Scudo Sports

yol bisikleti kullananlar bu kardeşinize yardım edermisiniz

m.klcts

Forum Bağımlısı
Tepki
403
İsim
Muhammed
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
yol bisikleti hakkında bikaç sorum olacak 1)yol bisikletini kötü yolda kullanmak bisiklete zarar verirmi
çakıl taşı olan yerler toprak yol yada bozuk asfalt gibi yerler bide benim yol bisikletim aliminyum kadro eski çelik kadro bisikletimde sağa sola giderken kardeşimi(25kg) bisikletin kadrosunun düzlüğüne otutturup sürüyodum yol bisikletinde aynısını yapsam kadro yamulur mu

Scudo
1)Bozuk asfalt çakıllı yolda gidersin kısa vadede sorun etmez fakat yine de uzun soluklu bozuk asfaltta gitmemeni tavsiye ederim.
2)Kadro yamulmaz fakat 2 kişi bisiklete de binilmez :)

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
@Melih Muratoğlu 1)ne gibi bi sorun açar 2)büyük bisiklete binmeye heves ediyo markete felan onu da götürüyorum

1) bozuk yol jant akorunu bozar tabi şıppadanak diye değil ama belli de olmaz jant-yük-yol üçgenine göre değişir.
2) Fazla zorlamayın bence bi bükülme, göçük, çatlak olursa canınız sıkılır

• Beğen
akor direk bozulur bide ince teker olduğu için çakıl lastiği keser yada bisiklet sapıtır

• Beğen
Yazıktır günahtır! Ben olsam yapmazdım.. !

• Beğen
Yol bisikletine birşey olmaz.
Bende var ve birşey olmuyor.
Akort bozulmasının nedeni yetersiz hava yüzünden olur.
Lastik hava basıncınız 110 psi altında değilse akort bozulurmu diye bir endişeniz olmasın.
Bozuk yolların tek sıkıntısı sizde olur, bisiklette değil. Çünkü amortisor olmadığı için uzun vadede bileklerde ve oturma bölgesinde hırpalanma olabilir.

Yol bisikletinin geometrisi pekde 2 kişi için uygun değildir. Çoğuna çanta, çamurluk dahi takılamıyor. O yüzden pek tavsiye etmem iki kişilik sürüşleri

• Beğen
Eğer bisiketin profilindeki bisikletse maşa çelik görünüyor, bir sıkıntı olmaz bozuk zeminlerde hız yapmadan git. Bir de çakıllı zeminlerde bisikletten çok kendine dikkat etmelisin, malum 700x23c lastikler mıcırda saplanabilir, sana kaza yaptırabilir.

• Beğen
Yaw asfalt yoldaki en ufak tümsek girinti çıkıntı rahatsız ediyor beni bırak bozuk yolda sürmeyi.. Geçenlerde biraz hızlı bir şekilde mıcır yola girmemle kendimi yerde bulmam bir oldu.. lastikler 700x 23 c slick ( dişsiz yani ) yol bisikleti asfaltta sürülür..

• Beğen
@ismail eren hava ayarını decathlon yaptı sıkıntı olmaz heralde

evet profildeki bisiklet triban3

mıcırlı ve toprak yolda daha temkinli olmak gerekiyor ama gayet de gidiyor alet. bişey olmaz merak etme.

Bence eski bisikletinle git markete-bakkala. Ne de olsa insan nereden geldiğini unutmamalı. :srnsml::srnsml:

• Beğen
Tepkiler: buzlubadem
bide ben biraz cahilim yol bisikletine yeni geçtim frenin kablo ile bağlandığı yerde dönebilen bişe var bilip bilmeden kurcalamak istemedim ne işe yarıyo o

@Pedal gucu
Fren teli sıkılığını ayarlamak için. .

1.Bisiklete birşey olmaz da dikkatli kullanmak lazım, çok kolay kayıyor :harika:
2.Eğer önüne kardeşini oturtursan frenleri nasıl sıkacaksın, önünde biri varken frenlere ulaşman çok zor ve rahatsız olur, sakatlık çıkmasın ama kadroya birşey olacağını sanmam...

Geri