Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@ertanmrtz Aslında kesin bir bütçemde yok henüz fakat 500 tl yi geçmek istemiyorum açıcası...

Scudo
@Uptown Cyclist yorumlarınızı okudum da sayet göbek bakımı yapılmış ve aynı durumu hissediyorsanız bisikleti ters çevirip iki tekeri de aşağı yukarı aynı hızla çevirin bakalım ne kadar fark olacak. Şayet fark olmazsa pedal ile arka tekeri çevirin. Zorluk hissedecek misiniz. Zorluğun olup olmadığını nasıl anlarım dersen aynı dişli ruble başka bir bisiklet ile deneyin. Mesela benim ki 11 25. Sizinki de 11)25 ise alırsın iki bisikleti elinle denersin. Jant aynı olmazsa bir miktar farkeder ama anlaşılır.

Şayet psikolojik olarak böyle bir hissetme yok ise rublede bir problem var mı ortaya çıkar. Hatta pedal zincirden bağımsız hale getirilip çevirilmeli. Pedal da bile sorun olabilir

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@jeseskane hocam onun yerine jantı tamir ettirin eğer sorun büyük değilse 500 tl ile vuelta v den iyi bir jant seti bulamazsanız.

@ertanmrtz Bende öyle düşünüyorum zaten sapma o kadar büyük değil kazadan sonra 30 km yol yaptım hafif bir sağa çekme var gibi o kadar.

@oktayakgoz
Çok teşekkürler yorum için.Aynakoldan ve pedallardan çıt çıt sesi gelmeye başladı.Zaten 600 km'de falan bisiklet artık bi bakım yapılacak haftaya.Pedallarla alakali olabilir.Atilla da bakıldı hiçbir sorunu yok dediler gerçi.Anlamadim gitti

@oktayakgoz
Artık olabilir diyorum.Kimse binen üstüne yani haklısın demedi.Bisikletcilerde yani büyük yerler bile bir şey yok dedi.Zaten bakım yapılacak sonrası belli olur.Artik ben de sorun yok diyorum zaten :D

Yarı fiyatına inmiş

(link)

Bütçe durumunuzu bilmiyorum. Fakat giriş seviye Shimano R501 ler müthiş, yaklaşık 1 sene kullandım. 10000 ün üzerinde km vardır en az, Allah nazardan saklasın akorduna dokunmadım, yarım metre yerlerden atlamak zorunda kalsam bile :D bunny hoplar dahil. MAAAŞALLAH, antrenmanlarımda aldığım güç aktarımı tepkisi oldukça iyi seviyede fakat sık kullanımla birlikte yavaş yavaş yanal olarak ön jant setinin esneyebildiğini hissettim çok ufak miktarlarda sprint atarken. :)

• Beğen
Tepkiler: taner07
1000 -1200 tl araliginda olan bu iki jantın hangisini tercih etmeli ?

• Beğen
Tepkiler: _Seyfullah
Bu konudaki yorumları gerek bilgi sahibi olanlardan gerek kullananlardan ben de merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: caliberr
Hafiflik olarak baktigimizda cole rollen elite biraz daha hafif , kullanilan malzemelerin kalitesi , göbeklerdeki akıcılık , taşıma kapasitesi bunlar hakkinda bilgim yok

cole rollen elite kullanıyorum son derece akıcı, harika bir akustiği var, o fiyata 1570 gr bence tamamen F/p ürünü tavsiye edebilirim rahatlıkla...

• Beğen
Bu iki jant hakkında yorum yapamıyorum ancak yabancı forumlar'da özellikle Rulmanlı jantların daha iyi olduklarını söylüyorlar.Göbeğin dağılması gibi sıkıntılar yokmuş mesela.Shimano'nun tüm jantları sanırım bilyeli.O forumlardan gördüğüm kadarıyla söylüyorum, Cole Rollen Elite daha mantıklı.Ben de mevcut jantlarımdan kurtulup Campy Khamsin düşünüyorum şahsen.

Açıkca ultegra değil de seri dışı r600 kullanmıştım daha sonra rollen elite lere geçtim gerçekten fiyat performans ürünü. 6800 ü kullanma fırsatım olmadı fakat cole rollenlardan gayet memnunum:) Oldukça da şık bir görüntüsü var tek kusuru jant kenarındaki siyah yerlerin zamanla silinmesi belki papuç uygun olmadığından da olabilir.

Bu ikisi dışında alternatif olarak Campagnolo zonda , mavic ksyrium elite , Fulcrum racing 3 örnek verilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@caliberr koray merhaba biz seninle tanışıyoruz şimdi çıkardım fotoğrafa ismine ve şehre bakmadan yazmıştım.. ben hüseyinin arkadaşıyım red bisiklette tanıştık pierre'rin bmc red sti kolu değiştiriken hatırladıysan eğer kafanta soru işareti varsa sana jantları bir turluguna ödünç verebilirim ama inan gercekten memlün kalırsın satınalırsan ikinci el fiyatlarıda uygun ama bulabilirmisin bilmiyorum.. hüseyinede çok selam siz turluyorsunuzdur... onada daha borcumuz var :)

• Beğen
İkisi arasından Cole Rollen diyorum.
Başka öneri istersen kendi jantım olan Token c28a.

Geri