Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Kendimi daha çok zorlayıp eurus olabilir aslında.
Ayrıca shamal ultra da göz kırpıyor. 🤦
Disk arıyorsanız elimde sıfır Hunt 35mm karbon jant takımı da var 🙃

Scudo
Herkese Merhaba.
Vision team 30 Jant setim var. Akıcılığı hub sesi vs konusunda daha iyi bir sete geçmek istiyorum. Fikir verebilir misiniz. Teşekkür ederim

Yedek antrenman jantı olarak alacaktım, yabancı forumlarda çok fazla filibir (freewheel) arızası okudum

Yedek antrenman jantı olarak alacaktım, yabancı forumlarda çok fazla filibir (freewheel) arızası okudum
Stok jantlarım.
(link) jantlara gönlüm kaydı. Bakalım ne olur bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Tubular olduğunu gözden kaçırmıyorsunuz değil mi?
sadece tubular kullanıma uygun sanırım. Gözden kaçırdım.
(link)İç lastikle kullanıma uygun sanırım. Arada ki fiyat farkını anlayamadım.

Yaklaşık 7 yıldır Campagnolo Zonda kullanıyorum. 1 defa bile akor yaptırmadım. Akıcılık,sağlamlık arayanlara tavsiyem 👍

Yarış jantlarım Campagnolo Bora One. 3 yıldır kullanıyorum akıcılık ve sağlamlık olarak süper.

Yaklaşık 7 yıldır Campagnolo Zonda kullanıyorum. 1 defa bile akor yaptırmadım. Akıcılık,sağlamlık arayanlara tavsiyem 👍

Yarış jantlarım Campagnolo Bora One. 3 yıldır kullanıyorum akıcılık ve sağlamlık olarak süper.
Hocam merhaba, zonda nın hub sesi nasıl?

Hocam merhaba, zonda nın hub sesi nasıl?

soru bana değildi ama, 5200km'dir Zonda disk kullanıyorum. Piyasa jantlarına göre çok daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Çevremde diğer Zonda kullanan herkesin hub sesi diğer jantlardan daha kısık. Örnek olarak Vision Team 30 daha yüksek sesli, giant PR2 daha yüksek sesli, Mavic Aksium daha yüksek sesli. Giant SL serisi daha sesli, gibi gibi bu liste uzar :)

Bu hub sesi neden önemli? Hiç olmasa bile ben sorun etmem şahsen.

• Beğen
Tepkiler: madao ve allylic
@makaram İnsanoğlu binbir çeşit. "Ne kadar az olursa o kadar iyi" diyen de var, "Ne kadar çok o kadar iyi" diyen de...

• Beğen
Tepkiler: makaram
Bu hub sesi neden önemli? Hiç olmasa bile ben sorun etmem şahsen.
Bunu ben de düşünmüşümdür. Her halde zevkler renkler diye geçirmiştim aklımdan.
Bu arada teker dönerken yaptığı dalgalanma da dikkatimi çekti. Akord ayarından mı kaynaklı, yoksa jant fren yüzeyindeki o minik kaynak noktasından mı? Yoksa tutan kişinin dengesi mi yolaçtı acaba?

• Beğen
Tepkiler: makaram
Zonda kullanıyorum en çok sağlam denildiği için aldım akıcılığıda iyi ağırlık 1500 küsür .Profosyonel değilim ama burdada çok arkadaş önermişti 😉

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@makaram İnsanoğlu binbir çeşit. "Ne kadar az olursa o kadar iyi" diyen de var, "Ne kadar çok o kadar iyi" diyen de...
Jant setimin göbekleri DT Swiss 350. Hub içindeki stok cırcır dişlisi 18'li idi (Türkçe adı doğrumu bilemedim :) ) ben bunu 54 dişli ile değiştirdim, sesi bayağı arttı ama sesinden ziyade jantın tepkimesi arttı, 18 dişlide ölü nokta dedikleri alan fazlaydı (Pedal çevirmeyi kestikten sonra yeniden pedal çevirmeye başladığında, pedalın hafiften boşa döndükten sonra jantın tepki vermesi) 54 dişliye geçince bu olay tamamen ortadan kalktı. Pedala bastığın gibi jant direk bırak ben gideyim diyor.. Yani ben iyi diyen kesimdeyim :):) Anlatmak istediğimin bir açıklamasını buldum, açıklama benden daha iyi anlatıyor olayı :koptum::koptum:

Screenshot 2023-03-21 at 20-20-53 DT Swiss 54t Star Ratchet Upgrade Kit Rider Review.png

Geri