fotoşopta üstüste koydum . Kırmızı kenarları olan KRON:

Kron dingil mesafesi daha kısa demek biraz daha agresif tarzı var ve alın borusu daha yukarı doğru iken Carraro G2 de dingil mesafesi açık bu konfor demek bir de alın borusu daha yere paralel.
Fiyatları arasında 1500TL oynaması iyi rakam iken , G2 al uzun süre hatta evladiyelik olabilir diyebilir miyiz ?
Yorumlar için teşekkürler şimdiden.