Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Son soru

Aşağıdakilerden sizce hangisi en mantıklı seçim olacaktır?

A- Shimano R81 C24
B- Campagnolo Zonda
C- Farklı bir model
D-Hiç biri

Scudo
Her iki jant setinin de yorumları iyi, muhtemelen aldığın takdirde memnun kalırsın.
Benzer fiyat aralığında ben de seçim yapmak durumunda kalmıştım, daha ucuz ve daha hafif olması nedeniyle Pro-lite Bracciano almıştım. 10-15 bin km den yaptım şimdiye kadar akordu hala ilk günkü gibi.

Saydıkların haricinde alternatifler, Fulcrum Racing 3, Mavic Ksyrium Elite

Supra RC38 Carbon jant seti hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Sevgili Edip Dinçer sağ olsun bana çok yardımcı oldu. Ancak herkesin fikrini almak adına tekrardan sormak istedim. Bu konuyu daha fazla uzatmadan, iki model arasında yardım rica ediyorum.

Sizce hangisi en mantıklı seçim olacaktır. Not: Yüksek profil jantlar'a karşı zaafım var. :D

(link)

Top Features of the Pro Lite Bracciano A27 Alloy Clincher Wheelset
Rim Type: Flash-Welded 6066 Clincher
Rim Finish: Shot Peened Black or Polished Silver
Spokes: 20 Front / 24 Rear
Shape: 2.2mm Double Butted Aero
Material: Sandvik Stainless Steel
Nipple Material+Gauge: Alloy 14G
Spoke Brace on rear wheel for added strength
Lacing: Radial Front / 2-Cross Rear
Hub Bearings: 2 (Japanese EZO)Front / 5 (Japanese EZO) Rear
Freehub Type: Shimano/Sram or Campagnolo
Freehub Material: Alloy
Axle Width (O.L.D.):100mm Front / 130mm Rear
Axle Material: Alloy Front / Cro-Mo Rear
Skewer Type: QR
Weight(no skewer): Shot Peened Black: 613g Front / Shot Peened Black: 799g (Shimano)/829g (Campagnolo)Rear
Polished Silver: 628g Front / Polished Silver: 866g (Shimano)/896g (Campagnolo)
http://www.wigglestatic.com/product-media/5360083824/BAlloyBComp.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------

(link)

Top Features of the Pro Lite Bracciano A42 Alloy Clincher Wheelset
Rim Type: Flash-Welded 6066 Clincher
Rim Finish: Shot Peened Black
Spokes: 20 Front / 24 Rear
Shape: 2.2mm Double Butted Aero
Material: Sandvik Stainless Steel
Nipple Material+Gauge: Alloy 14G
Spoke Brace on rear wheel for added strength
Lacing: Radial Front / 2-Cross Rear
Hub Bearings: 2 (Japanese EZO) Front / 4 (Japanese EZO) Rear
Freehub Type: Shimano/Sram or Campagnolo
Freehub Material: Alloy
Axle Width (O.L.D.): 100mm Front / 130mm Rear
Axle Material: Alloy Front / Cro-Mo Rear
Skewer Type: QR
Weight (no skewer): 817g Front / 984g Rear

http://www.wigglestatic.com/product-media/5360083848/BA45comp.jpg?w=1000&h=1000&a=7

42 mm çok yüksek olmasa da eğer daha önce kullanmadıysanız profil jant, normal bir jant setine yönelin derim zira memnun kalmazsanız bir hafta içinde satılığa koyarsınız jantı.Görünüm olarak bisiklete kattığı değer tartışılmaz ancak bisiklet kullanımını çekilmez hale de getirebilir.

@Ali.K

Buradan şunu anlıyorum. Hareket halindeyken yandan alacağım bir rüzgar ciddi denge problemleri yaşatabilir. Hele ki bunu tecrübe etmemiş ve yeni kullanacak birisi kaza ve benzeri sorunlar ile karşı karşıya kalabilir!

Teşekkürler. :)

Ben hala A27'de ısrar ediyorum :)

Yine yüksek profilli ağırlık olarak hemen hemen aynı olan Fulcrum Quattro'yu da listeye ekleyebilirsiniz bence. Üstelik 650TL'ye geliyor. Ağırlık farkı çok olsa değer derdim ama o 500 euro'luk Pro Lite bence fiyatının jantı değil.

@Oğuzhan YAVUZ

Sanırım bu üründen bahsediyorsunuz. Bu arada benim bahsettiğim jantlar 500-610$ aralığında. Euro olunca haliyle fiyat artıyor. :)
(link)

Teşekkürler

En başından beri seçenekler arasında kararsızlık yaşadım, ancak Edip Dinçer'in katkısı ve yardımıyla daha önce de aklımda kalan Campagnolo Zonda jant setini satın aldım. Edip Dinçer adresini verdiğim site de Zonda'nın indirime girdiğini söyleyince, bu fırsatı kaçırmak istemedim.

Kargo dahil 384$ fiyatı var.Yaklaşık 800 TL'sı.
(link)

Rim:Campagnolo Zonda
Hub:Campagnolo Zonda
Spokes:G3 Pattern Rear Radial Front
Freewheel:Shimano Compatible
Bearings:Cup and Cone
Skewer:Quick Release
Weight:Approx. 1555g

http://www.wigglestatic.com/product-media/5360074877/campy-zonda-2013-zoom.jpg?w=2000&h=2000&a=7

Başta Edip Dinçer olmak üzere herkese değerli yorumları için çok teşekkür ediyorum. :)

@Erdal YILMAZ

elinize ulaştığında kaç gün sürdü gümrükte işiniz oldu mu gibi konularda beni aydınlatırsanız sevinirim bende aynı jant setini alacağım ama ellerinde shimano uyumlu olmadığı için alamıyorum :)

@Mert-Demir

Elbette bilgi veririm. Jant setini Türkiye saati ile bu akşam 18:00'da sevk etmişler. 8 gün içerisinde ücretsiz teslimat diyorlar. Hava limanı gümrüğü, ukim, upim, ptt derken 10-15 günden önce elime ulaşmaz diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğim. :)

9 Mayıs akşam'ı 18:00'da sevk edilen jant seti, 15 Mayıs akşam'ı 18:32'de Uluslararası Posta İşleme Merkezi (UPİM)'e ulaşmış. Bu sabah gümrük kontrolü için UKİM'e sevk edilmiş. Memleketimizin çok hızlı çalışan memurları sayesinde, 7-15 gün arası beklemek kaldı!

hocam buna ne kadar vergi ödeyeceksin?

@cenkgultekin

%18 gümrük vergisi, bir de 2,65 TL'di sanırım, muayene ücreti ödeyeceğim. Benim hesaplarıma göre 147 TL civarı vergi ödeyip teslim alabilirim. Daha önce de farklı bir paketim için, hesapladığımdan yaklaşık 15 TL daha az vergi ödedim. Bekleyip göreceğim artık. :)

Okdir.Zaten baktım shimano uyumlu değilmiş yoksa aslında alacaktım :)

@cenkgultekin

Jant seti'nin hem Campagnolo hem de Shimano uyumlusu var. Benim aldığım yer de Shimano uyumlu olanı kalmadı. Ben Shimano uyumlu olanı aldım, grup setim Ultegra 6700, Campagnolo değil. :)

Aşağıdaki adresten satın alabilirsiniz.
(link)

9 Mayıs günü gönderilen Jant seti 22 Mayıs yani bugün gümrük muayenesinden geçmiş ve adresime yönlendirilmiş. 140 TL gümrük vergisi, 3,65 damga vergisi, muayene ücreti var mı bilemiyorum, yani toplam 143,65 TL vergi çıkmış. Kısmetse yarın set elime geçmiş olacak. Fotoğrafları buradan paylaşacağım. :)

@Erdal YILMAZ

1550 gr jant seti mi olur? kıskançlıktan bayılabilirim :)

Geri