Scudo Sports

Yol Bisikleti Kaskı Tavsiyesi - 2017 (300TL)

Gixxer

Forum Demirbaşı
Tepki
373
İsim
Yiğit Tabas
Bisiklet
Focus
Herkese selamlar!
Forumda daha öncelerden açılmış kask tavsiyesi başlıkların olduğunun farkındayım ancak yeni çıkan modeller ve fırlayan euro/dolar kurlarını göz önünde bulundurarak güncel bir konu açma gereği duydum.
Şu an Met'in Forte modeli yol kaskını kullanmaktayım ve oldukça memnunum. Ancak okul takımımın renkleriyle kaskım aşırı ofsayt olduğu için (mavi beyaz kask ve kırmızı siyah forma) formayla uyumlu renkte bir kask daha alma gereği duydum.
Bütçem 300 TL (belki biraz esnetebilirim.) Kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz model var mıdır? Şu an Rudy Project Zumax, Giro Foray ve specialized'dan birkaç model dikkatimi çekmekte. Kask Mojito da bir yandan gönlümü çelmiyor değil ancak bütçemi biraz aşıyor. Bunların yanı sıra Catlike'lar da görüntüleri itibariyle dikkatimi çekti açıkçası. Sizden gelen önerilere de açığım.
(Beyaz renk önceliğim olsa da siyah veya kırmızı renklerini içeren modeller de olabilir.)

Scudo
Bütçeyi biraz zorla ve Mojito al. Bir kere alır, güvenle kullanırsın.

Giro Foray'ın Siyah/Beyaz olan modelini kullanıyorum, çok memnunum. Uygun fiyata alınabilecek, en iyi kasklardan olduğunu düşünüyorum. Daha önce 3 farklı marka ve model kask kullandım. Giro Foray, en çok memnun kaldığım ürün oldu diyebilirim.

@Deniz Baklacı şimdi birkaç incelemesini izledim de, kalitesini hissettirdiği noktalar hemen gözüme battı. İç süngerin yapısı, ayarlama mekanizması vs. Bi' gidip incelemek lazım aslında Kask'ı yakından. İstanbul'da satıldığı bir yer var mı bildiğiniz?

@Gixxer öncelikle gixxer' ı görünce noluyor dedim, aşağı indikte görünce direk gixxer diye diye 1300 ü gördüm ve hayabusa sahibisiniz sanırım :)
Dikkatli ve keyifli sürüşler diliyorum öncelikle.
Bende Erdal' ın dediği gibi giro/foray kullanıyorum ve çok memnunum.
Pazar günü bisiklet sepetindeydim, oldukça fazla KASK var , zamanınız varsa gidip bakmanızı öneririm. Olmadı MET var, onlara da bakabilirsiniz.
Spec' in bende bir kaç tane baktım da köpük gibi geldi biraz.. Modelleri de paylaşırsanız eğer, daha kolay yardımcı olabiliriz.

Ben internetten kask dahil giyim eşyası alamıyorum. Mutlaka denemem lazım.
Kasklar ya kafama dar duruyor. Yada kulağıma değiyor.
Marka önerisi olan varsa değerlendiririm.
Teşekkürler.:)

Giro Savant kullanıyorum. Kafama tam oturmasına rağmen kafada büyük duruyor. Onun yerine bir alt model olan Foray'ı düşünebilirsin. Hem tasarımı hem de renkleri daha hoş.

Biraz gereksiz konuşmak olacak bu durumda ama kurun artmamış haliyle ve bütçeni biraz arttırabilirsen bisikletsepeti'nden Kask Protone 2 almanı önerirdim. Bende var, test yapmadım tabii ama aerodinamik olarak gerçek fark yarattığını düşünüyorum. Konforu falan zaten oldukça hoş.

@Gixxer Ben Konya'dan Özceylanlar bisikletten sipariş vermiştim. İstanbul'da kesin vardır satan bir yer. Ancak internetten sipariş vereceksen kafa ölçünü alıp ona göre vermeyi unutma. Beden konforu inanılmaz etkiliyor.

Bende kask mojito aldım neden tercih ettim derseniz 62 cm olan kafama olan tek kask xl bedeni ile 63-64 cm genişlik sunan kask mojito oldu :)

@Gixxer (link)

Bir numaralı marka ama favorim Bell markası :D

(link)
230 gram ve gayet şık duran bir kask.

Haricinde bulabilirseniz kask rapido veya mojito modelleri de oldukça güzel.
Lazer oldukça fiyat performans ürünü. Erdoğanlardan biraz daha pahalı aldım ama gayet fiyatını hakeden güzel bir kask:) Eğer 300ü zorlamıym diyorsanız tavsiye ederim:) 300 ü zorlamak istiyorsanız da direk kask mojito alabilirsiniz.

yurtdışından Mojito almayı planlıyordum ama Türkiye'deki mağazalardaki fiyatlar yurtdışı fiyatları ile hemen hemen aynı olmuş. Hatta kargoyu eklersek Türkiye'de daha ucuz bile olabiliyor. Kullanan arkadaşlar genel itibari ile mojito'dan memnun mudur ? Eksileri nelerdir ? Paylaşabilirlerse sevinirim açıkcası

Üretim tarihlerine dikkat edin.

Herkese cevapları için teşekkür ederim. Mojito ağır basıyor sanırım önerilerde ama 260 liraya Rudy Project Zumax alma şansım da var. Rudy kullanan birisi yok mu hiç forumda fikirlerini paylaşabilecek?

Erdoğanlar bisiklete bi koşu gidip aldım kaskı. Yalnız benim adem elmam biraz öne doğru çıkık ve kask orayı sıkıyor dolayısıyla beni rahatsız ediyor. Yutkunamuyorum doğru dürüst. Ne yapmalıyım sizce ? (Çene kısmındaki bandı gevşettiğimde ise kask tam sarmıyor :/)

37PAEr.jpg

Geri