Scudo Sports

Yol bisikleti olur mu?

Guney1907

Daimi Üye
Tepki
38
İsim
Nadir Güney Kunt
Bisiklet
b'Twin
Merhab arkadaşlar ben bisiklet almayı düşünüyorum.çok fazla toprağa gitmicrm ama yollar çok iyi değil ve asfalttada süreceğim gidonu yol gidonu yada bullhorne olan bisiklet almayı düşünüyorum vitesinin olmasınj istiyorum.yol bisikleti alsam acaba kilitli taşta falan sorun olur mu?bütçem çok yok sizce ne yapmalıyım?

Scudo
Çok narin değiller korkmayın topraktada kullanabilirsiniz kilitli taslada :)

1000e kadar çıkmayı düşünüyorum ama maks fiyat.Bull hornun görüntüsü çok güzel ama vites ve fren kolları nasıl olcak ayrıca alacağım bisikletin kadrosunda güzel görünecekmi?

Yol bisikletleri ile pratikte toprak ve kilitli taş zeminde ilerleyebilirsiniz. Lakin belirli bir hızı aşmadan, son derece dikkatli bir biçimde yol almanız ve konfor beklentisini bir kenara bırakmanız gerek.

Belirttiğiniz zemin türlerine daha uygun olan drop gidonlu bisiklet türleri gravel bike ve cyclocross olarak geçer. Maalesef her ikisi içinde fiyatlar bütçenizi 2-3'e katlar durumda.

Ağırlıklı olarak bozuk zeminde sürüş yapacaksanız düz maşa bir utility veya fitness bisiklet hem daha ucuz hem de daha sorunsuz olur.

Mesela Scott Sub 40 ve Carraro Sportive 327 bu türde bisikletler.

Acaba klasik bir kadro üzerine çok ince olmayan lastikler ve bull horn taksam vites ve fren kollarını nasıl hallederim

Vites kollarini TT'den ve fren kollarini single speed kollari kullanarak hal edile bilir.

3804335.jpg

5706613654_1177c8c429_z.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Geri