Scudo Sports

Yol Bisikleti Tavsiye

Scudo
Merhabalar. Şehir içerisinde kullanabileceğimiz , uzun yollara dayanıklı olabilen ( 50-100km) bir yarış bisikleti arıyorum. Bütçem 400-450 lira. Önerilerinizi bekliyorum

Maalesef, bu bütçeyle aradığın türden bir bisiklet bulamazsın, ikinci el dahil. En az 1000 liraya çıkman lazım ki, dayanıklı, biraz da konforlu bir yol bisikleti olsun. İkinci elden bahsediyorum tabi. İlla sıfır diyorsan da, Salcano XRS700 düşünülebilir. Ben yine de daha bir modeli ikinci el almanı tavsiye ederim.

@ahmetcan44

Bende katılıyorum , eğer yol bisikleti alacaksan giris bir yol bisikletleri bile 1500tl civarından baslar. O fiyata alınacak bisikletler gidonu olan dag bisikleti gibidir , hatta dahada kötüsü.. Bence bütcenizi artırabılıyorsanız artırın ve 2. el bi yol bisikleti bakın.

Merhaba arkadaşlar bu sizlere ilk mesajım; forumu epeyce bir süredir okuyucu olarak takip etmekteyim. Hali hazırda bir dağ bisikleti kullanıcıyım. Şuan bir yol bisikleti edinmek istiyorum. Önümde bir kaç alternatif var. Sizlere belkide yüzlerce defa böyle başlıklarla düşünceleriniz sorulmuştur. Banada yardımcı olmanızı dileyerek alternatiflerimi sıralıyorum;
(Bisiklet donanımından pek anlamadığımı göz önünde bulundurarak yorum yapmanızı rica ediyorum.)
İlk tercihim 2. el 2000km'ye yakın kullanılmış bir Giant Scr -2- 850,00-TL.
Bisiklet ne kadar güzel kullanılmış olursa olsun ikinci el bir bisikleti içime sinerek kullanacağımdan pek emin değilim.
KADRO: ALUXX SL-Grade Aluminum
ÖN AMORTİSÖR: Giant ALUXX SL
ARKA AMORTİSÖR: N / A
GİDON: Giant SCR ALLOY, 31.8
BOĞAZ: Giant SCR ALLOY
SELE BORUSU: Giant ALLOY, 30.9
SELE: Giant Performance Road, Men's
PEDAL: Wellgo LU-933A ALLOY
VİTES KOLU: Shimano 2300
ÖN VİTES: Shimano Sora
ARKA VİTES: Shimano 2300
FRENLER: Shimano 2300
FREN KOLLARI: Tektro Performance Road R310
RUBLE: Shimano HG50, 12x25, 8-Speed
ZİNCİR: KMC Z72
AYNAKOL: Prowheel OUNCE 34/50
ORTAMİL: VP-BC73
JANT ÇEMBERLERİ: Giant 28H Double Wall
GÖBEKLER: Giant Alloy 28H
JANT TELLERİ: Stainless Steel, 14g
DIŞ LASTİKLER: Kenda Kontender K-196 700x26C
2.Tercihim ise sıfır Btwin Triban 3 Yol Bisikleti 949,90-TL.
Stoklarında artık Beyaz renginin kaldığı söyleniyor ve maşasının kırmızısı gibi karbon maşa olduğundan pek emin olamadım. Stokta bulunan rengi hoşuma pek gitmese de taksit imkanı açısından fiyatı uygun geldi açıkcası.

(link)

3.Tercihim ise yine sıfır Sedona 610(2014 model) Yol Bisikleti 1.350,00-TL.
Bu bisiklet acaba verdiğim meblağaya değer mi bilemiyorum ama renkleri çok iyi. 1.350,00-TL beni zorlar açıkcası. Bisikletten pek anlamadığımı göz önünde bulunduracak olursak ayrıca cahillik mutluluksa bu bisiklet de beni mutlu edebilir.

KADRO 6061 ROAD ALUMINIUM
BEDEN 50/53/56
RENK TBD
VİTES SAYISI 16
MAŞA RIGID ALLOY
ORTA YATAK Shimano BB-ES25 Octalınk
AYNAKOL Shimano Claris
VİTES KOLU Shimano Claris STI
FREN TEKTRO 312
ZİNCİR YBN S8C
VİTES / ÖN Shimano Claris
VİTES / ARKA Shimano Claris
KASET Shimano CSHG50-8
GİDON BANDI VELO GEL
GİDON SEDONA ROAD 31.8 DROP
BOĞAZ SEDONA 31.8
SELE BORU SUSEDONA 31.6
JANT ÇEMBERİ SEDONA DA40
HAZNE / ÖN Shimano Claris
HAZNE / ARKA Shimano Claris
FURÇ TAKIMI NECO 142
PEDAL WELGO C21
SELE SEDONA 1091
LASTİK SCHWALBE LUGANO 700X23

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

birinciyle üçüncü arasında pek fark yok. bildiğim kadarıyla 2300'ün ismi değişip claris oldu zaten bu sene. bence sıfıra o kadar para vermektense ikinci eli alınır. triban 3 bi ay öncesine kadar 750 liraydı. microshift var üstünde. dikkatli kullanırsan pek sıkıntı çıkarmaz o da. jantlar filan zaten üçünde de giriş seviyesinde onlara bişey demek yanlış olur. triban'ın kadrosunun avrupa'da çok tutulduğunu ve çok kaliteli olduğunu da biliyorum. sanırım giant da öyle. sedona'yla ilgili bi şikayet hiç duymadım ama yine de pahalı.

Teşekkürler. Tribandaki indirimi kaçırmışız o halde :/ Peki Triban 3'ün maşasının karbon olup olmadığı hakkında bilginiz varmı?

Claris, 2300'lerin yerini aldı evet ama kesinlikle 2300'ler kadar kötü değiller. Aksine eski Sora'lardan (gri renkli, vites kolu baş parmakta olan) bile iyi olduğunu söyleyebilirim.

Yani dostlar tamamda nihayetinde karar vermemde daha düz yollardan yardımcı olsanız :)

@Orçun

Sedona'yı alabilirsiniz sıfır ve 2014 model, tasarımı da güzel başlangıç için ideal.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Peki Sedona ile Triban 3 arasında 400TL fark var bu meblağaya değer mi ?

@Orçun

Triban 3 de microshift diye duymadığım bir vites sistemi mevcut sedona da shimano claris set var her parça aynı uyum açısından iyi ve 2014 bisiklet değer bence.

• Beğen
Tepkiler: Berke
triban 3 lerde microshift 8 li vites sistemi var. önceden microshift in vites sistemini kullanmış biri olarak görüşlerimi belirteyim. microshift in 2010 model arsis vites sistemini kullandım çokta memnundum o zamanlar. shimanoda ultegra dengi malzemelerdi ve kısmen karbondan yapılmış oldukları için ultegradan daha hafifti. çalışması konusundada hiç sıkıntı görmemiştim gayet güzel çalışıyordu. ve hatta microshift arsis set in 2012 modelini almayı çok istemiştim görüntüsü falan çok hoşuma gitmişti ama türkiyede çok nadir bulunabiliyor. microshift in en güzel yanı şu bence viteseleri kolların yanındaki 2 tuştan yapıyorsunuz bana çok kolay geliyordu vites değiştirmek tuşa çıt bastığınız anda vites düşüyor yada yükseliyor. geçtiğimiz yaz 2 tane arkadaşım triban 3 aldı. ikiside memnundu. bir süre kullandıktan sonra microshift sistemden memnun olup olmadıklarını sordum. 2 sininde cevabı mükemmel derecede memnun olduklarıydı. microshift parçalar shimano ve compagnolo ile aynı sistemde çalışır. uyum sorunu yoktur aralarında. ancak tek sıkıntıyı yedek parça bulmakta yaşayabilirsiniz. dediğim gibi ben 2012 model arsis set çok aramıştım ama bulamamıştım. yarın bir gün aktarıcı kırsanız vs bir sorun yaşasanız aynısından bulamayabilirsiniz belki. ama uyumlu oldukları için onun yerine shimano yada compagnolo alabilirsiniz.

genel olarak 3 şık vermişsiniz bence 3 üde güzel. sonuçta bu bisiklet sizin yol arkadaşınız olacak bende siz en çok hangisini beğendiyseniz onu bir adım önde tutun.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
@ahmetcan44

Başta vites değiştiricisinin frenin altında olması en iyi özelliği bana göre. Zaten sadece bu bile onu eski Sora'lardan adım adım ileri götürür. İkinci olarak daha rahat bi yapıya sahip. Bu fotoğraf ilk yol bisikletime ait

http://img594.imageshack.us/img594/2198/estiaykollar.jpg

Kolları burdaki gibi yukarı kaldırınca daha rahat ediyordum ama bu sefer de droplardan tutunca fren kolları yukarıya doğru kaçtığından frenlemesi zor oluyordu. Yeni Sora ve Claris'ler de bu şekilde yukarı kaldırıldığında fren kolu droplara yakın kalıyor, 7800 Dura-Ace'ler veya şimdiki Tiagra'larla yapısı birbirine çok yakın.

Benim gözlemlediklerim bunlar. Vites geçişi, frenleme vesaire uzun süre kullanmadığım için bilmiyorum.

@Berk Mercancı

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla gidonunuz çok ama çok yanlış takılmış.
İlk olarak gidonu aşağı doğru indirmeniz gerekiyor. Altı yer ile 0-5 derece açı yapana kadar.
Daha sonra da fren kollarını uygun konuma, yukarı doğru kaydırmalısınız.

ekleme;
Şimdi gördüm ki fotoğraf ilk yol bisikletinizdenmiş. Muhtemelen şu an kullanmıyorsunuz.
Fakat bilgi olması için bırakıyorum mesajı, silmek istemedim.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Claris'in de artık 2013 Sora ile aynı sisteme sahip olduğunu mu söylüyorsunuz? Eğer öyleyse ben de önermekte beis görmem şahsen. Ben öyle değil diye hatırlıyorum, yanlış hatırlıyormuşum demek ki. :)

@Gökhan Toros

Doğru artık kullanmıyorum, zaten o açıyla ve 60 cm kadroyla nasıl kullandığımı da bilmiyorum. Her şeyiyle yanlıştı benim için. Aslında fren kolunun o uzaklığı belki de gidon açısının yanlış olmasından olabilir mi ? Belki o konuda yanlışım olabilir emin olamadım şimdi.

@ahmetcan44

Evet öyleler. Shimano bu sene parçalardaki kaliteyi arttırmış gibi gözüküyor. Mesela 2300'lerdeki vites attırma koluna basınca kırılacakmış gibi hissediyordum, Claris'lerde öyle bi durum yok.

Claris STI kollar
http://www.bicyclebuys.com/productimages/1011225PART.jpg

(link)

http://www.kackarbisiklet.com/tr/thumbnail.asp?img=/upload/data/images/bisiklet/giant/scr2_beyaz_2012.jpg&width=900

gidonu çok yanlış kullanıyolar ama olsun :p siz düzeltirsiniz alınca

Geri