Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@fahrettin akansu

öncelikle ayrıntılı mesajınız için çok teşekkürler. esasen yeni bir jant seti almayı düşünmüyorum. 50mm prime şuan benim için yeterlli. sene endurace yerine aeroroad kadroya geçmeyi düşünüyorum. senelik 10k üzeri yol yaptıgım için disk fren ilk tercihim (jant yüzeyinin aşınamama durumu) baktıgım modeller arasında dt swiss 62mm ile reynolds 58mm janta sahip 2 model var. aralarında 1000euro gibi bir fiyat farkı var. bu fark sadece janttan değil birinde mekanik ultegra birince di2 ultegra var. ben instagram kullanıcılarına kadar baya bir araştırdım arada hatrı sayılır bir fark göremedim. eğer dt swiss açık ara önde olsaydı di2 dan bağızmız onu seçerdim ama şuan reynoldsu sete daha yakınım.

tabi performans odaklı olunca bazı seylerden feragat etmek gerekebiliyor. bizim yollarımızda seramik rulman kullanmak bana göre oldukça lüks. bildiğim kadar ile normal rulmana göre kullanım ömrü çok daha kısa.

Scudo
şimdiden hayırlı olsun ilerisi için, bisiklet üzerinde gelen karbon jant her zaman maliyet için büyük kazanç,
bu arada Reynolds'da yabana atılacak bir marka değil ve başarılı gayet iş görecektir.

Aero bisiklet ile endurance sürüş hedefliyorsanız ilerde jant değişirseniz ER 1400 spline önerebilirim 47mm profilde hafif de biri ürün.
Karbonlarda 1400ler 240s temelli dicut göbek kullanıyor,
1100 serilerinde yenilenen 180s seramikler kullanılıyor yine 240s ile aynı mekanikte.

Seramik rulman markadan alırsanız belki pahalı ama sanayideki rulmancıdan alırsanız oldukça makul biri ürün :)
diğer bir konu uzun kilometrelerce göbeğin içinin aşınmasındansa rulmanın aşınmasınını tercih ederim.

Yine de bu ürünler öyle birkaçbin km içinde ölen ürünler değil, normal rulmanlı modeli de seramiğe terfi ettirebilirsiniz daha sonra.
ekte bir örnek video paylaştım sonucu gösteren :)
haznesi daha kapalı olduğu için DT Markasını ve fason üretim yaptığı diğer markaları önerebilirim ilerde değiştirirseniz.

Bizim yolları gözönüne aldığınızda jant bakarken astm classification olarak sınıf 2'den itibaren bakmanızı öneririm.
sınıf 2 15cm ve üzeri sıçramalara dayanıklı demek.
özellikle disk baktığınızda CX onaylı profil hem yeterince geniş hem de uzun süre dayanıklı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@fahrettin akansu

valla benim primların rulmanını 7binden sonra değiştirdim. wiggle üzerinden 9 dolara bulunabiliyor.

jant bisiklet üzerinde geldiği için sadece 2 seçeneğim var onda da reynoldsa daha yakınım. ikinci bir jantta düşünüyorum oda hunt olacak %100 1450 gr alu ama siyah zeminli bir tırmanış kışlık jant.

50 mm. profil jant düşünen varsa eğer bu fiyatı kaçırmasın. Jant ile birlikte 2 adet Hutchinson Fusion 5 25C dış lastik ve 2 adet iç lastik geliyor.
(link)

Vergi dahil yaklaşık 3400 TL'sına geliyor.

Jantların bisiklet üzerindeki görüntüsü bu şekilde.

Dosyalar

• prime_rr50_se_carbon_clincher_wheelset_1550929201_5015309c.jpg
    prime_rr50_se_carbon_clincher_wheelset_1550929201_5015309c.jpg
    229,5 KB · Okunma: 99
Son düzenleme:
Zaten 500 tl si lastikler ve iç lastikler için düşerseniz. Vergi dahil 2900 tl ye karbon jant sahibi oluyorsunuz. Neredeyse Türkiye Cole Rollen Elite fiyatına.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Zonda c17 jant setini Tiagra 4700, 12-28 ruble bisikletime takabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: çorlu 59
Göbek shimano uyumlu ise takabilirsiniz.

Campagnolo calima clincher düşünüyorum bende ama onun yerine göbek mi alsam diyede düşündüm arada çok fiyat farkı var luanda bisiklette btwin allroad jantlar var bütçemde yok falza öğrencilil zor

Değerli forum üyeleri, 2018 model Kron yol bisikletine Plus jant taksam bisikleti ağırlaştırır mı? Zira Plus'ın jant profili daha geniş. 20 mm'den 30 mm'ye çıkıyor.

Son düzenleme:
(link) Sizce değer mi?

(link) Prime jantn kullanan? Bu bahar DT Swissleri 50-80 mm arası proffillere değişmek istiyorum. . Şöyle orta-üst seviye arası 1600 grama kadar karbon jant seti arıyorum. Max 1000$ (gümrük dahil değil). Minnettarım.

Campagnolo Zonda C17 tercihim ve tavsiyemdir.

Arkadaşlar Selam;

4 ay önce wiggle dan aldığım Campy Khamsin 2019 c17 jantlarla 2 hafta önce mazgala girdim:)
ön jant çemberi rahmetli oldu. fakat teller ve göbekte çizik dahi yok, sadece çember yamuldu ve değişmeli.
bu campy gerçekten tam bir italyan:) adamlara 3 kez yazdım italya cevap bile vermedi. paramla alacağım birde haa:) adamlara söylüyorum acil yollayın neyse vereyim dönen dahi yok.
bi arkadaşım bozulan italyan buzdolabı için firmaya italyanca yazmasına rağmen dönmediklerinden bahsetmişti:)
neyse italyanlar beni şaşırtmadı zaten adamları biliyoruz ama jantıda güzel diye onlardan alıyoruz yoksa kendilerine olan sevgimizden değil tabii:)
aktif pedala sorduğumda ise 4 ay sonra çemberi getirebiliriz ve çember 145 usd dedi. yılda 2 sevkiyat alıyorlarmış ve beklemeliymişiz. jant seti 1400 tl sırf ön çembere 850 tl istediler ve 4 ay sonra dediler.
neyse ben bu arada hemen wiggle dan campy calima c17 2019 ön siparişi verdim tek satılıyor antremanlarda işimi fazlasıyla görür, bekleyemezdim.

* Soruma gelecek olursam ben aynen benimki gibi 24 mm yükseklikte bi çember alsam veya bulsam 20 delikli benim göbek ve tellerle ördürebilir miyim?
aktif pedala konuyu sordum bizim tel vidalamaları farklı campyı i ördüremezsin başka çembere dediler. açıkçası güvenemedim. ördürülebilirse bana mantıklı geliyor.
konu hakkında varsa öneri tavsiye ve bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim. varsa başka jant çemberi ve markası fikriniz bunlara da açığım.
Teşekkürler

Son düzenleme:
Eger yagmur camur demeden bisiklet suruyorsaniz Zonda tavsiye etmiyorum. Benimkilerin fren yuzeyi iceri dogru bombe yapti, her an catlayabilir. Daha senesi yeni dolacak siz dusunun. Kisa ozel jant almak lazim.

(link) Sizce değer mi?
O jantları bende araştırmıştım,elde üretim yapan butik bir firmaymış, jantlar kaliteli ama yedek parça olayı nasıldır bilmem.
Ben (link)
Bu markayı almayı düşünüyorum, ( önce trainer alıcam) vergi iadeside varmış.

@Fırat İler , fren pabuçlarınızın marka ve modeli nedir?
Ben de Zonda yı yaklaşık bir yıldır yaz - kış kullanıyorum, herhangi bir sorun gözlemlemedim...

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Eger yagmur camur demeden bisiklet suruyorsaniz Zonda tavsiye etmiyorum. Benimkilerin fren yuzeyi iceri dogru bombe yapti, her an catlayabilir. Daha senesi yeni dolacak siz dusunun. Kisa ozel jant almak lazim.
delta bisiklet izmir sahibi çocuklar arkadaşım. zonda deyince aman abi diyorlar. en çok akord ayarı kaçan jant seti. sakın dediler. campy i de önermiyorlar. mega g3 örümde akord gerektiriyormuş. benimki khamsin c17 2019 olduğu için 8 li örümde sorun çıkmadı yoksa kesinlikle para vereceksen fulcrum çünkü örüm tekniği gereği akordu kaçmaz veya çok zor kaçar dediler. ayrıca bizim burdaki yolların berbatlığından sakın karbon jantada para yatırma üzülürsün diye de belirttiler. karbon zaten iyisi olmayacaksa olmamalı. bu konuda benimde arkadaşlarımın çok tecrübesi var. en azından bullet ultra veya zipp olmayacaksa ucuz token karbon alıp karbon aldım denilemez bence. alan arkadaşım token e de aman abi demişti.
neyse zondan ön zaten 16 lı tel ben hafif değilim bana 20 li gerekli ördürmek için ama 24 mm yükseklikte çember bulamıyorum. tavsiyesi olan varsa alabilirim.

Geri