Scudo Sports

Yol bisikleti lastikleri için kullanıcı deneyimi

Konu üzerinde hep 1 kez patlattım 2 kez patladı, onlarda hep şansı işi gibi yorumlar var. Peki devamlı lastik patlatan yol bisikleti ile, bazen toprak yollara giren, yada kalitesiz asftlarda dolanşanlar yok mu ? parayı basıp iyi lastik almayalım o zaman en ucuzunu seçelim. Tabi ki herşey patlama değil, hızlanma, yağmurlu havalar, dönme direnci, hamur kalitesi vs. bunlar da var ama gerçekten lastiğin hakkını verip ve hala patlamadı diyen var mı ? Varsa marka model yazabilir mi ?

Scudo
Uygun basınçta kullanılan lastiklerde patlaklar daha çok (%99 diyelim) yolun kalitesinden, çukurlardan tümseklerden değil, yoldaki cam kırıkları, tel, çivi gibi yabancı objelerden oluyor.

@Hasan SAYLIK

Continental GrandPrix PolyX Breaker.
Hiç patlamadı, sıfır. Çok yaygın değil, satan yer bulmak zor. Ama bulursanız kaçırmayın.

13 Ocak 2014'te aldığım yol bisikletimin görmediği yol tipi yoktur ve hiç lastiği patlamadı
https://i.hizliresim.com/ZAJpNz.jpg

swb lugano larla cok sorun yaşamıştım.Devamlı patlardı.swb one1 lerle şimdilik iyiyiz gerçi daha yeni ama bir sorun gözükmüyor.

@Gökhan Toros

Aşağıdaki lastik mi?
(link)

CNC'de satılıyormuş:
(link)
(link)

@Murat B.

Bu lastik değil. Ama bunda da aynı koruyucu şeridi kullanmışlar.
(link)
Bu lastik.
GP4000SII ile aynı Black Chili hamuru var. Fakat daha sağlam modellerde kullandıkları PolyX şeridi kullanmışlar.
225 gramdı bende 24mm lastikler. Ağır değil, sürüşü çok iyi ve patlak önlemesi çok iyi bir lastik.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Harun Sayı

UltraSport lar ile arkadaşım da aynı sorunu yaşıyor. Belli bir süre hiç patlak yaşamadı ama son zamanlarda her iki sürüşümüzden birinde lastik patlatır oldu. Ayrıca, ıslak zemin performansının da iyice zayıfladığını söylüyor. Sanırım lastik hamuru ömrünü tüketti.
Ama bu patlak işi biraz da şans sanırım. vittoria nın en ucuz modeli olan zafira yı 1000 lerce km kullandım, sadece bir kere patladı, o da yolda bırakmamıştı, eve geldiğimde indiğini fark etmiştim. yeni bisikletimde ise, gözde ve pahalı modellerden, conti grandprix 4000S II var. ikinci çıktığımda bira şişeği kırığından geçmek zorunda kaldım. yanakta yarım cm lik bir çizilme ile patladı. içten yamaladım o bölümü kullanıyorum şimdilik, açılma yok pek. üçüncü çıkışımda ise ön lastik hafifçe indi sürüş esnasında. değiştirdim, dış lastiği elimle iyice kontrol etmeme rağmen, sonraki sürüşümde gene aynı, bu sefer eve geldiğimde yavaşca inmişti. bu sefer, iç lastiğin patlak kısmının dış lastikte geldiği yeri tespit edip, dış lastiği iyice bükerek elimle kontrol ettim. sonuç olarak, dış lastiğin orta kalın bölümüne çaprazlama bir şekilde girmiş, ne içte ne dışta ucu görünmeyen, 3 mm uzunluğunda kıldan ince bir tel buldum. ön lastiğe yük bindiğinde, iç lastikte toplu iğne ucundan daha küçük bir delik açıyordu muhtemelen. Uzun yazdım kusura bakmayın. Bu şanssız patlamalar haricinde, 4000S şimdiye kadar kullandığım en iyi lastik diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
Continental GatorSkin 700x28 kullanıyorum. Sadece 1 kez lastiğim patladı. Onda da eve gelip bisikleti temizlerken arka tekerde gördüğüm cam çivisi yüzündendi. Penseyle çiviyi söktükten sonra havası indi.

Kırık camlar yüzünden lastik üzerinde en az 20 kesik vardır. (Çoğu kılcal kesikler) Arada bir toplu iğne ile kesik içlerindeki camları çıkarıyorum. Zevkli oluyor :)

(link)

Başlıkta ki yorumlar çok havada kalmış o yüzden sordum yani 5-6 farklı marka lastik kullanıp hepsinde de sınırları sonuna kadar zorlayan kişilerin yorumlarını merak ediyorum. Gökhan ın söylediği lastik gerçekten zor bulunuyor. Peki slick lastik yada desenli lastikler arasında fark var mııdır ? Sadece yol tutuşu için mi slick kullanmamız lazım ki öyle yolu nerde bulalım ? Ayrıca iç lastikle kullanılan dış lastiklerde de amber yanak diye tabir edilen lastiklerden var mıdır ? Araştırdım ama bulamadım , gören bilen varsa ?

@Murat B.

Bilmiyorum Murat bey ama nedense bu lastikler daha çok hoşuma gitmeye başladı, renkli lastikleri sevmem zaten siyah olmalı ama bu kenarları olan lastikler çok farklı hava katıyor bisiklete, tabi ki sadece renk desen için lastik alınmaz ama veloflex fena lastik değil zaten.

@Hasan SAYLIK

Tubular görüntüsü verdiği için benim de hoşuma gidiyor bu tip lastikler. Veloflex ise en iyi markaların biri; İtalya'da üretiliyor olmalarının yanı sıra, lastik sponsoru olmayan Team Sky'ın genelde (parasını vererek) Veloflex kullanıyor olması yeterli bir göstergedir sanırım.

Gökhan Kutluer'in incelmesi:
(link)
(Corsa ile Master'ın yanak rengi dışında farkı yok bildiğim kadarıyla)

http://cdn.velonews.competitor.com/files/2013/03/115-702x440.jpg
http://inspire-ipcmedia-com.s3-eu-west-1.amazonaws.com/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/2/2012/04/Boonen_Specialized_3.jpg
Tabi bu resimlerde bisikletlerin ve kullandığı kişilerin etkisi de büyük :) Ama bana göre çok farklı bir hava katıyor bisikletlere. Renkli lastik seven birisi değilim ayrıca hep siyah kullanıyoruz zaten. FMB olmasa da Veloflex denenebilir lastikler.

@Anıl Küçükgöksel
kendisine katır gıbı lastık dıyebılırız ))) zımpara ıle ınceltemedim )))

Continental sarı renk olanlardan kullandım .Kullandıklarım arasında en iyisi onlardı.

Michelin PRO Optimum 700x25C

bu modelı deneyen varmı acaba fıyat uygun geldı takımı 250 tl pro 4 kadar ıyımıdır acaba merak ettım

Geri