Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Ben hasta oldugumdan bisikkleti sadece ulasim amacli kullandim. Ancak fark gormemek mumkun degil.

Bisiklet yan ruzgardan daha az etkileniyor. Eski bontrager alexrims jantlarim da profilli değildi (telleri aero idi) bu zondalar da degil ama garip şekilde zonda etkilenmiyor. Sebebini bilemiyorum.

Frenlerim daha etkin tutuyor, pabuclar daha iyi isiriyor. Ozellikle on fren kendine geldi.

En buyuk fark yokusta ayaga kalktigimda oluyor. Net olarak jantlar daha rijit. Eski jantlarin eğilip bukuldugunu dusunmuyordum, sorsalar gayet rijit derdim. Meger öyle. Değilmiş .

Yuksek süratte sabit hizda bir artis var mi bilmiyorum. Gucsuzum, hemen nefes nefese kaliyorumama sanirim 1-2 km.oynar. fazla bir fark olmaz, asil fark surus kalitedinde oldu. Daha rahat hizlanip daha rahat duruyorum ve yokusta rahat ediyorum.

Verdigim para helal olsun, b alışverişten memnun kaldim. Ama jantlari sipariş ederken "zondalari takinca ucacagim, kacacagim" vs demiyordum. Dolayısıyla beklentilerim uçuk değildi. Şimdi de gayet memnunum. Tavsiye ederim...

• Beğen
Tepkiler: Helen ve Kazuya
Scudo
@Kazuya keşke, biraz daha koyup madem scirocco alsaydın.
hayırlısı olsun, basic olana göre fark ı hissedersin zaten.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Ozan k. bende senin gibi düşünüyordum, uçuş kaçış gibi. Mental olarak, kafamda yer yaptı onu alacağım ve daha iyi giderim diye diye strava da ki PR lardan zaten anlaşılıyor fark.
Cidden, verilen para helal olsun, fark ı hissettiriyor.
Yokuşlar da esneme yaşatmıyor, yormuyor bile - ne ara çıkmışım, anlamıyorum yokuşları..
Havalar güzel ve rüzgarsız olduğundan fark ı daha da rahat hissederiz diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Volks ya elbette fark vardır ama hemen hemen tüm yorumları okudum, scirocco ile müthiş bir farktan söz eden yoktu.
Bir de işin aslını istersen, senin yorumları görüp scricco alim dedim biraz daha verip, sonra biraz daha verip zonda mı alsam dedim baktım fiyat bisikletin fiyatını geçti:) sonu yok bunun deyip vento da karar kıldım:)

• Beğen
Tepkiler: Volks
Wiggle'dan Zonda almayı düşünüyordum ancak RS-81 C35 Merlin'de güzel bir indirime girmiş ama arada yine de 100 euro gibi bir fark var. ((link))
RS81, Dura-Ace ile aynı çemberlere ve ultegra göbeklere sahip. 35mm yükseklik ile daha aerodinamik ama Zonda'dan 150g daha ağır. Süreceğim yerler yokuş-düz karışık ama 150g'ın yokuşlarda çok hissedibilir olacağını sanmıyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

@Oğuzhan Y.
Göbek ultegra olduğu için çok fark olacağını sanmıyorum. Görünüşünden ve markanın bana verdiği güvenden dolayı zonda. Ama kullanan tecrübe eden varsa bende fikrini merak ediyorum.

@Sefa coskun janti sadece gobegi, sadece hafifligi ya da buna benzer tek bir ozelligi ile degerlendirmek yanlis olur. Yanal esnemezlik, viraj kararliligi, hafiflik, yuvarlanma direnci, aerodinamisi, cember agirligindaki denge, örüm sekli gibi seyleri topluca ele alip karar vermek lazim. Rs81 gercekten begendigim jantlardan birisi. Cemberinin karbon olmasi, jant tellerindeki destekle esktra esnemezlikle hem yuvarlanma direnci dusuk hem de esnemez bir jant. Epey de akicici.

@Ahmet Onur Çakmak

RS-81 tam bir karbon çembere sahip değil, lamine karbon/alaşım jantların şöyle bir kesidi var (link) ben ilk gördüğümde hayal kırıklığına uğrayıp Fulcrum 3 almıştım. Lamine jantlarda fren balatalarının geldiği bölgede zamanla vibrasyon olduğuna dair bir çok yorum okudum bu sebeple ya full karbon ya hafif alaşım diyerek bu tür bir jant almaktan vazgeçmiştim.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
@Ahmet Onur Çakmak
Açıkçası birçok şeyin etkilediğini farkındayım bende fakat giriş seviyesinde hissedilebilir büyük farklılıkların olacağını düşünmüyorum. Sizde kağıt üzerindeki verilerden yola çıkarak yorumda bulundunuz sanırım? Dediğim gibi benim tercihimin duygusal bir tarafı olduğunu belirttim önceki yorumumda.
Eğer kişi profesyonel ise kendisi araştırıp bir sonuca varabilir, fakat forumun genel kitlesine baktığımızda genel olarak hobi için yapanlar daha cok. Hobi için yapıldığındada bisiklete yapılan yükseltmelerin duygusal boyutunun daha fazla olduğunu düşünüyorum. O yüzden bir nevi arkadaşa da onu önerdim eğer son kullanıcıda hissedilebilir farklılıklar yoksa hangisi hoşuna gidiyorsa seçimini o yönde yapmasını öneriyorum.

@Hamid Asım aliminyum lamine oldugu belli zaten yoksa o agirlik baska turlu olamaz. :) ben 4-5 km kullandim. O zamanki jantim epey kotu bir jantti arada ucurum hissetmistim tabi :)
@Sefa coskun haklisiniz belli bir seviye uzeri jantlarda fark amatörün anlayacagi kadar belirgin olmayabiliyor. Arkadasin icine sineni almasi makul tabi :)

• Beğen
Tepkiler: Hamid Asım
@Oğuzhan Y.

Oğuzhan senin sürüş profilini az çok biliyorum, özellikle tırmanışlarda hafiflik çok önemli bu sebeple hem hafif hem de yüksek profilli olmayan yapısı ile -özellikle Sakarya-Düzce-Bolu hattında rüzgarlı bölgelerde problem çıkartmayacak Zonda ya da hemen hemen aynısı Fulcrum 3 jant setini öneririm. Fulcrum 3 biraz yüksek fiyatlıdır ancak Merlin'de Zonda ayda bir stoklara yeniden girer stok alarm mailine kayıt ol, fiyat/performans olarak alabileceğin en iyi jant budur.

@Hamid Asım Teşekkürler hocam. Evet Merlin'de bakıyorum uzun süredir ama bir türlü stoklara girmedi. C35'in diğer sitelere göre oldukça ucuz olması aklımı çeldi yoksa Zonda'da karar kılmıştım.

@Oğuzhan Y. 150 gr ağır olması bile ciddi bir fark.
ben mosso kullanıyorum, yaklaşık 2,1 gr gibi bir şeydi jantlar.
buna geçince, pamuk gibi oldu, bisikletin gidişi falan değişti.
akıcılık cidden on numara jantta. çok ama çok memnunum.
zonda dan vazgeçme derim.
yada cosmis bakabilirsin

Peki sizce scirocco mu zonda mı? Scirocco'nun düzlüklerde 35mm profilden dolayı ne kadar avantajı olur ? Aralarında 175 gr kadar fark var.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
@uguryilmaz144

Param olsa Zonda alırdım. Zonda çok yönlü bir set.

Scirocco aldım pişman değilim ama biraz ağır gerçekten oda profilden kaynaklanıyor :)

@Tolga Çelebi
Evet zonda daha hafif, fakat scirocco daha yüksek jant profiline sahip. O yüzden merak ediyorum. Hızlanmalar haricinde, belirli bir hızın üstünde sabit hızla giderken scirocco'nun avantajı ne kadar olur? Hem scirocco hem de zonda kullanan arkadaşlar varsa yardım bekliyorum.

Vallahi bizim gibi ölümlüler duzluklerde 30 küsur kms ile gidebiliyor. Oyle 1 saat boyunca 40veya ustu kms hizlara cikamiyor. Dolayisiyla profilli jantlarin cazibesi azaliyor. Malum profilli jantlarin farki 40kms ve sonrasi hissedilir sekilde artiyor.

Siz de bizim gibiyseniz zonda tavsiye ederim. Yok masallah inceyseniz kasliysaniz velocity takimi uyeleri gibi 40+ hizlarda seyahat edebiliyorsaniz profili jant tavsiye ederim.

Not: benim 30km git 30km gel rotada ortalamam 29kms. Duzluklerde ortalamam 32-33kms.

• Beğen
Tepkiler: aytunctarakci
@uguryilmaz144 arkadaşta scirocco var düz yolda yüksek profil olduğu için akıcılığı benden biraz daha fazla.
yokuş da alçak profil olduğun için daha iyi.
arasında 200 TL gibi fark oynuyor, zonda daha doğru bir seçim olur.
@Ozan k. farkı hemen hissettiriyor dimi düz yolda akıcılığı ile :)

@Ozan k.
Tam tersi zayıf değilim, 93 kiloyum, yağ oranım %15 civarında, aşırı yağlı değilim. Bisikletten önce taekwondo'yla uğraştığım için spor geçmişim var. O yüzden sciroccolar 175gr daha ağır gibi görünse de benim için daha mantıklı bir seçim olabilir diye düşünüyorum. Tabi emin olamadığım için buradaki arkadaşlara sorma ihtiyacı hissettim.

Geri