Scudo Sports

Yol Bisikleti Tavsiye

@Berk Mercancı

Ben Sora kullanırken aynı sorun bende de vardı. Gidon alttan tutulurken vites koluna yetişemiyordunuz.
Daha sonra, ilk fırsatta Tiagra kollara geçmiştim zaten.

Shimano'nun bu sistemi kullanmasının tek sebebi de sanırım Campagnolo'ya kötü yorum yapılmasını sağlamak.
Campy kollar da baş parmak ile vites düşürüyor, ve Sora kullanan herkes (denemeden önce ben de) bu sistemden oldukça korkuyor.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Scudo
@ömer karan

Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

@Serkan Mıstınoğlu

Gerçekten güzel bir alternatif olacak benim için sağolun.

2x9 microshift kullanıyorum ben de. herhangi bir kalite sorunu yok. sora ve tiagra da kullandım. deneme turu olaraktan. onlardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. biraz gürültülü çalışıyor hepsi bu :) hatta şu an 10 lu sistemini takacağım. microshift white a geçeceğim komple.

@tuna karahan
Teşekkür ederim. Konuyla alakasız birşey soracaktım senin imzanda olduğu gibi bir çok arkadaşın imza bölümünde veloviewer.com üzerinden istatistiki bilgiler sunuluyor. Merak ettim nasıl bir sistem acaba bu ?

@tuna karahan

micrpshift in gürültülü çalışmasının sebebi şudur bildiğim kadarıyla. vites değiştirirken teli germek için belirli bir kuvvet gerekiyor. üst seviye malzemelerin üst seviye olmasını sağlayan unsurda bu kuvveti sürücüden çok malzemenin uygulaması. yani siz az bir kuvvet uygulayacaksınız ama kollar teli yüksek bir kuvvette gerecek. bu nedenle genelde üst seviye parçalarda çok ses çıkar. mesela arkadaşımda dura ace 7900 kolları ilk kullandığımda önü küçük aynaya aldığımda çok feci bir ses çıkmıştı ve çok şaşırmıştım. hatta gözlerim aynakola ön aktarıcıya bakmadı değil :) kesin teli falan kopardım heralde demiştim. microshift lerde de tuşlu sistem olduğu için mesela shimanolarda fren kolları yana doğru çevirince ileri doğru biraz uzunca itiyorsunuz. bu arada uyguladığınız kuvvet ve kolun gittiği yol uzun olduğu için ses yapmıyor pek. ama microshiftlerde tuşa milimetrik dokunuyorsunuz sadece o kadar az bir kuvvetle iş yapan bütün parçalarda o ses çıkıyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Sağol Mert Can 2.el pek içime sinmez doğrusu.

Arkadaşlar birde araştırmalarım sonucu şöyle 2 bisiklete daha rastladım fakat nedense bunlar bilinen markalar olsalarda forumda pek fazla tutunamadığının bilincindeyim yinede sizden değerli görüşlerinizi talep etmekteyim;

Bianchi SLR 400

http://www.ankarabisiklet.net/image/cache/data/bianchi/slr1_400-1070-700x467.jpg
Kadro ALÜMİNYUM 1.1/8'' ENTEGRE MAŞA YATAĞI
Maşa 28''YOL TİPİ ALÜMİNYUM 1.1/8"
Jant XR-18 700C BIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM SİYAH 32H
Lastik CHENG SHIN 700X23C 23-622 SİYAH DK SW27 100LBS
Vites SHIMANO ST-2300 - 16 VİTES
Fren ALÜMİNYUM GÜMÜŞ
Sele SELLE ROYAL SETA SİYAH/BEYAZ

Salcano XRS 800 700C

http://mcdn01.gittigidiyor.net/5855/Salcano-XRS-800-Bisiklet__58553963_0.jpg
Tip :700C Yol
Vites :Shimano 2300 Serisi Dual Kontrol 16 Vites
Kadro :6061 Alüminyum Kadro
Maşa :Rijit Alüminyum Maşa
Fren :Caliper Fren
Gidon Boğazı :Zoom Ahead Alüminyum Gidon Boğazı
Teker :Salcano Race 01 700C Tekerlek Seti
Lastik :Salcano XRS Serisi 700C x 23 Lastik

Arkadaşlar bulunduğum yerde o kadar çok aramama rağmen Salcano XRS 800 ve Bianchi SLR 400 bulamadım bisikletçilerde. Salcano XRS 700 bulabildim.
700C YOL 14 VİTES
6061 ALÜMİNYUM
RİJİT ALÜMİNYUM
SHIMANO RD-A070
SHIMANO, ST-A070, 14 VİTES
SHIMANO FD-3400
SHIMANO MF-TZ21 TOURNEY, KASET DİŞLİ RUBLE
SHIMANO FC-A070
V FREN TAKIMI
SALCANO/ZOOM DB-AL-48 ALÜMİNYUM
ZOOM AHEAD ALÜMİNYUM
SALCANO RACE 02 700C
SALCANO XRS SERİSİ 700CX23

Btwin Triban 3 ile arasında bir tercih yapma durumundayım sanırım.. Araştırmalarıma göre -yanlışım varsa düzeltin lütfen- Bianchi SLR 400 'ün vites sistemi çok daha gelişmiş. Ama maalesef stoklarda tükenmiş.Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler Muhammed.

Peki Salcano XRS 700 ile Btwin Triban 3 arasında donanımsal açıdan farkları ortaya koyacak bilgili bir arkadaş yok mu?Yani görüntü açısından tamam önemli değil demiyorum ama donanım açısından da sorun yaşamak istemiyorum açıkcası.

Sedona 2013 yada biraz bekleyip,2014 modellerine bakabilirsiniz..

Şunu da belirtmek isterim,Sedona 2014 modeller,fiyat olarak yüksek..

Triban 3 biraz daha ağır görebildiğim kadarıyla. 10 kilonun üstü yol bisikleti için pek iç açıcı değil. Vites olarak 24 görünüyor, 3x8 şeklinde. Çok daha rahat olur rampalarda falan tabi 14 vitesli XRS700'e göre. Yalnız bunları bir kenara bırakın derim ben 1000 lirayı geçmeyecekseniz. Aşağıdaki çok daha iyi;

(link)

Neden derseniz, hem yepyeni Sora sistem, hem de 18 vitese sahip. Model olarak da daha yeni ve 10 kilonun altında. 17, 19 ve 21 inç kadrolar mevcut.

@ahmetcan44

Teşekkürler öneriniz için gerçektende değerlendirilmesi gereken bir öneri. Bu arada kadro boyu 19inç = 48.26cm 'e denk geliyormuş. Yol bisikletinde ise (link) şuradaki tabloya göre 155 - 165 boylarında olanlara uygun olduğu gözükmekte. Salcanonun kadro boyları küçük mü tasarlanmakta bunu anlayamadım doğrusu 1.78 boyunda bir insanın 57 boy kadro alması gerekmekte. Bu modellerde ise en fazla 21inç kadro boyu bulunuyor bu da 53.34 cm 'ye denk geliyor. Yine tablomuza bakacak olursak 170 - 175 boylarında olmak gerekiyor ki Salcano 1.75'den uzun insanlar için bisiklet üretmiyor mu?

@Çağlayan

Evet gerçekten tasarım açısından da donanım açısından da tavsiye ediyor diğer arkadaşlarda ancak fiyat biraz bütçemin üzerinde kendimi zorlayamıyorum o meblağlara kadar. Teşekkürler yinede.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Kim diyor 1.78 insanın 57 alması gerektiğini? Öyle bir şey yok. 57 dediğiniz kadroyu 1.85 civarı kişiler kullanır, uzuvlarının orantılı olduğunu varsayarsak. O site baştan savma, uyduruk bir tablo vermiş, itibar etmeyin sakın. Detaylı bir şey arıyorsanız, vaktiniz varsa aşağıdan ölçebilirsiniz;

(link)

950 liraya decathlondan triban 3 almak yada 1280 liraya Giant TCR 2 almak. işte bütün mesele bu! :D
diyosan ki, kardeşi benim o aradaki 330 liraya şiddetle ihtiyacım var, eyvallah. ama iki elim kanda olsa giant alırım ya :D triban nedir arkadaş

ekleme:
salcano xrs 700 yada xrs 800 düşünme bile. tribandan bile daha düşük seviyeler. bütçesi en fazla 700-800 lira olanlar için ancak o bisikletler.
bianchi slr 200 alınır, güzel bisiklet. eskiden beri seviyorum o bisikleti. hatta triban mi slr 200 mü desen slr 200 derim, ki bu 2 bisiklet hemen hemen aynı fiyat diye biliyorum.

1- giant
2- bianchi
3- triban

@ahmetcan44

Böyle detaylı bir hesaplama gerektiğini bile bilmiyordum. Çok sağol yardımların için.

@Serkan Mıstınoğlu
(link)

Bianchiyi almak istedim ama stok bulamadım esasında. Yani bunun bir sonu yok gibi 100 daha fazla vereyim şunu alayım ee vermişken bi 200 daha koyayım üstüne şunu alayım adam gibi kullanayım ama bu böyle sürüp gidiyor sonu yok o yüzden bende kendime kati sınırlar koydum yoksa ev araba satıp bisiklete yatırım yapacak gibiydim.

hayır orçun bey :)
salcano xrs serisi çok çok alt bir seri. 700-800-850
maddi açıdan zorunlu kalmadığınız sürece almayın derim

hakısınız, sonu yok. ama siz konuyu açarken sorduğunuz 3 modelin biri 850 biri 950 biri de 1350 liraydı,
yani gianta yetecek paranız var bence :)

@Serkan Mıstınoğlu

Gören de Giant'ı matah bir şey sanacak. :) 2300 setli, en dandik model. Bu fiyat seviyesindeki Giant'ın kadrosundan veya donanımından medet ummak büyük hata. Tek artısı, 300 liralık fiyat farkı.

giant kadroyla triban kadroyu "kıyaslayabiliyosan" sorun yok :D

seda bisiklet fiyatı 909$
erdoğanlar bisiklet fiyatı 699eurodan 559 euroya inmiş,
kaçkar bisiklet fiyatı 599eurodan 479 euroya inmiş

:eek:

Çok da güzel kıyaslarım. :) Ağırlığı belli, malzemesi belli. O 1300 lira ediyorsa, Mosso 722 Race Sora 2000 eder rahat ama 1485 lira. Pazarlıkla 1400 işte.

(link)

Fiyatlar ortada, donanım ortada, ağırlık ortada.

Geri