Scudo Sports

Yol bisikleti lastik önerisi

@Ozan k. Çok teşekkürler, "c" dayanıklı lastikler için bir kod mudur acaba?

Sürekli bozuk yerlerde sürmeyeceğim, hatta Ankara'da hep asfaltta sürüyorum, sanırım yol kenarındaki cam kırıkları, taş vb olumsuzluklar tek sıkıntım şimdilik.

Bir de genele sorayım, basınç göstergeli pompalar için bir marka model önemli mi? Yoksa genel olarak hepsi doğru basınç gösterir mi?
 
Scudo
kilo + bisiklet ağırlığı + diğer ağırlıklar bunları gözönüne alarak lastiğe göre hava basılmalı.. yoldaki cam taş vb .lere de dikkat ve biraz da şans olmalı,
yeni başlamışsanız, normal bu durumlar.. bdeğiştirmeye lüzum yok gibi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Çok.ileri düzey korusun demiyorum aslında ama sanki az daha Korusa fena olmaz.
Tabi şans işi.

On-on beş yıl önce.üniversite döneminde beldesan yol bisikletim vardı, Trabzon gibi yerde 4 yıl her gün uzun uzun sürdüm. Kimi zaman bisiklete bmx muamelesi yaptım. Kaldırımdan falan hoplaya zıplaya indim. Bir kez patlamadı lastik. Bu bisikletin ise üzerine titriyorum, 90'ıncı kilometrede patlattım lastiği :)
 
Hayır 23c 25c 28c gibi değerler lastiğin hacmini gösterir. Çoğu kişi kalınlığı da der ama aslında hacmini belirtir.

Sizin lastik ya 23 ya 25'tir. 28 yaparsanız bu tür patlamaları bayağı azaltırsınız. Bir de delinmeye karşı koruması varsa (gatorskin, marathon plus falan) gerçekten patlaması çok zor bir Lastiğiniz olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Vittoria nın KEVLAR iç takviyeli ''adventurer touring '' modelini keyfle kullanıyorum tavsiye ederim.. ama Hutcinson dan da memnun kalmıştım..Neticede lastiklerimiz çok beklenmeyen şartlara maruz kalmadıkça eskisi gibi deforme olmuyorlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@Mustafa Kocabaş GP4000s II'nin 25c versiyonunun ıslak zemin koşullarındaki başarısıyla ilgili bilginiz var mı?
 
@Onur Cavus Grandprix 4000 s in en büyük eksiği ıslak zemin performansından söz edilemeyecek kadar kötü olduyuydu, özellikle metal şeritlerde terayağı kızgın tava ikilisi oluşturuyordu. II yi çıkarmalarının sebebi bu soruna çözüm getirmiş olmaları diye hatırlıyorum.
Lastik tavsiyesi: Uzun ömür-antrenman lastiği-ıslak zemin perfomansı-viraj performansı-patlamaya karşı oldukça dayanıklılık aranıyorsa Schwalbe durano plus derim fakat dönüş direnci daha az olsun derseniz, Michelin Pro 4 Endurance olur.
Lastik 1000. km e kadar patlamadı, ilk patlak zımba telinden oldu oldukça kalın ve sert bir teldi, durumu şöyle izah edeyim, tel lastiğe saplandı, "tak tak tak" ses gelmeye başladı böyle en az 1.5 km gittim ardından bir kere daha durdum arka lastiğe koca bir telin saplandığını gördüm, acaba dedim çıkarsam mı havası kaçar mı diye, ki o anda hava kaçışı yoktu ya da yok denecek kadar azdı, çıkardım olduğu gibi, inanamadım lastik patlamamıştı çünkü, fakat eve gidip üzerinden en az 24 saat geçtikten sonra lastik basıncının 40-50 olduğunu gördüm, iç lastiği çıkardım deliği bulamadım :D
 
Dün ilk olarak Schwalbe Lugano One dan sonra Continental Grandpric 4000 s İİ denedim. Farkı hissetmemek mümkün deyil. Lastik sanki asfaltin üzerinde kayiyor. Pedala verditim tüm kuvvetin asfalta yansıdığını gördüm. Ve rakamsal olarak isterseniz evvelleri 35 km surati saklamak zor geliyordu, shimdiyse cok rahat. Asagidaki linktede praktiki olarak isbat edilmish (link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Hamid Asım
@Cyclist999 çok teşekkür ederim. 25c ıslak zeminde güven verecek aynı zamanda performans kaybı az olacak bir lastik almayı düşünüyorum. Sanırım michelin daha performansa dönük, yazın değiştirmek gerekmez o halde. Peki ıslak zeminde kuşkusuz güvenebilirmiyim sizce?
4500kilometredir 30c lastik kullanıyorum :) Çoğunluğun kalın gördüğü 25c'ler ile ilk tecrübem olacak.
 
Continental Granprix S ll tavsiye ederim genel anlamda iyi lastiktir.
 
@Onur Cavus Ben sizin yerinizde olsam Diverge'a 25mm lastik takmazdım. GP4000S II düşünüyorsanız, 28mm genişliğinde olanı daha doğru bir tercih olabilir. Belki toplamda 100 gram daha ağır olacak ama konfor ve yuvarlanma direnci açısından daha iyi olacak. GP4000S II'nin farklı boylarını karşılaştıran aşağıdaki yazı ilginizi çekebilir:

(link)

Benim kullandığım Allez'nin üstünde standart olarak 23 lastikler vardı, ilk fırsatta 25'e geçtim, şu anki lastiklerim ömürlerini tamamlayınca 27'ye geçeceğim.
 
(link) bayağı indirimli bakın..
 
@Murat B. hocam selam ve teşekkürler :)
Diverge için değil, Ondaki 30c'lerden gayet memnunum, karakterini bozmuş gibi hissederim 25 ile. 25c lastikleri toplamayı düşündüğüm Ritchey (link) kadro için kullanacağım. Kaynak olarak değerlendirebileceğimiz her yerde 25c'nin daha iyi 'döndüğü', hız kaybı olmadığı, daha iyi tutunduğu yazıyor. Ben buyüzden 23c hiç düşünmeden 25c bakıyorum. Bir de 30c'nin yarattığı alışkanlıktan herhalde, (hiç daha ince lastik tecrübem yok) hızlı dönüşlerle ilgili yada ıslak zeminle ilgili biraz daha güvenli hissetmek istiyorum. Kış için 28c takmayı da düşündüm ama, her mevsim kullanabileceğim bir şeyi tercih edeceğim.
@amoush00 , @Kerim BEŞER ikisine de şimdi bakıyorum teşekkürler :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
Continental Grand Prix 4000S testlerde Schwalbe Pro Tubeless dan sonraki yuvarlanma direnci en düşük lastik olarak gözüküyor.Ancak kışın kullanma konusunda yol tutuşu iyi midir bilmiyorum kafamı kurcalayan da bu.
 
@Murat B. Yazıyı okudum. 25c lastiğin jantla uyumu 28'e göre daha düzgün olacağı için her daim kullanmak adına 25 düşünmüştüm. Sanırım kalbur üstü jant firmalarının da görüşü lastik genişliğine yakın/aynı jant dış kalınlığı kullanmak ve lastiğin de 25c olması yönünde.
Rolling resistance 28'de daha da az, ağırlıkları arasında belirgin fark da yok. Daha az aerodinamik olduğu sonucu var sadece. Peki bu hangi hız değerlerinde belirgin olarak hissedilir? Bu yazıdan 28c kullanmak daha mantıklı sonucu çıkabilir bence.
 
@Onur Cavus Herşeyden önce 28c lastiğin kadroya sığmasının mümkün olup olmaması konusu var. O yazıda görmüşsünüzdür; 25 denilen lastikler 25mm'den, 28 denilen de 28mm'den daha geniş aslında. 28'in de kadroya sığacağını varsayarak karşılaştırırsak, hangisinin daha iyi olacağı tercih meselesi oluyor bence. 28'in düşük yuvarlanma direnci ile kalınlığın sebep olduğu aerodinamik direnç muhtemelen birbirlerini az çok dengeleyeceklerdir. Bu durumda da sorulması gereken soru, "gerektiğinde 70PSI gibi basınçlar ile kullanıp rahat etmek için fazladan 100 gram taşınır mı?" olacaktır.
 
@Onur Cavus miche lerle yağmurda sıkıntı yaşamadım. Ama ektra dikkat gerekiyor her zaman 23c kullandım tüm lastiklerimde bu arada
 
arkadaşlar yol bisikletine geçtim ve bisikletimin üstündeki lastikler lugano. ban patlama ve yolda güven vermediği için daha dayanıklı bir lastikle değiştirmek istiyorum. slimlerde çok işe yaramadığını forumdan okuyorum. genelde asfaltta sürüyorum. en fazla 1 saatlik yollar. fakat patlakla uğraşmak istemiyorum bu öncelikli. 2 alternatifim var
1 schwalbe maraton greenguard
2 michelin pro 4 endurance
bütçem çok olmadığı için conti four seson filan değerlendirmeye almadım. tavsiyeniz ne olur
 
Ben Michelin Service Course kullanıyorum ve patlak konusunda memnunum.
 
Geri