Scudo Sports

Yol bisikleti ile şehirlerarası tur - 2 (istanbul - yalova - bursa - bandırma - kapıdağ yarımadası)

@malemsteen o kadar israr etmeme ragmen odaya aldiramadim bisikleti, gece bahcede kaldi. Ama sabaha kadar guvenlik vardi bahcede. Guvenlik problemi yoktu diyebilirim.

Ozel otellerde odaya almaya birsey demiyorlar, ama ogretmenevi devlet dairesi gibi :)

Scudo
Tebrikler , çok güzel bir tur ve harika anlatımını keyifle okudum.Daha nice geziler inşallah , paylaşmayı unutma , bizi mahrum bırakma :harika:

• Beğen
Tepkiler: Fatih ÇT
Güzel tur,güzel anlatım.Tebrikler.

Kapıdağ Yarımadasını daha önce birkaç kez motosiklet ile turlamıştım.Kısmet olursa bisiklet ile de turlamayı düşünüyorum.Parkur çok güzel ancak tadına varmak için ilk gün yarımadanın kuzeyindeki Ormanlı veya Ballıpınar'da kalmak düşünülebilir.Özellikle Yarımadanın kuzeyindeki yollar çok fazla iniş çıkışlı,bozuk ve mıcırlı olduğundan yol bisikletine pek uygun değil en azından 700x23 lastiklere.

Pek bilinmez ama Yarımadanın ortasında bir Manastır kalıntısı var.
61313770.jpg

Şu linkten incelenebilir.

(link)

Alternatif olarak aşağıda kabaca çizdiğim rotayı özellikle MTB ile yapmanızı tavsiye ederim.İlk günün gecesi Manastırda kamp kurabilir.2. günü ise Ballıpınar köyüne inerek sağdan veya soldan Yarımada turunu tamamlayabilirsiniz.Yarımadanın bazı yerlerinde alabalık tesisleri var,tadına bakmayı unutmayın.Denize girmek için Yarımadanın Kuzeybatı ve Batı kısmındaki sahilleri daha uygun.Diğer bölgelerde bol miktarda deniz anası vardır.

Untitled-1.jpg

Merhaba,

İyi ki o lastiklerle devam etmemişsiniz diye başlayayım öncelikle. Kapıdağ'ın batı kıyıları (Erdek-Ocakla ve Narlı) düzgün asfalta sahip olsa da ilerisi giderek toprak daha sonrası da taş yol haline geliyor. Biz Bandırma'dan başlayıp doğudan batıya doğru geçmiştik Kapıdağ'ı ve biraz performansla bir günde bitiririz dediğimiz yolu ilk günkü 60 km'nin sonunda Ormanlı'da konaklayarak 2 günde bitirdik. Doğu tarafında yolla iyice berbattı. Üzerindeki toprağın kalkıp alttaki keskin kayaların ortaya çıktığı bölümler, Batı karadeniz yolları gibi sürekli iniş-çıkışlar, toprak tırmanışlar vs. Ancak Ormanlı ve Turanlı sonrası yol daha iyi bir hal alıyordu. Bu anlamda ince lastikler pek uygun görünmüyor o yol için.

Yoldan bir iki fotoğraf :
http://s5.postimg.org/xglhls4pz/20130706_145153.jpg

http://s5.postimg.org/os3ebgvdz/IMG_0729.jpg

http://s5.postimg.org/tt5qfpwiv/20130706_143427.jpg

Tur için tekrar tebrik ederim. Fotoğraflarınız da ayrıca çok güzel..

Kazasız ve keyifli turlar

five

@Fatih Ç.T..Bu turda Sakarya turu gibi çok güzel olmuş .Yazılanlara bakılırsa 23 lastiklerle dahada kötü yollara girmemeniz isabetli olmuş.Erdek kamp için gittiğim yerlerden biridir ve bisikletle Kapıdağ yarım adasını dolaşmak istemişimdir.Tur için ilk tercihlerimden birisi olacak.Bisikletiniz aliminyum olduğundan galiba sele borusuna bagaj bağlayabildiniz.Bende karbon yol var bu nedenle zannederim bağlanamayabilir ama tura bu bisikletimle gitmek avantaj olurdu tabi 25 lastikler takarak.Onun yerine biraz daha ağır olan bagajda bağlanabilen aliminyum merida T3 ile yapmak zorunda kalacağım.Yada karbon yol'un arkasına tek tekerli trailer romork bağlayarak da olabilir.Kısmet.

@Fatih Ç.T. Takmış olduğunuz bagaj sanırım portatif, yani bagaj deliği olmayan yol bisikletleri için ideal gibi fakat tur esnasında denge problemi yaşamanıza sebep oluyor mu, maksimum kg kapasitesi kaç ve son olarak yol bisikleti uzun turlarda eğik gidon ve yükle beraber diğer tur bisikletlerine göre daha yorucu mudur? Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: fatihİ.10
@piyonizm hayır dengeyi çok bozfuğunu söyleyemem. Ama ayakta kullanırken hissedilir derecede bozuluyor. Kapasite 25kg denmiş katologda, fakat ben 12-15 kg mı geçmemek gerektiğini düşünüyorum.

Hiç tur bisikleti ile uzun yol yapmadım. kıyas yapmam ne kadar doğru olur bilmiyorum.
Ama ust segment tur bisikletlerinde de drop bar gidon var. Doğru sele ve gidon ayarları ile flat bar bir tur bisikleti ile aynı açılara sahip olabilirsiniz.
Ben çok rahatsız hissetmedim kendimi.
Eğer dünya turu ya da 20-30 günlük uzun bir tur yapmayacaksam yine yol bisikletini tercih ederdim. Çünkü daha az efor ile daha çok yol gidebiliyorum.
Ama dediğim gibi tam teşekkül malzemeler yanınınzda olacak, köy yollarına girecek ve kamp atacaksanız, o zaman yol bisikleti teker ve taşıma kapasitesi olacak uygun değil pek.

• Beğen
Tepkiler: fatihİ.10
hocam bugun onumden gectınız :D tatlısudan karşıyakaya doğru ilerliyordunuz :D

• Beğen
@hasancanerdogan

Keske bir el etseydiniz, tanisir iki kelam ederdik.
Bu arada görsel hafizaniz ve dikkatiniz takdire şayan, bunu da belirtmek gerek

@Fatih Ç.T. Bir tur bisikletim var ve yeni bir yol bisikleti almayı düşünüyor(d)um. Günlük 60-70 km arası toplamda yaklaşık 400 km sürecek bir tur planlıyordum fakat bazı konularda tereddütlerim vardı aydınlattığınız ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

• Beğen
@Fatih Ç.T. teşekkürler :D bende yazlıktan çıkıp istanbula donuyordum bandırma arabasını beklerken sız gectınız onumuzden arkadasımda dedı ne guzel bısıkletmıs gece eve geldım aaa bır baktım sız :D ancak bu kadar tesaduuf olabılırdı :D

• Beğen
@piyonizm
Rica ederim, yazdıklarımın işinize yaramasına çok sevindim. Yol bisikleti ile tur hakkında Türkçe sayfalarda çok fazla yazı yok gerçekten.

@Fatih ÇT Güzel tur olmuş ben de önümüzdeki yaz yol bisikletiyle bir küçük (280 k) iki de büyük (her biri 600-700 k) tur düşünüyorum. Bisikletim Giant Contend SL 2 sanırım siz öğretmenevinde kalmışsınız ben de aslında çadır düşünmüyorum çünkü aynı zamanda bir performans turu da olsun istiyorum. Ağırlığı en düşük düzeyde tutmak en iyisi ancak bu da kalacak yer masrafını artırıyor. Fikirlerinizi almak isterim.

Eger önceden kalacağın yerleri planlar ve ona göre araştırma yaparsan ya devlet kurumu misafirhanelerinde ya da küçük otellerde günlük 30-50 tl arası rakamlara kalabiliesin.

@Fatih ÇT hocam öğretmenevinde kalmışsın ücreti falan neydi herkese açık mi bir de ?

Yanlış hatırlamıyorsam 45 tl idi. Şimdi 55-60 a çıkmış olabilir. Telefon edip bilgi alsan daha iyi olur.

Öğretmenevi herkese açık bu arada

Geri