Scudo Sports

Yol bisikleti kararsızlık

Tepki
18
Merhaba forum üyeleri bu ara çok konu açtım kusura bakmayın sanırım bu karar konusu olacak. Öncelikle SSE mi satıp xrs 030 apex almayı düşünüyordum geçiş bisikleti olarak, çünkü yol bisikletin beğenmezsem fazla zararım olmaz diye düşündüm. Geçen gün Scott cr1 20 yi inceledim Full karbon 105 setli bisiklet kilosu 8.4 fiyat olarak da 5200 tl gibi. Şimdi siz.olsanız hangisini alırdınız lütfen yardımcı olun cevaplarınız benim için çok önemli şimdiden teşekkürler :)

Scudo
Eğer yol bisikletine ilk kez başlıyorsanız önce daha düşük bütçeli bir bisikletle başlamanız daha iyi olur 030 apex almanız daha iyi olur ilk kez başlıyorsanız

Scott cr 1 20 yi nerede buldunuz 5200 e , 6000 den aşağıya fiyat bulamadım ben . bu arada full 105 setli olan modeli 7.9 kg. belki farklı modele bakmışsınızdır .

Bu arada full 105 setli olan model 2013 modeli. 7.9 kg 2014 te scott tiagra ekipmanlar da kullanmış sette. 8.4 kg

2014 model cr1 20
Frame : CR1 Carbon / IMP Carbon technology /Road Comfort geometry / INT BB
Fork : CR1 Carbon 1 1/8" Carbon steerer Alloy Dropout
Headset : Ritchey Int. Cartridge
Rear Derailleur : Shimano 105 Black RD-5700-GS 30 Speed
Front Derailleur : Shimano TIAGRA FD-4603
Shifters : Shimano 105 Black ST-5703 Dual control 30 Speed
Brakes : Shimano BR-R561 Black Super SLR Dual pivot
Crankset : Shimano FC-R563 Black Hyperdrive 30/39/50 T
BB-Set : Shimano SM - BB4600
Handlebar : Syncros RR2.0 Anatomic 31.8 mm
H'stem : Syncros FL2.0 1-1/8" / four Bolt 31.8 mm
Seatpost : Syncros RR1.4 Carbon/AL 31.6
Seat : SYNCROS XR2.5
Hub (Front) : Shimano WH R501-A
Hub (Rear) : Shimano WH R501-A
Chain : KMC X10
Cassette : Shimano TIAGRA CS-4600 12-30 T
Spokes : Shimano WH R501-A
Rims : Shimano WH R501-A 16 Front / 20 Rear
Tires : Schwalbe Lugano 700 x 25 C
700 x 25 C :
Weights in KG : 8.39 kg
Weights in LBS : 18.45 lbs

Ben cube peloton race ile cube agree gtc pro arasında kaldım en son alü. ile başlayıp bir süre kullandıktan sonra karbona geçmeye karar verdim. Bu yaz alıyorum aksilik olmazsa. İlk bisikleti bakımından söküp takmasına kadar her şeyi öğrendikten sonra değiştirmeyi planlıyorum. Şahsen ben salcano modellerini pek beğenen biri değilim. Gördüğüm birkaç model üzerindeki düşük işçilik de beni bu görüşüme itti. CR 1 kadro geometrisi olarak çok güzel bir model ve rahattır. kalitelidir. fakat gerçekten yol bisikleti istemediğinize karar verirseniz sizi üzer mi ondan emin değilim. Alacağınız bisiklette 105 set olması avantajdır. Çünkü bir süre sonra daha profesyonel devam etseniz bile, kolay kolay kusurunu göremeyeceğiniz bir set. yanlış bilmiyorsam u19 takımları 105 set kullanıyor genelde. Eğer yol bisikletinden emin değilseniz salcano deneme tahtası olarak kullanılabilir ama derseniz ki yok ben yol bisikletinden eminim o zaman cube focus belki scott gibi markaların bisikletlerini almanızı öneririm.

Scott speedster cube peloton focus culebro güzel alü. bisikletlerdir incelemek isterseniz.

Salcano XRS 030 ve Scott CR1 20...
Şahin mi alsam yoksa Ferrari mi alsam gibi bir soru oldu...

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ Ş.
@Berke Kazankaya

Arkadaşım şahin alırsam ve araba sürmek güzelmiş dersem şahini satıp Ferrari alıcam şimdi anlaşıldımı?

Arkadaşlar cubeyi bende beğeniyorum ancak konyada alabileceğim bir yer yok onun için cannondale specialized ve Scott burda bulabileceğim en iyileri.

@Aytuğ Şenoğlu

Evet dediğiniz gibi tiagra parçalarda var üzerinde telefondan yazdığım için fazla detaylı bilgi veremedim.

@Yakup Kesenel

(link) online almayı düşünürseniz. Hem ankaradan varsa bir yakınınız sizin için alıp gönderebilir.

@Berke Kazankaya

Berke kardeşim,

karbon kadro tabii ki rijitlik olarak daha üstün, ama kıyaslaman çok abartılı olmuş. inan aralarında o kadar fark yok :)

Zaten ciddiyetle attığım bir yorum değildi... :)
Her neyse konuya gelirsek, Scott biraz pahalı bence. Cube kalitedir alınabilir ancak kadro alüminyum.
Karbon kadro istiyorsanız şu iki modele bakın.
(link)
(link)

@Aytuğ Şenoğlu

Ankara benim 2. Vatanım Erdoğanlar bisikletin ankarada olduğunu bilmiyordum hatta bi kaç gün içinde gidecem. Artık cubeyi de sayarak kıyaslama yapalım linkteki cube f/p olarak nasıldır sizce ve karbon olana 400 Euro fark değermi? Bide nakitte ne kadar indirim yaparlar? Çok soru sordum cubeyi hiç araştırmamıştım:)

@Yakup Kesenel

Bu tamamen sana kalmış birşey. Ben yazin alacağım peloton u ya da agree yi fakat inanin orada kafama hangisi eserse onu alacağım galiba. Peloton alirsam acemilik bisikletim olacak muhtemelen ileride karbon kadro alacagim. Karbon alirsam uzunca bir süre degistirmeyecegim. Belki ileride yükseltme yapacağım. Sen de bunlari düşün ve karar ver. Olay tamamen sende bitiyor. Senin zevkin sonuçta. Eger kafan cok karisirsa da git oraya. Gozunle gor dokun falan ne bileyim :D o zaman karar verirsin . :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Aytuğ Şenoğlu

Peloton aklıma yattı benim. Peki jant setinde mavic var birinde birinde fulcrum diye bişey o konuda bilginiz varmı? Kalite ve hafiflik konusunda ben bişey bulamadım

@Yakup Kesenel

Hafiflik istiyorsanız 3 bisiklet arasında en hafif olan gösterdiğim KTM...

@Berke Kazankaya

Resimlerden bakınca göze hoş gelmiyor KTM ama şimdi baktım konyada bayileri varmış bu haftasonu gidip bakıcam sonrada ankarada cubeye bakıp bi karar verecem. Bu konu çok faydalı oldu benim için hepinize teşekkür ederim ama yine bu konu hakkındaki tavsiyelerize açığım

Mavic forumlarda ortalama 3.5-4 / 5 fulcrum ortalama 4-4,5 / 5 alan bir set . Bildiğim kadarıyla fulcrum racing 7 daha hafif.

@Yakup Kesenel

Mavic forumlarda ortalama 3.5-4 / 5 fulcrum ortalama 4-4,5 / 5 alan bir set . Bildiğim kadarıyla fulcrum racing 7 daha hafif.

Zararım olmasın diyorsanız ikinci el alın beğenmezseniz yine aldığınız fiyata satarsınız

@Yakup Kesenel

Benim canlı incelediğim bir model gidip yakından görmenizi tavsiye ederim baya kaliteli bence.
Cube ile hemen hemen aynı kalitede olduğunu düşünüyorum fiyat olarak daha uygun ve daha hafif gözüküyor.

http://i60.tinypic.com/15zybr.jpg

@Yakup Kesenel

Fulcrum Racing 7, serinin en düşük modeli (daha iyileri 5, 3, 1, zero diye gidiyor); 1750 gram gibi bir ağırlığı olması lazım. Fulcrum; Campagnolo'ya ait bir markadır, çok iyidir, Mavic'e tercih ederim ben.

Geri