Scudo Sports

Yol bisikleti seçimi

Hangisi

• Toplam katılım
    35
  • Anket kapanışı .
Cube agrre pro tavsiye ederim 4000 e nakit bırakırlar sanırım karbon bisiklet full 105 ser 2x11..

Scudo
Ben de uzun süren araştırmalarım sonucunda KTM'ye karar kılıp aldım. 2014 model çok az kullanılmış ikinci el KTM STrada 2000 aldım. üzerinde 105 set var. 2015 modelleri ise pendik efor bisiklette 3000 civarında satılıyor. Pazarlıkla 2900'e falan olur. KTM'nin fabrikasıyla da yazıştım, adamlara sordum ettim. neyse yani KTM'yi motordan bildiğim için güvenip aldım. Seçeneklerini çoğaltıp kafa karışıklığı yaratmak istemem :) ama yine de bil istedim :)

@Ozan k. Ben mi bulamıyorum bilmiyorum ama mossonun full carbon en az 105 setli bir modeli yok sitesinde, mosso türkmalı mı? Wizart modellerinin gidonu sitesinde çok çirkin duruyor.

@Alfa_cube bisiklet güzel gözüküyor, araştırmaya başlıyorum, marka olarak nasıldır Türkmalı mı?

@eren cerciz herhalde en saygı duyduğum üretici KTM'dir. Motorsiklete olan saygımdan ötürü ama full carbon istediğimden dolayı f/p ürünü bulamadım KTM'de.

Salcanoyu alıp seneye kadrosunu beğenmezsem değiştirmek şu an da diğer markalara göre daha iyi bir tercih gibi duruyor gözümde. Marka takıntım yok dolayısı ile tek ilendiğim verdiğim paraya değecek bir ürün. Lapierre'i görmeden hareket etmeyeceğim ama.

(link)

Bu 105 set ve Carbon. Üstelik fiyat çok iyi. Mosso, merida ve giant gibi Taiwan üretimi.

@Ozan k. Öncelikle teşekkürler gidon gibi mosso'nun kendi ürettiği parçalar ve jantlar pek hoş gözükmesede genede ön yargılı olmamak lazım, görmek için bir kaç bayi aradım ellerinde yokmuş zaten max 57 kadorsu varmış.

focus'un 57lik kadrosu bana baya ufak gelmişti, muhtemelen mossodada öyle olur.

IeCandas marka alman markası ve cube çinde değil diğer büyük markaların aksine kendi ülkesinde imala yapıyor forumda araştır çok seviliyor yaygınlaşıyor 2. cube e gidiyorum ben de ;)

Merhabalar
Yeni üyeyim konu açamıyorum malum kusura bakmayın konuya dadanmış oldum biraz.Bisiklet almak istiyorum yol bisikleti kullanan bi tayfa bulmuşken bir fikir alayım dedim.Öncelikli amaç işe gidip gelmek olucak mesafe yaklaşık 14 km.Bunun yanında kondüsyonumu geliştirebilirsem mümkün olduğu kadar uzun günlük turlara çıkmak istiyorum.Yol bisikleti ve şehir bisikletleri arasında kaldım.Yol bisikletinin sağlayacağı performans ile tur bisikletinin konforu arasında kaldım.Ancak ikisinden de bihaberim çünkü çocukluğumda kullandığım bmx den beri bir çift teker tecrübem yok.Tecrübelerinizden yola çıkarak yardımcı olmanızı bekliyorum.

@yunus b işe nasıl kıyafetle gidiyorsun öncelikli sorum bu 14km kısa bir mesafe, form tutmak istiyorsan bisikleti önemseme kötü ağır bisiklet kilo verdirir terletir :) iyi bisiklet seni konuya bağlar. ben salcona city sport modelleri ile önce kilo verdim eğer ben 10 kilo verdiysem bisikletimde versin istiyorum ama yol bisikletini trafik ve bozuk yolda sürmek heves ve deneyim istiyor.

@Alfa_cube mesaj alındı araştırmaya devam nihayi sonuca az kaldı :)

• Beğen
Tepkiler: Alfa_x
@leCandas
Kendi capimda en onemli seyleri siralarsam

1)icine sinen renk
2)kadro
3)jant
4)Groupset

İşe giderken herhangi bir tür kıyafet giyme zorunluluğum yok vardığımda üstümü değiştirebiliyorum.Evet 14 km uzun değil ben daha uzun turlarda yapmak istiyorum.Ekstra terleme olmasa iyi olur form tutmak güzel olurdu ama insanları rahatsız etmeye gerek yok.yollar bozuk denemez biraz trafik olabiliyo.Çalıştığım yere 3 km kala 2 km lik hafif bir rampa başlıyo burada trafik hızında hareket edemem kaldırımlara çıkıp inmem gerekir diye düşünüyodum.Geçenlerde yol bisikletli bir arkadaşı 3 durak kala görmüştüm.Adam en sağdan giderek metrodan önce vardı iniceğim durağa.Kendisini çok zorlarmış gibi de bi görüntüsü yoktu.Ancak düşük hızla giderken trafiğe karışmak riskli olur mu diye düşünüyorum.Tur bisikleti ile kaldırımlara ine çıka da gidilebilir böyle durumlarda.
Bu arada yol bisikleti alırsam giriş seviyesi olacak 10-11 kg 14 vitesli modellerden birini seçmek zorundayım
Tur bisikleti alırsam carraro sportive 224 tarzı bir model düşünüyorum

fuji roubaix 1.3 nasıldır, bi fikri olan var mı?

Buraya yazmamışım ama yaklaşık 2 ay önce (link) siparişi verdim Canyon'un sistemlerinde bir sıkıntı olduğundan siparişim gecikti umarım yakında kavuşacağım.

@leCandas Abi bütçeyi 4000 tl demiştin 7000 tık bisiklet almışsın keşke yazsaydin bütçeyi arttırdım diye :)
Hayirli olsun bu arada :)

• Beğen
Tepkiler: leCandas
Geri