Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Bigpatron hiç şaşırmdım hocam bunu duyduğuma en iyisi hiç almamak :)

Scudo
@Fys 6. hissim sağlamdır. Prime jant seti alırsınız diye fısıldıyorlar kulağıma? :krktm:

@Cycoholic yok be hocam shamal mille ile tanışana kadardı gönlüm o shamal mille'den yana fakat onunda kendine has sorunları varsa nasıl eski parayla 5.5 milyar veripte alayım gümrük vergi haricin fiyatı ile yazık günah alıpta içime sinmeyecekse israf olur bisikletten soğurum daha çok yanlız ileri de bir aero jant seti de almak istiyorum o vakit prime mı olur yoksa campangolo bullet 50mm mi bilemeyeceğim :))

@Cycoholic yok be hocam shamal mille ile tanışana kadardı gönlüm o shamal mille'den yana fakat onunda kendine has sorunları varsa nasıl eski parayla 5.5 milyar veripte alayım gümrük vergi haricin fiyatı ile yazık günah alıpta içime sinmeyecekse israf olur bisikletten soğurum daha çok yanlız ileri de bir aero jant seti de almak istiyorum o vakit prime mı olur yoksa campangolo bullet 50mm mi bilemeyeceğim :))
Bizzat kullanıcılarından bilgi almakta fayda var. Ben Prime 50 Black serisine geçtim, üstelik bu yaz kullanan birkaç arkadaşımla her sürüşte gözlemleme şansım oldu taş gibi jant. Gayet akıcı ve sağlam olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Hatta bu konuda Shamall ve Prime kullanmış bir ağabeyimize sorabiliriz. Gördüğünde mutlaka yardımcı olur @burcinhan :)

@Cycoholic üyelik durumumdan ötürü konu açtım fakat yönetici onayından ötürü bir çok kez kere red yedim sanırım açtığım konular onaylanmamış o konular açılmış olsaydı kullanan arkadaşlardan yorum alabilirdik hal böle olunca bilgi almakta zor oluyor hangi setten B.E geçtiniz ve de hissedilir çok fark oldu mu

@srdrmrs swisstop denediniz mi? çok değiştiriyor tutuşu kuru ve ıslakta

@srdrmrs lifeline'ı hiç denemedim yani tatmin etmiyorsa tabi diyecek bir şeyim yok ? ben yolda disk fren sevmeyen geni taşıyorum :D
@Cantek hocam o kadar mı diyorsun? Denememek lazım o halde :D

Genel olarak Campagnolo Shamal Ultra jant setleri hakkinda bilgi vereyim.
Öncelikle Titanium ve Aluminyum cesitleri var. Ben her ikisinide kullaniyorum ve dayaniklilik olsun akicilik olsun efsane. Alternatif olarak Shamaldan biraz daha agir ama fiyat farki olan Eurus modeli var ve dayaniklilik olarak olsun akicilik olarak olsun Shamallari tutmasada yakin bir seviye de diye bilirim. Nerden bildigimi soracak olursaniz Euruslarida kullaniyorum.

Gelelim Shamal Titanium Modeline:
Göbekler: Karbon
Bilyalar: USB (Ultra Smooth Bearings) Seramik
Agirlik: 1325g
Tasima Kapasitesi: 109kg

Alu Modeli:
Göbekler: Karbon
Bilyalar: USB (Ultra Smooth Bearings) Seramik
Agirlik: 1476g
Tasima: Kapasitesi 109kg (Campagnolonun verdigi bilgilere göre 82kg üzeri kullanicilarin daha sık bakim yapilmasini öneriyor)

Shamal Titanium:
20191222_141002.jpg
Shamal Aluminyum:
20191222_142138.jpg

Arkadaşlar Campagnolo Zonda c17 tubeless destekliyor mu?

desteklemez,

• Beğen
Tepkiler: asibol
Bu video 2009 yılından.Campagnolo Zonda tubeless desteklemiyor diye biliyorum

• Beğen
Tepkiler: asibol
Bu kadar çok kafa yormamın sebebi şu: Zonda set siparişi verdim. Beraberinde bir çift Schwalbe Pro One Microskin TL lastik siparişi vermiş bulundum.
Zonda için pişman değilim ama tubeless lastikler için pişman oldum. Çifti vergi dahil yaklaşık 450 TL civarı.

Merak ediyorum bu lastikler gelince satmalı mıyım yoksa, mesela continental gp 4000 s2 'den daha iyi bir lastik midir; şambrel ile kullanmalı mıyım? 🤔

The Zonda still has a box rim profile, steel bearings, and aluminum body hubs, signature 3-spoke groupings around the rear wheel, low profile alloy rims (measured 24.4mm front, 27.2mm rear), middle of the pack weight (measured 1537 grams) and not tubeless.

Desteklemiyor diye biliyorum ancak jant teli delikleri olmadığı için jant şeridi kullanmanıza gerek olmuyor.

@Goflet @fisnesuyu bu videoda yapılan Zonda değil mi?
Campagnolo'nun tubeless olarak da kullanılabilen jantları "2-way fit" olarak geçiyor. 5-6 sene önce çoğu jantları böyleydi ama kimsenin tubeless kullanmadığını farkedip birkaç istista dışında clinchera döndüler.

Peki son postta sorduğum soruya nasıl cevap verirsiniz? Aslında derdim fiyatında değil daha çok bu lastiğin şambrel ile kullanılması dezavantaj yaratabilme ihtimali.

Geri