Scudo Sports

Yol Bİsİkletİ Rehberlerİ!!!

gökhanc

Aktif Üye
Tepki
87
Bisiklet hobisine yeni başlamış biri olarak mtb de ne kadar bilgi sahibi olsamda apayrı bir dünya olan yolda ne yazıkki kıt bilgiye sahibim.benim gibi birçok arkadaş olduğuna eminim.aklıma takılan soruları sorarak başlamak istiyorum.

1.bisiklet izmirde kullanılacak.yani az trafik kordon vs....
2.scott speedster 30 kadro düşünüyorum.
3.düz gidon takmayı planlıyorum , yalnız yol fren bacakları kullanacağım için normal fren kolları uyumlu olacakmıdır , aynı durum vites içinde geçerli
4.mazgallar ince tekerler için büyük sorun.kısmen daha kalın tekerler mevcutmudur , mevcutsa bu kadroda kullanabilirmiyim.
5.lütfen mtb yi konumuza karıştırmayalım:)
6. bisikleti acemi bir bayan kullanacak

aklıma geldikçe yeni soruları ekleyeceğim , şimdiden telekkürler...

Scudo
@gökhanc

hemen hemen aynı konuyu araştırıyoruz. ben bildiklerimi söyleyeyim.

-öncelikle mtb ve yol karışımı 28" ve 11-13 kg arası hibrid modeller mevcut; scott sub, sportster, trek fx, sedona 321 gibi. Bunar tam da kullanım amacınıza uygun, bunarı tavsiye ederim.
-illa 1-2 kg daha hafif olsun diyorsanız speedster S50 Flat alabilirsiniz, tam istediğiniz gibi düz gidonlu ve daha kalın lastik takılabilir.

• Beğen
Tepkiler: gökhanc
çok teşekkürler bilgileri için...

dediğiniz modelleri araştırdım.ama yol bisikletleri ileriki kullanım amaçlarımıza daha yatkın.ayrıca 10 kg ın üstüne çıkmasını hiç istemiyorum.ama kendi bisikletimin kadrosunu sub modelleriyle değiştirmeyi bende istiyorum.umarım burda istenilen bilgilere kavuşuruz...

önerdiğiniz speedster 50 modelini inceledim.tamda isteklerimize uygun görünüyor.demekki diğer kadrolarında bu hale getirilmesi mümkün...

Eğer bayan kullancaksa hibrit modeller daha uygun olur. Hele ki acemiyse kesinlikle hibrit olmalı:) Ağırlığına fazla takmayın derim, Çok bir farkı olacağını sanmıyorum. Zaten kalın lastik takınca bile ağırlığınız yaklaşık 500gram artar. Hibrit bisikletler de ağır değildir. Biraz daha konfor amaçlı olduğu için selesi falan 1-2 kilo kadar ağır yapıyor. Ama bunu düşürmek istiyorum dersen çok rahat düşürebilirsin ama masraflı olur.
Dış lastik olarak kalın, hatta cross lastikler bile bulabilirsiniz ama tavsiyem 700-32dir.
Fren ve viteslerde bir sıkıntınız olmaz herhangi bir uyum sorunu olmaz ama size pahalıya maloabilir.

@gökhanc Az trafik ve İzmir Kordon ? Emin misiniz ?

@Ali Gelir

inan biz istanbullular için kordondaki trafik terkedilmiş şehir havasından farksızdır:)biraz önce 20 km lik yolu 3 saatte aldığımız için şükür duamı ediyordum

Geri