Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Özcancan merhaba bende çok garipsedim yurtdışı kaynaklara da çok baktım bir uzakdoğu sitesinde r23 ile zonda karşılaştırması bulabildim onda anlayabildiğim kadarıyla (japoncadan ingilizceye çevirdi google doğru çevirdiyse :)) arkadaş önce zonda almış bir süre sonra yokuşta ağır gibi düşünüp r23 almış evde roller da yaptıgı deneyde 120 sabit kadansta 5km mesafeye zonda ile 9:30dk, r23 ile 9:00 da gelmiş. tabi bu rüzgarsız ortamda yapıldığı için rüzgar sürtünmesi işin içine girmemiş, valla bilemedim :)

Scudo
@Bilgi ÖZKAN Ben olayı tam anlamadım valla. Şimdi kadans aynı, süre aynı, tekerlek çapları aynı. Gidilen mesafe nasıl farklı olabiliyor:srnsml:

@abzül hocam yanlış anlamışsın gidilen mesafe sabit 5km yapılan kadans sabit 120tur/dk süreler değişmiş yani r23 le 5km mesafeyi 9:00dk da giderken, zonda ile 9:30dk da gitmiş zonda 30sn daha yavaş diyor.

@Bilgi ÖZKAN
Bu dediklerinden tek bir sonuc cikiyo jantlarin boyutlari farkli.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@Bilgi ÖZKAN Yok yanlış anlamadım da yanlış ifade ettim sanırım. İki jantın da 9 dakikada aldığı yol farklı sonuçta, o yüzden süre aynı yazdım. Hala aydınlatılmayı bekliyorum :)

R23 ün göbeklerinde ne kullanmışlar bellimi

Kaçırdığınız nokta şu bence: Orada aynı watt değerini uygulasa bu Japon arkadaşımız eyvallah diyeceğim. Ancak aynı kadansta aynı ölçüdeki jantların alacağı mesafe aynı olmalı.

@abzül hesap şöyle 5km/(9/60)=33.33km/s R23 için ortalama hız, 5km/(9.5/60)=31.58km/s zondanın ortalaması, adamın verdigi verilerle bu çıkıyor ama jantların göbek ömürleri hesaba kattımı bilmiyorum yani birisi ilk günlerindeyken diğerki 1000km den fazla sürülmüş jantların aynı sürtünmesini beklemek pek doğru olmaz.

@Erdem C. kendi göbekleri hocam ekstra bir degişiklik yapmamış okudugum kadarıyla.

@abzül @Eser Sevinç sürtünme harici fark oluşturacak bir bileşen bence yok, aynı watt degerini uygulayabilse sonuç tabiki daha doğru çıkardı bencede.

@Bilgi ÖZKAN kadans ayni iki jant cemberinin cevresi de ayni ise gidecegi mesafe ve sure de ayni olmali benmi yanlis dusunuyom 2 2 daha 4 degilmi? Yardim edin

Bende cyclecross bisiklet var. iş yerinde oldugumdan fotoğraf ekleyemiyorum. normalde 23mm lastik kullanıyorum ama 35mm lastik de uyumlu deniyor. bu jant setleri bana uygun mudur acaba?

@Bilgi ÖZKAN
Ortalama hiz farkli ise kadansin farkli olmasi lazim.

@Fuubar hocam hesabınız doğru çeviride tahminimce sıkıntı var tekrar baktım 120 nabız demek istemiş :) anladığım kadarıyla tahminimce 120 nabızı yapacak şekilde iki sefer sürmüş arada oluşan fark ortalama hız değiştigine göre kadans ta 10 civarı r23 te zondadan fazla çevirmiş olmalı.

@srdrmrs r23 için soruyor iseniz iç genişligi 18mm diyor aşagıdaki tabloya göre 35mm lik lastigi sıkıntısız takabilirsiniz bencehttp://images.ridemonkey.com/index.php?size=full&src=http%3A%2F%2Fi33.photobucket.com%2Falbums%2Fd87%2FAydynj%2FTireWidth.jpg

@Bilgi ÖZKAN nabız günlük değişebiliyor, sabah dinlenikken bisiklete binince daha düşük oluyor, akşam üstü binince daha yüksek çıkıyor ortalamada.

@Eser Sevinç hocam doğrudur zaten kesin sonuç için aynı watt gücünde sabit çevrilmesi gerekli.

@Bilgi ÖZKAN ben genel olarak sordum ama demek ki oluyor muş :)

Triban 500 fb için yeni bir jant seti alıyorum. (link)
Dayanıklı mıdır tavsiye eder misiniz?
Aldım.

Merhaba
En sonunda Zonda set elime ulaştı hemen takıp tura çıktım.Dikkatimi çeken bir şey oldu.Jant seti 20km üstüne çıkınca resmen uğultu yapıyor.Sanki mtb kullanıyorum ve dişli lastik var gibi.Böyle bir durumda olan var mı?

corratec dolomiti 2016 tiagra için sizce en fazla ne kadar bütçe ayırmalıyım jant seti için. ölçmedim bilmiyorum ama şimdiki jantlar ağırmış gibi geliyor bana. toplam ağırlık9,5 kg.

ayrıca akıcılığı da çok merak ediyorum aslında çok fark eder mi?

ultegra jant seti önerilmişti bi yerde 1600 civarına değer mi sizce? yoksa daha mı idareli bi şey bakmak lazım.?

Geri