Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Scudo
@Savaş Uzun
hayırlı olsun, oldukça iyi bir seri Fulcrum racing 3
akıcılık farkları vardır ama dayanım ve sağlamlık olarak seriler arası fark varmı? fulcrum 3-5-7

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@Fırat Y. , daha önce Concept jantlar ile Zonda arasında deneyimlediğim farkları @Savaş Uzun da hissetmiş. Hız konusunda ne kadar farklılık oldu derseniz % 10 derim. Strava kayıtlarıma baktığımda aynı rotayı 28-31 ortalama ile giderken 33-34lere çıkmışım. Bir önemli istatistik ise concept jantlar ile aynı segmentteki derecelerim istikrarsız iken, örneğin 2.1 kmlik ortalama % 4.5 eğimli bir rampayı en iyisi 7.23 en kötüsü 9.54 dk olan sürelerle çıkarken; Zondayı aldığım tarihten itibaren en iyi 5.44 en kötü 6.38 dk ile çıkmışım. Ortalaması ise 6.12 dakika olmuş.

Açıklama: Concept jant, Focus'un kendi üretimi olan jant markasıdır.

Şaka maka Concept jantlarla güzel kondisyon yapılıyor. :)
Benim de bisiklet değişiminden sonra ilk fark ettiğim şeydi. İki bisiklet arasında neredeyse 3 kiloluk bir fark olmasına rağmen Concept'ten sonra RS11 jantların akıcılığı beni bayağı etkilemişti.

Bu arada Zonda Bike-Discount'da 276,47 euro'ya düşmüş. 20 Euro da kargo ücreti var.
Şu ana kadar gördüğüm en iyi fiyat. Merlin 284 euro ve kargo bedavaydı ama vergiyi fatura miktarı üzerinden ödüyoruz sonuçta :)

Merlin'de kargo hariç KDV'li fiyat 335 euro; Bike discont KDV+Kargo dahil fiyat 346 euro :) 11 Euro Merlin karlı :) Kargo ücreti, vergilendirilmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@Ozan Duran o zaman hem paramız cebimizde kalsın hemde kondüsyonumuz artsın nasıl olsa ortalama artınca kupa vermiyorlar bize :D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@MeTaLioNs vergisiz fiyatlarına bakmanız lazım değil mi hocam? Avrupa'da uygulanan vergi ile Türkiye farklı. Siz sepete eklediğinizde Avrupa dışı bir ülkeye kargolanacağı için(Türkiye) vergisiz fiyatından kesiyorlar size faturayı.

Vergisiz olarak Merlin 284'tü, Bike-Discount'da 267 küsür; daha az vergi ödersiniz ikinci seçenekte.

Not: Ben de kargo hariç konuşuyorum.

Hayirli olsun. Verdiginiz paraya degecek. Gercegi, ben aldigimda 650TLye malolmustu. Simdi kur belasi mahvetti hepimizi...
Alım gucumuz mahvoldu. Yoksulluk siniri 4000TLnin uzerinde... Ne bileyim...

Şu an R-501 kullanıyorum, 30mm profilli olanını. Yokuşlarda ve ani hızlanmalarda ağır hissettiriyor ama bir kere hızlandıktan sonra güzel gidiyor. Yükseltme yapacağım zaman sanırım Fulcrum Racing 5'e geçeceğim, yokuşlarda rahatlamak istiyorum zorluyor biraz. 2000 gram çekiyor internet verisine göre. Racing 5'ler 1650-1700 gram civarı diye hatırlıyorum. Varmı başka öneriniz?

İkinci el de olur 400-500 lira civarı

konuyu baştan okumanı tavsiye ederim. makale gibi konu oldu :) f/p olarak alınabilecek en ii set zonda cıktı bu konudan oda fulcrum racing 3 e bire bir aynı ...

Mrb arkadaşlar
Trek fx7.5 im var ve üstündeki orjinal jantlarin yerine adamakilli akiciligi ve ağırlığı hissedilir derecede bir jant seti almak istiyorum. Formda bu başlık altinda oldukça iyi inceleme yapan arkadaşlar var.ama benim bisiklet full deore ve 27 vites bu jantlardan Zonda dikkatimi çekti fakat bana uyarmi bu konuda yardimci olurmusunuz.lastiklerim 700x28 c
İlginize şimdiden teşekkürler

campagnolo nun fulcrum a göre ucuz olması, isim duyurmak ve güven vermek içn diye düşünüyorum. jantı kaliteliyse vitesleri de kalitelidir algısı oluşturulup grupsetlerin satışı da patlayacak

campagnolo un isim duyurmak gibi bir derdinin olacagını hiç sanmıyorum. fulcrum u da campagnolo üretiyor zaten. fulcrum un daha pahalı olması konusunda deişik fikirler var tabi.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@sinobjk teşekür ederim mavic e de bakicam tabiiki ama biraz üste koyup sanki zonda yi zorlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Bu jantlari aktif pedala tlf acip konustum .bunlar yol bisikketi icin seninkine olmaz dediler.iyiki de buraya da yazmisim.Bakalim kısmet s10 usatarsam bu hafta durum belli olur.:)

@barbaros soylerkaya aktif pedal bana göre cok daha ii bilir ama 700x28c jant seti sonucta ben o mantıklı uyar diye düşündüm. benim mavic meselesi deil mesele aslında. ben bildigim kadarıyla yardımcı olmak isterim hepsi bu. jant seti bana göre bisikletin en önemli parcası. size keyif verecek sürüşünüzü hissedilir derecede deiştirecek bişey. bütçenizi zorlayın ve alabileceginizin en iyisini almaya calısın. acıkcası ben öle yaptım hatta bütcemi aştım bile. sizede tavsiyem budur. mavic kimin nasibindeyse gelir beni bulur zaten :)

@sinobjk

Bu açık sözlülüğunuz için çok teşekkürler.. Ama bu jant için kesin bilgiye ihtiyacım var bu zonda lar trek FX 7.5 e uyarmi. En kötü yurtdışından getirebiliriz ama kesin uygun olup olmadığı hakkında yardım bekliyorum.

Yüksek profil cantlar kapalı alan ve peleton içindir. Time trial için yüksek 40-50mm kullanılır ama onlarda bir sıra içinde haraket ederler. Peletonun içinde de rüzgar yönü çok önemli almaz ama tek başına 2-3 kişi sahilde gidecekseniz 30 mm üzerinde her jant Problem çıkarır. Yan rüzgarları alır ve ani rüzgar karşılaşmalarında sarsar. Beni sarsıyor, ortalama üzeri ağırlıktayım fixie bisikletin üzerinde 30 mm profilli jant ile geldi rüzgar vurduğu zaman sarsıyor özellikle gidonda hissediliyor. Mesela sahilde koy giriş ve çıkışlarında rüzgar sert olduğunda vurur. Cadde kullanımında 30 mm nin üzerine çıkmayın tavsiyem.

Geri