Yol bisikleti önerileriniz

Kayıt
10 Mart 2011
Mesaj
11
Tepki
0
Şehir
istanbul
Öncelikle herkese selamlar.Forumu uzun süre takip etmeme rağmen üye olmak bugune kısmetmiş.Yaklaşık 1 aydır bisiklet almayı düşünüyorum ama henüz karar vermebilmiş değilim.Alma amacım işten bana artan zamanlarda haftasonları genelde beşiktaşta olan kursuma gidip gelmek ve her haftasonu stresten uzaklaşıp bütün istanbulu turlamak.sadece haftanın 2 günü kullanıcağımı düşünüyorum hafta içi işimden dolayı pek mümkün olmayabilir.Sadece asfaltta kullanıcağım için yol bisikletinin daha iyi olacağını düşünüdüm bilmem yanlış mı düşündüm tabi birazda yol bisikletlerinin şeklinin bi etkisi oldu :)yaklaşık 1000-1500 arası bi bütçem var çok beğenmem halinde 2000 leri görür diye düşünüyorum.boyum 1.82 ve 21 yaşındayım.bundan 1 2 gün önce bisiklet bakmaya gittiğimde amacım yol bisikleti bakmaktı ama arkadaş yarış bisikleti onlar deyip geçiştirip sen mtb al diyerek beni biraz kafamı karıştırdı birde sizin önerilerinizi görmek istedim.teşekkürler
 
Scudo

Murat Uluoğlu

Daimi Üye
Kayıt
28 Kasım 2010
Mesaj
223
Tepki
145
Şehir
Konya
burada sana yapılacak ilk öneriler büyük ihtimalle tur bisikleti alman yönünde olacaktır. anlattığına göre kullanım amacın bu yönde ama sen görünüş olarak yarış bisikletini beğeniyorsan bence al. şehir içinde dediğin amaca uygun kullanabilirsin. arkadaşın önermiş ama dağ bisikleti senin için gereksiz olur . dediğin fiyatlara scott spedster serilerine bakabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
yaşınız genç, yol bisikletini şehirde kullanabilecek kadar güçlüsünüzdür. rahatlıkla tercih edebilirsiniz. ruble 13-25 olsa yokuşta rahat edersiniz. hesaplı olması açısından sora yeterli olacaktır.
 
Kayıt
10 Mart 2011
Mesaj
11
Tepki
0
Şehir
istanbul
ben işin hiç yokuş kısmını hiç hesaba katmamıştım hatırlattığınız iyi oldu gerçekten :) bugun sirkeciden whistle modoc sora ya bakma fırsatım oldu görünüp açısından çok hoşuma gitti gerçekten ama hiç bi fikrim yok whistle hakkında iyice araştırmadanda almak istemiyorum.scott larında fiyatları biraz bütçemi aşar cinsten.sanırım bütçeyi biraz zorlamamız gerekicek.
 

serkkan

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Ocak 2008
Mesaj
568
Tepki
240
Şehir
İstanbul
Bisiklet işi Virüs gibidir ve malesef antivirüsü yok :D
Yol/Yarış bisikleti hoşuna gittiyse al sen biniceksin başkası değil.!
Birkere alacaksın o yüzden biraz daha bekle ve Bütçeni zorla yada 2.el de çok güzel bisikletler oluyor onları değerlendir.
Size da önemli tabi bisikleti beğenirsin ama ölçüsü olmaz mesela hadi bakalım burdan yak.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas

Eren Tublek

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Aralık 2009
Mesaj
461
Tepki
362
Şehir
Istanbul-Bahcelievler
Bisiklet
Trek
ben Trekin FX serisini tavsiye ederim.Ama en onemlisi senin kendine en yakin oldugunu dusundugun bisikleti alman olacaktir.

Simdiden iyi surusler:))
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas

randie

Aktif Üye
Kayıt
6 Ağustos 2008
Mesaj
156
Tepki
89
Şehir
Izmir Karşıyaka
Whistle'ın Campagnalo donanımlı bisikleti (Modoc Xenon) çok uygun fiyatlı, bütçenize uyuyor. Türkiye'de imal edildiği için eşdeğer donanımlı bisikletlerden 200 Euro kadar düşük. Ağırlığı 9,5 kg. Ancak kullanan kimseye rastgelmediğimiz için bilemiyoruz; bu bisikletle ilgili konu vardı cevap yazan olmadı. Avrupa'da bu bisikleti kulananlarsa memnunlar. Yine de kadro ve malzemelerin kalitesi (Birçok Byte marka yan ekipman tercih edilmiş), performans verileri muamma. Bütçe sıkıntıysa yine alabilirsiniz ancak bütçeyi esnetebilirseniz Scott Speedster veya denk türde kendini ispatlamış bir markayı düşünebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas
Kayıt
20 Haziran 2010
Mesaj
43
Tepki
25
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Ben Specialized Sirrus ya da Trek FX 7.3 tavsiye ederim. Desenlerin şıklığı konusunda da Scott'un Sub ya da Sportster serisi güzeldir. Ama Sportster amortisörlü modellere sahip. Bunlar şehiriçi kullanım, tur amaçlı bisikletler.

Yol için ise Giant Defy ya da Specialized Allez bakın derim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas
Kayıt
29 Nisan 2010
Mesaj
95
Tepki
24
Şehir
İZMİR
@Kaan Kocabas

o kadar para verip sora donanımlı bir bisiklet alıcaksın daha sonra onu upgrade etmekle uğraşırsın en iyisi 2. el güzel bir bisiklet edinmeye çalış derim..
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas
Kayıt
10 Mart 2011
Mesaj
11
Tepki
0
Şehir
istanbul
tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar.Corratec dolomiti tiagra ve canondale caad 8 sora arasında tercih yapıcam sanırım tabi satın aldıgım yere gittiğimde birde ordan kapsamlıca bilgi edinip öyle almam gerekecek ama hem marka açısından hemde görsel olarak gözüme hoş göründüler işin teknik kısmını pek bilmem :) tabi fiyatlarında diğer bisikletlere göre düşük olmasının etkisi var.çokta uçuk rakamlar vermek istemiyorum bunlar bile bana göre pahalı ama yemeden içmeden kısıcaz artık :)trek fx 7.3 de alternatifim olabilir.önümde tek engel kaldı oda kredi kartı limitimin dolu olması sanırım 1 ay beklemem gerekecek :)
 

lamba

Aktif Üye
Kayıt
26 Mayıs 2010
Mesaj
142
Tepki
81
Şehir
İstanbul
@Murat Uluoğlu

Bütçeniz doğrultusunda bakılabilecek alternatifler

1. Trek 1.1 alpha (shimano 2300) ve fx 7.3 (deore)

2. Giant defy 4 (shimano 2300)

3. Scott Sub ve sporster serisi

Eğer yol bisikleti düşünüyorsanız başlangıç aşamasında defy ve 1.1 size yetebileceğini düşünüyorum. Elbette donanımı iyi değil sonradan değiştirilmesi çok faydalı olur ve fiyatı da daha üst modeller ile aynı olabilir. Her iki bisikleti de kullandım gerçekten vites geçişleri gayet iyi ve sorunsuz. 4 aydır trek 1.1 alpha kullanıcısıyım ve geliştirilebilir bir kadroya sahip. Ağırlığı 9 kg civarında ve gerçekten memnunum. Eğer yeni başlayan biri iseniz donanımdaki farkları fark etmeniz pek mümkün olamayabilir.

Tur bisikleti düşünürseniz Trek fx 7.3 tavsiye ederim. Gerçekten trek'in kadroları güzel ve sağlam. Pişman olmazsınız. Uzun turlarda rahat edersiniz. Aktarıcısı ve vites geçişleri sorunsuz. 10 kg civarında. Yaklaşık 1 yıldır da trek 7.2 kullanıyorum. 7.2'yi almadan önce çok derin bir araştırma içine girmiştim ve iyki de almışım diyorum.

Öncelikle sürüş amacınızı belirleyin. Uzun yolları rahat bir şekilde her yola girip çıkar çekilde kat etmek mi yoksa daha çok performansa yönelik bir makine mi aradığını düşünün.

Öncelikle
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas
Kayıt
10 Mart 2011
Mesaj
11
Tepki
0
Şehir
istanbul
bisikleti asfaltta kullanıcağım için yarış/yol bisikleti düşünüyorum ve tabi o yarış bisikletlerinde çekicilik beni diğer tarz bisikletlerden uzaklaştırıyor.aslında tam olarak istediğim yarış bisikleti görününümde diğer yol bisikletlerine nazaran daha dayanaklı bi bisiklet.gerektiğinde çukura girdiğinde diğer yol bisikletlerine nazaran pek sorun çıkarmayacak bişey. trek 1.1 görünüm olarak çok iyi araştırmıştım ama fiyatının ekipmanlarına göre biraz fazla olduğu hakkında yorumlar okumuştum sanırım bu forumdaydı.trek fx serisi hakkındada bir tek kötü yorum görmedim ama o boynuz kısmı yarış bisikletlerinki gibi olmayınca beni pek cezbetmiyor açıkçası:)gerçekten çok model var insanın kafası karışıyor hangisin alacağından.giant defy ve scott speedster s30 hoşuma gitti.hergün yeni bi model kafamı karıştırıyor:) 2 3 güne kadar 2 bisiklet arasında gidiyodum şimdi 4 e çıktı.Scott speedster s30,trek 1.1 veya 1.2,corratec dolomiti tiagra ve giant defy.
 

Aytaç Kalyoncu

Daimi Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
260
Tepki
206
Şehir
kuşadası
Bisiklet
Trek
bence 2. el çok guzel bisikletler oluyor forumlarda bi arama yaparsan belki hem butçene hemde zevkine uygun birşeyler olabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas

Cycleone

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Nisan 2009
Mesaj
890
Tepki
552
Şehir
İstanbul-Erenköy
Carraro D'AMBIEZ CX 20V , 705 € , 9.5 kg ;

(link)

Sedona 611 , 1.250 $ ;

(link)

Bianchi XENON SLR , 1.583,04 TL ;

(link)

Bianchi xenon slr forumda 2.el mevcut , 1300 TL ; (kadro boyu küçük gelebilir)

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan Kocabas
Kayıt
10 Mart 2011
Mesaj
11
Tepki
0
Şehir
istanbul
uzun süren kararsızlığım sonunda trek fx 7.3 veya 7.5 den almaya karar verdim.belkide trek markasından herkesin memnun olması buna çok büyük bi etken ve tabi sanırım diger yol bisikletlerine oranla daha dayanıklı bi model.7.5 alırsam ekipman almaya pek param kalmıcak ama almışken en iyisini almakta en iyisi olur diye düşündüm.ekipmanı zamanlada alırız :) bütün yorumlarınız tavsiyeleriniz için teşekkürler umarım aldıktan sonra fotoğraflarla geri dönerim :)
 

lamba

Aktif Üye
Kayıt
26 Mayıs 2010
Mesaj
142
Tepki
81
Şehir
İstanbul
@Kaan Kocabas

Çok güzel bir karar vermişiniz. Gerçekten memnun kalacağınız bir makina. Hele fx 7.5 in 2010 modelini bulursanız daha güzel olacağını söyleyebilirim. Diğer modelinin görünüşüde güzel mavi ve siyah uyumu var.
 

Ali Emrah AYYILDIZ

Aktif Üye
Kayıt
24 Temmuz 2010
Mesaj
152
Tepki
93
Şehir
İstanbul
Bana Sorarsanız sedona 611 almak daha mantıklı geliyor.
Fiyat olarak daha uygun, komple set fren bacakları hariç Shimano tiagra compenent.
611 kadrosu diğer çoğu kadrolardan hafif ve sağlamdır.
En son tarttığımızda yaklaşık 1350 - 1400 kg arasında gelmişti.
Maşası karbondur.
Aynı emsalde kron rocket'de düşünülebilir.
Rocket'in 611'e kıyaslarsak sadece fren bacağı üstünlüğünü görürüz.
kronun fren bacakları 105.
ikisininde fiyatı aynıdır 1250$.
 

Ali Emrah AYYILDIZ

Aktif Üye
Kayıt
24 Temmuz 2010
Mesaj
152
Tepki
93
Şehir
İstanbul
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bazen treklere verilen paralara acıyorum.
Sizin bahsettiğiniz modellerin sadece Trek fx 7.3 ile Sedona 321 modelini kabaca karşılaştırdım, Kompenant olarak sadece trek arka vitesi bir üst grup deore kullanmış ama fiyat farkına gelirsek ;
Bugünkü kur ile;
sedona 321 = 800TL
TREK fx 7.3 = 1350TL
arada yaklaşık 1 tane sedona borla alabilecek para kalıyor :)
Beni yanlış anlamayın trek bisikletini kötülemek gibi niyetim yok.
umarım yardımcı olabilmişimdir.


@Kaan Kocabas