Merhaba arkadaşlar, 100-150₺ civarı bütçe ile iyi bir saat almayı düşünüyorum. Xlc nin 150₺ lik modelinde kadans da var. Buna alternatif önerilerinizi bekliyorum
@ahmtayd Benim naçizane önerim şu dur. Daha önce ciclo sport'un 4.2 kablosuzunu kullanmıştım. Wireless özellikli idi. Apartmana girişte yukarı çıkana kadar wireless'ten etkilenip kafayı yiyordu, (kendi kendine 100 km hızla gidiyordu) bunu araştırdığımda kablosuzların çoğunda bu husus varmış. Sonrasında şimdi yol bisikletinde sigma'nın basit ama kablolu modelini kullanıyorum. Kadans olayı çoğunda var. Sadece kablolu olayını belirtmek istedim.
@ahmtayd
Merhaba ahmet bey gördüğüm kadarıyla telefonunuzun markası ıphone. Size önerim km saati almaktansa bir telefon tutucu ve telefonunuza kuracağınız Runtastıc bisiklet uygulaması yanılmıyorsam pro'suda 10 tl falandı ben o şekilde kullanıyorum çok ta kullanışlı her şeyi görebiliyorsunuz. ANT+ olduğu içinde kadans ve nabız cihazlarıda bağlayabiliyorsunuz ve sitelerinde de mevcut. örnek olarak ekran resmimi göndereyim.
@skaymaz Selamlar, ben de şu an kablosuz, kadans ölçerli ve pc aktarımı yapılabilen km saati arıyorum. Bahsettiğiniz önerinin kendimce yaşadığım sıkıntısı; telefonun şarj süresi kadar yol alabiliyor olmanız. Kabaca 80+km yapmak isterseniz şarjınız bitiyor. Bu sebeple ben de ayrıca km saati almak istiyorum.
Kablosuz alma yeter
Kablolu olsun bu şey gibi disk frenle yarış freni karşılştırması gibi kablosuza para vereceğine kablosuz özelliğine değil kadans kitine verirsin
İlk önce gerekli parametreler
1-Kadans: Çokmu lazım bence değil. Yılların bisikletçisi pedal döngüsünü bilir alete gerek yok.
2-Nabız bandı: Gereksiz panik ve heyecana yol açabilir. Şahsen böyle bir şeye her baktığımda nabzın yükselirdi.
3-Altimetre: Bence önemli. Ne kadar yol gittiğin yanısıra ne kadar yükselti çıktığında önemli.
4-Eğim ölçer: Her km saati veya bilgisayarda bulunmuyor. Güzel bir özellik ama.
5-Termometre: Sıcaklık durumu ve performans birbirine bağlı. Gerekli.
6-Işık: Akşam sürüşlerinde olmazsa olmaz.
7-Otomatik başlatma: Böyle bir özellik yoksa o saati hiç alma.
8-Kablolu kablosuz: Evet kablosuz daha şık duruyor ama ben verilerine pek güvenemiyorum. Çok başıma geldi.
9-Navigasyon: Eğer bir turcu hemde uzun boylu bir turcu değilsem pek gerekli değil.
10- Pc aktarım: Güzel bir özellik. Olursa neden oldu demem.
11-Powermetre: Aman diyim çok pahalı.
12: Hız, mesafe, saat vs: Zaten hepsinde var.
Bisikletcimde şu ara satılan sigma 14.12 kablolu önerimdir. Fiyat olarak 120 tl ve oldukça kaliteli.
14.12 artıları;
Otomatik başlatma, altimetre, ışık, kablolu. Altimetre kesinlikle önemli. Barometrik olduğundan bazen sağı solunu tutmuyor. eksi artı 10 metre. O kadar kusur kadı kızında olur.