Scudo Sports

Yol bisikleti pedalımı satacağım ama ne fiyat vermeliyim?

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Tepki
2.046
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikleti alırken aldığım pedalları satmayı düşünüyorum, kendim farklı pedal kullandığım için boş duruyordu. Lakin hangi fiyattan satışa çıkarsam karar veremedim, sizce ne kadardan satmak mantıklı olur?
Modeli: Shimano PD-R 540 LA

Dosyalar

• DSC_0220.JPG
    DSC_0220.JPG
    22,4 KB · Okunma: 63
  • DSC_0221.JPG
    DSC_0221.JPG
    23,6 KB · Okunma: 64
  • DSC_0222.JPG
    DSC_0222.JPG
    19,1 KB · Okunma: 58
  • DSC_0223.JPG
    DSC_0223.JPG
    41,1 KB · Okunma: 57
  • DSC_0224.JPG
    DSC_0224.JPG
    47,7 KB · Okunma: 50
  • DSC_0225.JPG
    DSC_0225.JPG
    41 KB · Okunma: 44
  • DSC_0226.JPG
    DSC_0226.JPG
    23,9 KB · Okunma: 40
  • DSC_0227.JPG
    DSC_0227.JPG
    26,1 KB · Okunma: 37
  • DSC_0230.JPG
    DSC_0230.JPG
    49,5 KB · Okunma: 33
  • Beğen
Tepkiler: Mr nc
Scudo
Ne kadar sürede satmak istediğinize bağlı olarak değişmekle birlikte 150-200 arası olacağını düşünüyorum

Ne kadar sürede satmak istediğinize bağlı olarak değişmekle birlikte 150-200 arası olacağını düşünüyorum
Sıfırı 299 TL sepette %10 indirim ve sıfır kal ile geliyor. 200 çok zor gibi 😀

(link)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Tabi acil bir satışlık durum yok ama aylarca da beklemesinin bir anlamı yok. Alıcı ve satıcı için makül bir fiyat olması önemli olan. :) Bu gibi konularda, alıcı hep şunu düşünüyor. İkinci else kesin çöptür veya ölü fiyatına olmalıdır ki sıfırı varken onu alayım. Satıcılarda, bunla geçimimi sağlamıyorum zaten alan alsın, almayan almasın. Bunu satarsam alacağım para ne kadar işime yarıyacak. O yüzden dengeli bir diğere önem vermeye çalışıyorum.
Sıfırı 299 TL sepette %10 indirim ve sıfır kal ile geliyor. 200 çok zor gibi 😀

(link)
Stok yok diyor yalnız, stok bittiğinde kimi mağaza eski fiyatları yazıyor. Bunu bende gördüm de stok bitmiş fiyatlar bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan stoktakilerin fiyatı.

Bence ikinci el, kullanılmış ama iş görmeye hatasız devam eden bir ürünün ederi, sıfır satış fiyatının yarısıdır.
Hiç kullanılmamış ise dörtte üçüdür. Ürünün temizliği, sıfıra yakınlığına göre ikisi arasında değişmeli fiyat. Çok harapsa daha düşmeli.
Satıcılar, mağaza fiyatına hem garantinin, hem de taksidin dahil olduğunu ve garanti süresince malının arkasında olduğunu unutuyor.
Alıcının mağazadan yerine ikinci eli tercih etmesi için elimizdeki tek koz fiyatımız.

Not: Sattığınız ürün epey temiz. Bence 300 istenebilir. Aynısını iki yıl kadar önce kendime almıştım, mağazadaki fiyatı 300 bile değildi o zamanlar :booo:

Bence acil bir nakit ihtiyacınız yok ise hava almayacak şekilde paketleyin yedek olarak dursun kenar da

• Beğen
Bence acil bir nakit ihtiyacınız yok ise hava almayacak şekilde paketleyin yedek olarak dursun kenar da
Öylede olursa ben mtb pedalları kullanıyorum, yol pedallarını kullanamıyorum. :komik:

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Hocam seneye yol bisikletine spd pedal takayım diyordum. Forumda dolanırken konunuzu görünce bir sorayım dedim. Satmayı düşündüğünüz ekipmanı alsak kal dedikleri zımbırtı direk içinde oluyor değil mi? Örneğin alttaki ayakkabı ile sattığınız ürün birebir uyumlu olur mu ?

(link)

Hocam seneye yol bisikletine spd pedal takayım diyordum. Forumda dolanırken konunuzu görünce bir sorayım dedim. Satmayı düşündüğünüz ekipmanı alsak kal dedikleri zımbırtı direk içinde oluyor değil mi? Örneğin alttaki ayakkabı ile sattığınız ürün birebir uyumlu olur mu ?

(link)
Arkadaşın sattığı pedal ile linkteki ayakkabı uyumlu değil

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Arkadaşın sattığı pedal ile linkteki ayakkabı uyumlu değil

Malesef konuya çok hakim değilim hocam. SPD-SL sistemine uyumlu bir ayakkabı olması lazım sanırım. Ayakkabı fiyatları baya yüksekmiş. Uygun bir öneriniz olur mu acaba? Açıkçası arkadaşın satmayı düşündüğü ürün temizse, boşu boşuna yatmasın israf olmasın ben alabilirim.

Özelden yaz, arkadaşın konusunu ayakkabı önerisi ile kirletmeyelim

(link)
Kal yok hocam, sadece pedallar var. Kal ayakkabıyla mı alınıyordu, pedallarla mı alınıyordu yoksa ayrı mı alınıyordu hatırlamıyorum valla. :))

Her pedal kutusunun içinde bir çift kal yer alır. En azından yol pedallarında öyle.
Fiyat belirlerken bu da dikkate alınmalı.

• Beğen
Her pedal kutusunun içinde bir çift kal yer alır. En azından yol pedallarında öyle.
Fiyat belirlerken bu da dikkate alınmalı.
Anladım, o yüzden fiyat belirlemek için konu açtım. Koskoca ülkede şuan bu ürünü satan mağaza bulamadım, güncel sıfırı fiyatını belirleyip kal güncel kal fiyatını düşüp onun üzerinden fiyat vermek lazım.

Şurada bir tane buldum:"(link)" 690 TL diyor. Bir üst modeli sanırım. Aralarında ne kadar fiyat farkı olur bilmiyorum doğrusu.
Buda kalı:"(link)
165 TL alınıyor. Onu çıkarınca sıfırı aşağı yukarı 525 TL eder. 250-300 TL arası sanırım ederi var.

Geri