Arkadaşlar bisikletim geldi 1-2 haftadir kullaniyorum

. Peugeot r14'den geçiş yaptım. Sipariş sürecinde açıkçası bu kadar para bayılmaya gerek var mıydı, ne kadar fark edecek ki diye çok kafama takmıştım ama bindikten sonra iyiki de almışım dedim
Model: Orbea Orca M20, 51 kadro. Bisiklet siparişi ile beraber 50 mm karbon jant setide sipariş vermiştim.
Bisiklette hissettiğim en önemli farklar, peugeot'ya göre kuvvetin aktarımı çok daha rijit. Bunu net farkettim. aynı güçle kesinlikle daha hızlı. Onun dışında alüminyum kadro Peugeot ya kıyasla titreşimler hissedilir derecede az. Bu açıdan daha konforlu. Bisikleti ilk sürdüğümde ön çarprazdan saatte 30-50 km/s arası hızda değişen rüzgar vardı. Karbon jantlar baya zorladı. Kuvvetli rüzgar bisikletin ciddi dengesini bozuyor. Bu sadece bir kere başıma geldi ama yazmak istedim. Hub sesi resmen gürültü kirliliği

tabiki bu sese bayılıyorum, pedal kesince şehir geçişlerinde zil görevi görüyor
Bisikletin ağırlığıyla ilgili olarak net bilgileri de vereyim.
Pedalsız bisikletin net ağırlığı stok jant ve lastikler ile toplam 9,1 kg. Ekstra olarak satın aldığım 50mm karbon jant (1615 gr), GP5000 (462 gr) ve inner tube (210gr) değişimiyle beraber bisikletin toplam agırlığı 8,25 kg'a düştü. ES600 pedallarla ile beraber şuanda ağırlığı 8,5 kg. Orijinalla stok jant seti toplam 2091 gr idi. Açıkçası bunları bu kadar detaylı yazmamın sebebi biraz da bu bilgileri arayıp internette bulamamamdı.
Son olarak yorumlarımı şu görselle tamamlamak isterim
Herkese kazasız, sağlıklı sürüşler