Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@mehmetsunu

3 model arasından "bence" Fulcrum Racing Lg 5.

Ancak, bu fiyat aralığında benim tavsiyem; Cosine 32 mm Jant seti. Fiyatı diğer bahsettiğiniz modellere yakın. Ağırlığı 1503 gram. İnceleme video'su aşağıda.

(link)

@trainspotting35

Fiyatları can yakmayacak jant arıyorsunuz ancak, Mavic Aksium Disc alsanız, 193$ civarı tutuyor. Bütçenizi net olarak yazarsanız, daha kesin cevaplar gelecektir.

Scudo
@erdalyilmaz_ @mehmetsunu cosine hakkındaki olumlu yorumları ben de okumuştum fakat yedek parça konusunda sıkıntı yaşanabileceğinden bahsetmiş bir kullanıcı. Bisikletimde vento jant seti kullanıyorum ve G3 örüm nedense bana biraz sert geldi. Zaten fulcrum ve campagnolo muadil jantlar mantıklı olan hangisi daha ucuzsa onu almak.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@erdalyilmaz_

erdal yılmaz verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bu jant setlerinden dt swiss 700 tl, diğerleri 880 tl. İkinci el ama kullanılmamış malum sitede satışı yapılıyor. Yani bu durumda max bütçem 900 tl oluyor.

@mehmetsunu

Cosine vergi dahil 1000 TL'sına gelir. En azından sıfır el değmemiş set kullanırsınız. 100 TL fark için, 2.el set ben olmaz almazdım. İyi düşünün derim.

@Recep-Şahin

Türkiye'de Campagnolo jantların yedek parçasını satan 1-2 firma var. Cosine tarafında tel sorunu olsa, en kötü ihtimal ile wiggle veya firmanın kendisi bu konu da destek verecektir diye düşünüyorum.

aynı zamanda cosine i ilk kez duyuyorum fiyat/ağırlık olarak çok iyi. Aynı zamanda rulmanlı evet çok mantıklı geldi. Fiyat 850 tl civarı. kargo ücreti varmı bilmiyorum lakin 1000 tl ye maliyeti olurki bahsi geçen campi ve fulcrum dan iyi ise neden olmasın. Tekrar teşekkürler @erdalyilmaz_

@mehmetsunu

Forumdan Ali Demir arkadaşımız, vaktiyle Cosine marka jant kullandı. Dilerseniz kendisine mesaj atıp, fikrini sorabilirsiniz.

Evet türkiyeye ücretsiz teslim diyor. bu durumda 1000 tl maliyet yapı kredi karta da üç taksit. Yok yapı kredi olmaz, döviz işleminden ekstra tokat atıyor en iyisi en para gibi.

@Ali Demir

(link)

bu janti kullanan bilgisi olan var mi acaba ?

guzel bir indirim var .

Cosine kullanan varsa yorumlarını alabilir miyiz?

@onur_özkan

yol bisikleti standartlarında eşek ölüsü gibi bir şey:2060 gram. Bu fiyatın yarısına bile elindeki stok jant setlerini çıkarmak isteyen arkadaşlar olacaktır.

@uguryilmaz144

Dostum yabancı kullanıcılar içinde iyi diyende var kötü diyende. Kötü diyenler yedek parçasının bulunamadığından vede esnemesinden şikayetçi. Bencede 1450 gram olmasına rağmen bu riskleri nedeniyle bu set alınmaz gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Yol kullanıcısı değilim ama CRC de gezinirken şu setler ilgimi çekti, ultegra 6800 den daha uygun ve daha hafif.

(link)

@Soykan U.

Clincher değil Tubeless... O yüzden pek cazip gelmemiş olabilir...

@CY3535

Tubless ready diyor ben buradan jant setinin sadece dubleks (terimi türk işi kullanalım) lastiklerle kullanılacağı anlamını çıkaramıyorum. Yalnız tubless set ile geliyor, yani bant ve valfler ile birlikte. Ama istenirse iç lastiklede kullanılabilir. Bence valf ve şerit ile gelmesi bir avantaj. Bunun yanına sızdırmazlık sıvısıda eklerseniz size oldu dubleks jant. Üstelik bunlara ayrıca para vermekten kurtulursunuz ki nerden baksanız en az 100 tl. Ha dubleks kullanmayacağım diyorsanızda presta siboplu bir iç lastik ile kullanırsınız. Yani jant anlamında bir sorun yok. Hatta çifte kavrulmuş lokum. Gelgelelim bu tip adı sanı daha önce duyulmamış setlerin güvenirliliğine. Yani ne derece yedek parçası (sanki uzaymekiğine yedek parça bulacağız) bulunur veya ne derece esnemez. Yoksa fiyatına ve ağırlığına göre gayette iyi gözüküyor.

@mehmetsunu haklısınız hem tubeless hem de clincher olarak kullanılırmis ;)

Birisi ozellikle sormuş CrC elemanı cevaplamış...

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@Soykan U.

Çemberlerde alexrims yazıyor. Eğer alex in fason dahi üretimi ise tam bir fırsat ürünü olur. Kullandığım alexrims lerin tamamında en ufak bi akort atması ve endişe duymadım. Alex in a class serisinden bir çembermi. Göbekleride okuyunca set hakkındaki kararım lokum oğlum bu janťlar lokum.

@mehmetsunu

CRC'nin kendi markası sanırım, yedek parça konusunda sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. (link)

@Soykan U.

Öyle görünüyor satış için doğrudan CRC ye yönlendiriyor. CRC yaş tahtaya basmaz malının sonuna kadar arkasında durur. Kalite proseslerinide dibine kadar sağlamıştır. Bu fiyata muadillerine göre gayet başarılı.

Merhabalar. 2 kere bu konudan arkadaşlardan tavsiyeler almıştım. Lakin ayırdığım bütçeleri başka yerlere aktarınca alamamıştım. Son olmak koşulu ile tekrar sormak istiyorum. Maks. 1000 TL'ye jant seti arıyorum. 2. el düşünüyorum. Ama yurtdışı kargo+vergiler 1000 TL'yi geçmecek şekilde yurtdşından sıfır olarakta alabilirim.

2. elde, Ultegra ve Cole Rollen Elite lar var bu fiyat aralığında. Zonda falan bulabilirsem bu fiyata zor gerçi de zonda alırım direkte. Ultegra ve Cole Rollen Elite dan hangisini önerirsiniz? Veya başka önerileri de alabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Geri