Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Ön jant arada frenleme yaparken sanki yuzeye tutunamiyor gibi tirreme yapıyor abs devreye girdiğinde olan his gibi diyeyim , fren kolunu bırakıp tekrar sıktığımda fren titremesi kesiliyor, akord lar düzgün bu arada. Papuclari değiştirdiğim de bile bu titreme devam etti :) sanırım güzel sıfır bir jant mi alsak napsak?

Scudo
Jant yüzeyindeki bu tirtikli yapı normal mi, tırnağım ile yukarıdan aşağıya doğru kaydirdigimda takılıyor yani çizik çizik şeklinde iz var jant yüzeyinde, normalde düz olması gerekmiyor mu?

219841 dosyayı görüntüle219840 dosyayı görüntüle
Bildiğim kadarı ile tamamen düz olması jant yüzeyinin miadını doldurulduğu anlamında. Fren yüzeyinde delik olması lazım delik ufaldıkça yada kaybolduğunda yine ömrünün dolduğu anlamında. Linkte faydalı bilgiler mecvut

(link)

Günaydın. Evet şu 15 bin tl olan jant seti. Fren pedleri değişti yönleri doğru. @Murat B. belki dediğiniz gibi frenlerin mesafesinden dolayı olabilir. 219829 dosyayı görüntüle

Karbon jantlar da ıslak zeminlerde frenlemenin çok iyi olmadığı zaten bilinir. Sanırım bisiklet üzerinde campagnolo'nun kendi fren padi var bir de swissstopları deneyin..

Ön jant arada frenleme yaparken sanki yuzeye tutunamiyor gibi tirreme yapıyor abs devreye girdiğinde olan his gibi diyeyim , fren kolunu bırakıp tekrar sıktığımda fren titremesi kesiliyor, akord lar düzgün bu arada. Papuclari değiştirdiğim de bile bu titreme devam etti :) sanırım güzel sıfır bir jant mi alsak napsak?
Verelim abime temiz sifir ayarinda jant r500

carbon yağmurda tutmaz.

• Beğen
Tepkiler: Özcancan
Yol bisikletleri için karbon jant setlerinde, karbon fren yüzeyli olanlarda ıslak ve yağmurlu havalarda fren tutmasında sorun yaşadığını söylüyor genelde arkadaşlar. Bu yüzden karbon jant setinde aluminyum fren yüzeyli olanlar tercih edilebilir. Islak havalarda fren pabuçlarının arasına küçük taş vs girdiğinde fren yapınca karbon fren yüzeyini çizip oldukca zarar verdiğini de söylüyorlar.
Jant yüzeyindeki bu tirtikli yapı normal mi, tırnağım ile yukarıdan aşağıya doğru kaydirdigimda takılıyor yani çizik çizik şeklinde iz var jant yüzeyinde, normalde düz olması gerekmiyor mu?

219841 dosyayı görüntüle219840 dosyayı görüntüle
Fren yüzeyindeki bu tırtıklar ve ortadaki siyah boyalı kanal normal. Bu tırtıklar silindiğinde ve siyah çizgi silindiğinde jantın değişim zamanı gelmiş demek... Aşınma işareti diyebiliriz kısaca.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar bisiklete ""photoshop"" ile jant uygulaması yaptık sizce bisiklete yakışmış mı ? ;):harika: Bize biraz hayal ama olsun :)

bf_jant.jpg

Son düzenleme:
3-4bin arası fren yüzeyleri alüminyum olan min 35mm karbon jant seti arıyorum, tavsiyesi olan var mı? duruma göre fiyatı biraz yukarı çekebilirim.

@jimmcnulty

Kendim kullanmadim ama alasim fren yuzeyli karbon jantlar arasinda en iyi feedbacke sahip olan HED’inkiydi, yaklasik 1 yil once. Bir ara almaya niyetlenmistim ama kismet olmamisti.

3-4bin arası fren yüzeyleri alüminyum olan min 35mm karbon jant seti arıyorum, tavsiyesi olan var mı? duruma göre fiyatı biraz yukarı çekebilirim.
Bu şekilde fazla alternatifiniz yok. Fren yüzeyi alüminyum olan karbon jant üretmek, tamamen karbon jant üretmekten daha ucuz değil, o yüzden hemen hemen tüm üreticiler tamamen karbon veya tamamen alüminyum olan jant üretiyorlar. HED ve Shimano gibi birkaç istisna var ama onların da fiyatı epey yüksek. Dolayısıyla alternatifleriniz ya 8-10 sene önce tasarlanmış, 3-5 yıldır üretilmedikleri için büyük indirimler ile alabileceğiniz Campagnolo Bullet gibi jantlar ya da 35-40 mm'lik alüminyum jantlar.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Bu şekilde fazla alternatifiniz yok. Fren yüzeyi alüminyum olan karbon jant üretmek, tamamen karbon jant üretmekten daha ucuz değil, o yüzden hemen hemen tüm üreticiler tamamen karbon veya tamamen alüminyum olan jant üretiyorlar. HED ve Shimano gibi birkaç istisna var ama onların da fiyatı epey yüksek. Dolayısıyla alternatifleriniz ya 8-10 sene önce tasarlanmış, 3-5 yıldır üretilmedikleri için büyük indirimler ile alabileceğiniz Campagnolo Bullet gibi jantlar ya da 35-40 mm'lik alüminyum jantlar.
Biraz baktım da fiyatlar baya yüksek 7k 8k minvalde dolaşıyor, wiggle da 820 dolar civarı :)

Jant ayarım bozuldu.
Clincher jantıma tubeless lastikleri takarken jant ayarını bozmuş olabilir miyim?
Dün akşam tubeless lastikleri takıp kullanmaya karar verdim. Takması zor olduğundan biraz zorlamış olabilirim. Bu zorlama jant ayarını bozmaya yeterli mi sizce?
Bir kişiye danıştığımda, fazla hava basıncı uygulamış olabileceğimi, bu yüzden ayarı kaçmış olabileceğini söyledi.
Jant setim: Zonda C17
Lastik: Schwalbe Pro One TB
Not: Tabi ki iç lastik ile uyguladım.

Arkadaşlar postu edit etmek zorundayım.

Az önce eski clincher lastikleri tekrar taktım ve jant ayarı normale döndü. Tubeless lastikle yukarı aşağı ve sağa sola baya bir yalpalayan jant şu anda yeniden ip gibi dümdüz dönüyor.
Bu daha da enteresan geldi şimdi bana.
Hatta yeniden tubeless lastiği taktım gene yalpaladı. 🧐

Son düzenleme:
  • Beğen
Jant ayarım bozuldu.
Clincher jantıma tubeless lastikleri takarken jant ayarını bozmuş olabilir miyim?
Dün akşam tubeless lastikleri takıp kullanmaya karar verdim. Takması zor olduğundan biraz zorlamış olabilirim. Bu zorlama jant ayarını bozmaya yeterli mi sizce?
Bir kişiye danıştığımda, fazla hava basıncı uygulamış olabileceğimi, bu yüzden ayarı kaçmış olabileceğini söyledi.
Jant setim: Zonda C17
Lastik: Schwalbe Pro One TB
Not: Tabi ki iç lastik ile uyguladım.

Arkadaşlar postu edit etmek zorundayım.

Az önce eski clincher lastikleri tekrar taktım ve jant ayarı normale döndü. Tubeless lastikle yukarı aşağı ve sağa sola baya bir yalpalayan jant şu anda yeniden ip gibi dümdüz dönüyor.
Bu daha da enteresan geldi şimdi bana.
Hatta yeniden tubeless lastiği taktım gene yalpaladı. 🧐
Lastiklerin janta yakın olan yanaklarına kaydırıcı sürün yani bulaşık jeli sürün düzelir en nefret ettiğim şeydir. Jant düzgün ama lastik tam hizalı oturmadığı için sanki jant yamukmuş Gibi döner. Otomobil lastikçilerine denk gelsiysen onlarda öyle yapıyorlar:)

Lastiklerin janta yakın olan yanaklarına kaydırıcı sürün yani bulaşık jeli sürün düzelir en nefret ettiğim şeydir. Jant düzgün ama lastik tam hizalı oturmadığı için sanki jant yamukmuş Gibi döner. Otomobil lastikçilerine denk gelsiysen onlarda öyle yapıyorlar:)
Sizin dediğiniz doğru olabilir. Sadece lastik yalpalıyor olabilir sizde ama benim çok bariz jant ayarı buzuluyor. Göz yanılması gibi düşünüp fren pedlerini çok yaklaştırdım. Ve sonuç; bazı yerlerinde teker dönmüyor.

Merhaba arkadaşlar. Daha önceki sayfalarda konuşulmuş. Linkini bıraktığım jant setini alan yada kullanan oldu mu? yada yorum yapabilirseniz sevinirim.

(link)

• Beğen
Merhaba arkadaşlar. Daha önceki sayfalarda konuşulmuş. Linkini bıraktığım jant setini alan yada kullanan oldu mu? yada yorum yapabilirseniz sevinirim.

(link)
Merhabalar. Eğer jantı bu siteden almayı dşünüyorsan en azından şimdilik vazgeç. Benim Bike-components.de den verdiğim bir sipariş var 12 Mart itibariyle. Paket hala ortada yok. Takip etmek istediğinde sadece 13 Mart itibariyle "yurt dışına yollandı" ibaresi çıkıyor. Sonrası mechul. Bu korona mevzuu kapanmadan yurtdışı alış veriş pek akıl karı değil.

• Beğen
Geri