Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Scudo
@Feyyaz Baydar
Fulcrum quattro nun aynısı olan campagnolo scirocco kullanıyorum.Rüzdardan etkilenmeyen bir jant seti ve çok memnunum quattroda aynı jant sadece rengi ve tel örümü farklı fiyatı daha uygun olan sciroccoyu almanızı tavsiye ederim.

@Ertan M. 2015 ve öncesinde aynıydı ancak 2016 yılında Quattro'lar güncellendi daha geniş oldu jantlar. 25mm lastiklere daha uygun hale geldi.

• Beğen
Tepkiler: Feyyaz Baydar
Bir karışıklık olmaması için yazıyorum. Yüksek profil ancak bisiklet yüksek hızlara çıkınca avantaj sağlıyor. Bu konuda bir itiraz yok sanıyorum. Eğer rüzgar kuvvetli ise bu avantaj ortadan kalktığı söylenmek istenmiş

bugün espoir 700*25 lastiğim patladı turda her şişirmemde 15km kadar gitti turu tamamladım ama bunun sonucunda kaliteli bir çift de lastik almamın gerektiğini anladım.
Bu şartta benim için galiba fulcrum racing 3 + gp4000s 2 almam zonda almaktan her şartta daha uygun olacak.

Herkese merhaba, bir nebze olsun merakımı gidermek, az da olsa bilgi sahibi olmak adına, açtığım bu konu altında bir soru sormak istiyorum.

Özellikle üst düzey jantları kullanıp, tecrübe edinenler cevaplarsa sevinirim.

Bir Zipp 202 ya da Dura Ace C50 kullanmak, amatör bir kullanıcıya ne katabilir? Marka ve modeller sadece örnek, asıl maksadım pahalı ve üst seviye jantların amatörler için gerekli olup olmadığı.

Egomu tatmin etmekten ziyade, Mavic ksyrium slr exalith 2 kullanırken, level atlamak benim açımdan ne derece mantıklı olur? Bu soruya da kendi kendime cevap arıyorum.

Not: Yarışlara katılmıyorum, yıl da 10 bin km. de yapmıyorum. Tamamen zevk meselesi diyelim. :)

@Yılmaz Uyar hep bir üst model isteyeceğin için kullandığın jantları kullanmanın daha mantıklı olduğunu mu düşünüyorsunuz:)

geçen hafta wiggle dan 320 dolara zonda aldım dün elime ulaştı 170 tl vergi odedim kargo bedavaydı bilgilerinize....... :D

@Dogannn peki kargo takip imkani varmiydi?

Kargo bedava olunca tracking number vermiyorlardi, onun icin fazladan 30 dolar vermek gerekiyor diye vazgecmistim.

@Ozan k. gaytte takip ettim hiç sıkıntı yaşamadım. ingiltere den parcel force türkiyeye gelincede direk PTT den takip ediyosun an ve an ;) tracking number vermek zorundalar ve veriyolarda ;)

Benim ekranimda durum bu. Bedava kargo secilirse track edemezsin yaziyor. Sizde de ekran boyle miydi?

Dosyalar

• 1454398791801.jpg
    1454398791801.jpg
    83,2 KB · Okunma: 58
Jant profili arttıkça bisiklet rüzgardan daha mı az etkileniyor? Öyle bir şey denmiş benim de bilgim yok ve yaza doğru jant seti alacağım da

@Ozan k. aynen öyleydi bende ilk sıradaki free untracked delivery seçeneğini tıkladım ve öyle satın aldım ve takipte sıkıntı yaşamadım firma kargoya verdiğinde ürünü sana mail atıyo ve orada tracing number var ;)

@Dogannn himmm o zaman isler degisir. Bu bilgi guzel oldu. Tesekkurler.

Bu arada siparişi de verdim, yaninda da pedal aldim. Bakalim ne zaman gelecek ve vergi ne kadar olacak.

@mustafa üzümcü

Bazen varolan ile yetinmeyi bilmek iyidir.
Bazen de imkan dahilinde ise; bu işin +doz aşımı alt bölümdeki gibidir:
http://s16.postimg.org/v0wa6ym05/light1.jpg
http://s16.postimg.org/5m2cnxxb9/light3.jpg
http://s17.postimg.org/ifti8hjpb/light4.jpg
http://s23.postimg.org/mw7clhf3v/light0.jpg

@Yılmaz Uyar Hocam bu altın vuruş olmuş direkt :)

Ben Merlin'den Rs81 c24 aldım, vergiyle 420 Euro gibi bir fiyata geldi. 350 km kadar kullandım. Daha önceki jant setim Mavic Ksyrium Equipe 2012'iydi. Memnundum jantımdan ama Mavic arka göbekte ölüm sesi diye anılan pedal çevirmezken belli bir kullanımdan sonra ortaya çıkabilen genellikle yüksek hızlarda meydana gelen kronik bir ses var. Bu da badinin içindeki plastik parçanın zamanla sertleşmesiyle oluyor. Zaman zaman badi tekerle hareket ettiği için ses ile beraber zincir toplanabiliyor. Pedalı çevirmeye devam ettiğinizde kesiliyor, ama yokuş inişleri bir ızdırap haline geliyor. Göbeği açtığınızda her şey normal görünüyor. Bunun için ebay'de hubdoctor kitleri var, yenileyip bir süre kurtulabiliyorsunuz. Ben bisikletsepetinde bir kit buldum ve onlara arka göbeği yaptırdım. Yedek jant seti olarak kullanacağım. Ömrü uzatmak için mavic'in bakım yağıyla düzenli bakım gerekiyor. Ben bunu öğrendiğimde sesi duymuştum zaten.

Bahane ile jant setini yenilemeye karar verdim. Kargo 10 günde elime geçti. Jantların rijitliği gayet iyi. Mavic'e göre esnemediklerini fark ettim. Frenleri sıkılıyken pedala baskı yaptığımda esneme oluyordu ben bunu kadro lastik ve biraz da janta bağlamıştım. Tesadüfen aynı hareketi bu jantlarla yaptığımda neredeyse esnemediğini gördüm ki önceki denemelerimden tek farklı olan şey jantlardı. Jantların hızlanmasından ve fren performansından memnunum. Yalnız internette çember sebebiyle frenleme ile ilgili olarak dura ace ve rs81 hakkında sikayetlere denk geldim. Jantın birleşme noktalarına yakın olan kısım çemberin geri kalan kısmından milimetrik olarak daha ince. Muhtemelen kullanıma bağlı aşınmayla dengelenir. Bu sorun çıkaracak düzeyde değil benim jantımda. İnternette sıkıntı yaşadığını belirten insanlarınki muhtemelen bu sorunun ciddi düzeyde olması. Yurtdışından alacaksanız böyle bir riski var tabi. Kargolamakla uğraşmak gerekir yoksa Merlin ilgilenir muhakkak. Tabi sorun yaşayanlar dışında memnun olan çok kişi de var. Görünüm olarak dura ace ile aynı tasarıma (muhtemelen aynı çembere) sahip. Göbekler ultegra seviyesinde ve digital click bearing dedikleri iki beş alyanla göbeği kolaylıkla açıyorsunuz. Dış somunu çıkarınca elle açılan bir somun var. Sonrasında göbekteki bilyalara ulaşıyorsunuz. Kapatırken de elle sıkıştırdıktan sonra alyanla dış somunu sanırım 15 nm sıkıyorsunuz ve bakımı bitiriyorsunuz. Şimdilik bildiğim kadarıyla dura ace ultegra ve rs81'de mevcut bu sistem. Muhtemelen ilerde diğerlerini de öyle yaparlar. Açıkçası göbek bakımının bu kadar kolay olması, rengi ve alu-karbon olması (tamamen tüketim çılgınlığı minvalinde görünüm için) sebebiyle aldım. Zonda diğer opsiyondu benim için ama bisikletimi ana rengi siyah olsa da detayları yeşil olduğu için vazgeçtim. Zonda'yı zaten biliyorsunuz, yurtdışı forumlarında da övgüyle bahsedilmiş. Mesela bir kullanıcı hem rs81 hem zonda kullanmış, ikisini de beğendiğini belirtmiş ama zonda'yı daha rijit bulduğunu ve tekrar alırsa tercihinin Zonda olacağını belirtmiş. Onun dışında her ikisini de kullanan kimsenin yorumuna denk gelmedim, ama kullanan çoğu kişi Zonda ve Rs81'den memnundu. Zonda ile ilgili problemleri araştırmadığım için onunla ilgili sık rastlanan sorunlar var mıdır, varsa nelerdir bilmiyorum. Benim eleme sebebim performans değil görünüm sebebiyleydi. Muhtemelen Zonda bana bir 150-200 daha ucuza gelirdi. Aktif'teki fiyatı yurtdışına göre maalesef fazla. 550 Dolar'dan satışa çıkacağını söylemişlerdi bana. Aralık sonu daha stoklara girmemişti. Şu anda 540 gözüküyor. Renk olarak uysa muhtemelen onu alırdım. O sırada (Aralık sonu) vergi hariç kargoyla 310 Euroya geliyordu Evans'tan. Merlin'de yoktu. Wiggle'in ücretsiz kargosundan da ucuza geliyordu sanırım.

Bahsettiğim Mavic göbek sesi

Digital click bearing sistemi

Hubdoctor ürünleri

(link)

@Erdal YILMAZ

Farkı yaratan jantlar değil göbekler =)Aslında kaliteli jantların fiyatının uçuk olmasının büyük nedeni de kullanılan göbekler.Görünüş olarak hoşunuza gitmesini es geçersem eğer sadece göbek değişimi de size neredeyse aynı sürüş zevkini verecektir.

Bence amatör bir kişi için gereksiz yatırım.Lakin illaki istiyorum derseniz orta halli bir jant ve ortalama üstü göbek ile kendi seviyenizde harikalar yaratabileceğinizi düşünüyorum.

@Erdal YILMAZ gereklilik nö. Lakin tatmin hissi evet. Ben diet dura ace jant aldım. Temel olayda kendimi tatmin etmekti. Durmadan almak mantıklı değil elbette ama birazcık da o üst segmenti tecrübe etmek, onun havasına sahip olmak iyi hissettirir. Amatör kullanıcı olarak kendimize dürüst olmalıyız. Dura ace bir jantın performansımıza olumlu etkisi onun için harcayacağımız parayı haklı çıkarmaz. Ama bir tv alırken bile kullanmayacağımız bir ton özellik olsa da onlar var diye alıyoruz. En azından bir jant setinde kullanmadığımız bir şeye para vermiyoruz. Bu noktada önemli olan aşırıya kaçmamak olur.

@eren konu Merlin'de iç lastikle beraber 700x25 70 euro. Fulcrum'un üzerinde gelen 700x23. Bizim ülkenin yollarında 25 ile daha rahat edersiniz. Bir de zonda artı contileri alırsanız yaklaşık aynı fiyata geliyor. Lastik olarak schwalbe one da iyi bir opsiyon. Ben durano racing guard kullanıyorum bir kere patladı 4000 kmde. Contilerden 20 euro daha ucuz. Parasal olarak durumunuzu bilmediğim için daha makul olduklarından örnek veriyorum. Contiler tabi ki daha iyi ve biraz daha hafif. Bir de standart da olsa iç lastik var. İkisi 7 euro falan olmalı ayrı alırsanız. Fulcrum 3'e fazla bakmadım ama zonda çok övülen ve satılan bir set. Bence Conti+Zonda daha iyi bir opsiyon.
Fulcrum 3te lastikler yüzde 60 ucuza geliyor.
Bu arada 700x23 65 euro iç lastikle.

Geri