Scudo Sports

Yol bisikleti mi, tur bisikleti mi almalıyım?

Scudo
bir süre sonra ister istemez gönlün yol bisikletine kayacak bence

Buna kendiniz karar vermelisiniz. Performansa, hız yapmaya, sıkı spora dönük olarak almak istiyorsanız yol bisikleti, şehiriçi asfalt yollarda, fazla zorlamadan, ulaşım amaçlı olarak kullanacaksanız hibrit bir bisiklet almalısınız. Hibrit bisikletler de iki tür: yol bisikletine daha yakın olan, yol ekipmanı kullanan ama gidonu düz ve daha yüksek olan daha çok fitness amaçlı olan, yol kullanımına uygun türler ve dağ bisikletine daha yakın olan, dağ bisikleti ekipmanı kullanan ama daha büyük tekerli (genellikle 28", dağ bisikletleri ise genellikle 26" olur), hafif arazi şartlarında sorunsuz kullanılabilen cross türü bisikletler. Bu dört bisiklet türünden (ki ikisi hibrittir) kullanım amacınıza en uygun olam tür, marka ve modeli siz seçeceksiniz: Yol bisikleti, Dağ bisikleti, Fitness bisikleti ve Cross bisikleti. Aslında bir tür daha var: nispeten yüksek oturumlu, disk frenli, dişli lastikli bir yol türü olan Cyclocross. Tam olarak kullanım amacınıza karar vereceksiniz, ötesi kolay.

Arkdaşlar yol almaya karar verdim tiagra setli almayı düşünüyorum. Sizin öneriniz varmı bütçe max. 2000 tl

İkinci el düşünürseniz Tiagra setli yol bisikletleri var forumda satılık.

@Caner GÜR

Evet özellikle takım elbise-kravat ile bisiklet kullananları bile görmek mümkün. Bende yıllarca işe gidiş-geliş için şehir bisikleti kullandım.

İnsanlar yol bisikleti şehir bisikleti olarak kullanılır mı? Diye soruyorlar. Düşünün iş yerine büroya giderken yol bisikleti kullanıyorsunuz. Yerler ıslak yağmur yağmış... Sırtınız tamamen tekerden ıslanmış ve üstünüz batmış olarak nasıl çalışacaksınız?

@sedat_slave
Yol bisikleti hakkindaki yorumlariniz tamamiyle yanlis. Lutfen bu konuda forumdaslari yanlis yonlendirmeyelim. Rampa cikmak icin ve asfaltta kullanmak icin seriligi, hafifligi ve ergonomisi ile en uygun bisiklet yol bisikletidir. Soyle soyleyeyim 20 yildir yol bisikleti kullaniyorum ve bunun son 9 yili istanbulda trafigin icinde. Baska alternatif dusunemem bile.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam ve lealtad
Çanta içindeki çadırı sele altına bağlayabilirsem birşeyle turumda yol bisikleti diyeceğim :D

@Gökhan BİROL

İyi de ben, "uygun olmaz" demişim. "Kesinlikle kullanılmaz, yol bisikleti saçmalık" dememişim. Nedenini de açıklamışım. Siz kullanmak isterseniz kullanırsınız. Kullanmak isteyen yine kullanır.
Ben mi koydum şehir bisikletinin ismini "commuter" diye. Ulaşım amaçlı. Kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok. Sapla samanı karıştırmamak lazım. Yerine göre her şey.

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
Tiagra setli fitness bisikletlerine de bir bakın bence. Ben şehir içi Btwin Fit5 kullanıyorum fazlasıyla işimi görüyor.
Bütçeniz var ise Lapierre shaper 500 tavsiye ederim.

(link)

arkadaşlar bugün giant escape tur versiyon ve carraro cr world deneme imkanım oldu, ikiside tur yapmış ama temiz bisikletler, 2017 ya da 2018 ler sanırım. benim giant tcr slr ile takas edebilirim ama satıcı arkadaş esnaf illaki para istiyor..carraro 56, giant large...ikisininde kullanımı hoşuma gitti, gemi gibiler...😀😁

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@HakanAydn beni biraz bilgilendirirsen iyi olur, tur bisikleti ne oluyor? dayanım olarak (haliyle ağırlık olarak da) yol ve mtb arasında, 3 x 10 bisikletlere mi deniyor? yoksa başka kriterler de var mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@can_celik çok vakıf olmasamda kadro açıları farklı, 30 vites evet..hafiflik takıntısı yok..35 lik lastik, kimi 26 inch tercih ediyor ama 28 genelde..amortisör yok frenler tur içşn disk değil vs...oturuş 60 derece, kelebek gidon, çamurluk, bol bagaj demiri deliği...

arkadaşlar bugün giant escape tur versiyon ve carraro cr world deneme imkanım oldu, ikiside tur yapmış ama temiz bisikletler, 2017 ya da 2018 ler sanırım. benim giant tcr slr ile takas edebilirim ama satıcı arkadaş esnaf illaki para istiyor..carraro 56, giant large...ikisininde kullanımı hoşuma gitti, gemi gibiler...😀😁
tcr slr'ın üstüne bi de para mı istiyor. amma utanmaz adammış. escape falan güzel ama tcr escape'ten çok daha pahalı bir bisiklet. zararına bi takas olur.

@gezgin gezer biliyorum..😑 ..birde gülüyor..carraroyu verirken bunu 5.5 e saymıştı..şimdi kötü oldu..😁😀...diyorki "işini görüyorum abi" e haklı..500 ister üste , oysa enaz 1000 vermesi lazım bana

@HakanAydn tahmin ettiğim gibi, hız amacı olmadığı için, ön 3 yaprak olmasına rağmen nispeten küçük dişliler, yüklerle beraber 120-130 kg yu taşıyabilecek dayanımlı (haliyle kaba) kadro yapısı. eğer türkiye turuna çıkılmayacaksa gerek yok bence. çünkü bu bisiklet sadece tur işini yapar, tırmanma antrenmanı yapayım dere tepe gideyim depar atayım falan olmaz bununla.

IMG-20200218-WA0004.jpg
giant bu ama buna 7000 dedi..şaka gibi..😋😄
@can_celik niyet 2800 km..(hayal)
@özgür duygu sahibinden de ve burda başladı sabah itibarıyle ilan.peki arkadaşlar 500 tl harcayım 11-40 rubleye çevirebilirim, mütevazi bikepaking zaten full hazır gianta göre..ama bunların rahatlığından çok uzak tabi...ne dersiniz vitesle oynayıp giantla mı, yoksa tur bisikleti mi? (hamlet görmeden çözelim şu işi) 🙃

Geri