@Harun Sayı
UltraSport lar ile arkadaşım da aynı sorunu yaşıyor. Belli bir süre hiç patlak yaşamadı ama son zamanlarda her iki sürüşümüzden birinde lastik patlatır oldu. Ayrıca, ıslak zemin performansının da iyice zayıfladığını söylüyor. Sanırım lastik hamuru ömrünü tüketti.
Ama bu patlak işi biraz da şans sanırım. vittoria nın en ucuz modeli olan zafira yı 1000 lerce km kullandım, sadece bir kere patladı, o da yolda bırakmamıştı, eve geldiğimde indiğini fark etmiştim. yeni bisikletimde ise, gözde ve pahalı modellerden, conti grandprix 4000S II var. ikinci çıktığımda bira şişeği kırığından geçmek zorunda kaldım. yanakta yarım cm lik bir çizilme ile patladı. içten yamaladım o bölümü kullanıyorum şimdilik, açılma yok pek. üçüncü çıkışımda ise ön lastik hafifçe indi sürüş esnasında. değiştirdim, dış lastiği elimle iyice kontrol etmeme rağmen, sonraki sürüşümde gene aynı, bu sefer eve geldiğimde yavaşca inmişti. bu sefer, iç lastiğin patlak kısmının dış lastikte geldiği yeri tespit edip, dış lastiği iyice bükerek elimle kontrol ettim. sonuç olarak, dış lastiğin orta kalın bölümüne çaprazlama bir şekilde girmiş, ne içte ne dışta ucu görünmeyen, 3 mm uzunluğunda kıldan ince bir tel buldum. ön lastiğe yük bindiğinde, iç lastikte toplu iğne ucundan daha küçük bir delik açıyordu muhtemelen. Uzun yazdım kusura bakmayın. Bu şanssız patlamalar haricinde, 4000S şimdiye kadar kullandığım en iyi lastik diyebilirim.