Scudo Sports

Yol bisikleti ile ilk kazam..

Bati ulkelerinde sokak kopekleri az degil yok, var olan olanlar ise (ben de gezdim ve yillarca yasadim) aninda birimlere ihbar edilerek toplaniyor. kopekleri tasmasiz gezdirmek de yasak ! kisirlastirmadan itlaf anlami cikiyorsa ona diyecegim gramer calismak olmali. Biz sokak kedilerinin de kisirlastirilmasi icin caba sarfediyoruz suan mahallemizde, cogu insan yardimi olmazsa acliktan olecek durumdalar.
Bizde hersey ters, kopeklerin evcil hayvan statusunde kabul edilip ureme ve bakimlari belli kriterlerde olmali. kimse de kopegini sokaga birakamamali. ayni zamanda doga hayvanlarinin korunmasi da bizde yine tam ters isliyor. o taraftaki bosluk daha da urkunc.. hayvanlarin ulkemizdeki kadar eziyet cektigi az ulke vardir.
Dusuncemin arkasindayim. kopekler basibos olarak sokaklarda bulunmamali ve tasmasiz kesinlikle gezdirilmemeli. onlara evcil hayvan gibi davranilmalidir !

Scudo
Çok geçmiş olsun.Bir anca önce sağlığınıza kavuşmanız dilerim.

Neredeyse aynı kazayı yaşamış biri olarak geçmiş olsun diyorum. Çok ucuz atlaşmışsınız bana göre. Allah başka kaza bela vermesin.

Geçmiş olsun.
Dazer işe yarıyor mu cidden? Yani bu cihazın faydasını gören oldu mu?

@gökhangenel bu son mesajım.Çünkü hitap etme şekliniz zaten size bazı şeyleri anlatamayacakmışım izlenimi oluşturuyor. Gramer çalışmak kısmı gerçekten düşündürücü. :) Ben kısırlaştırma konusundaki,tasma konusundaki düşüncelerinize katılıyorum. "sokak kopeklerinin kisirlaştirilip nesillerinin kurutulmasi lazim." Bu sizin kurduğunuz cümle ve ben burada nesillerinin kurutulması kısmına takıldım.Nesillerinin kurutulması demek bu hayvanların öldürülmesi,telef edilmesi demektir.İtlaf kelimesinin lütfen anlamına bakınız. Eğer cümleniz şu şekilde olsaydı belki biraz daha iyi niyetli olurdu. Sokak köpeklerinin kısırlaştırılıp, sokaktaki nesillerinin kurutulması lazım. Bence siz gramer (DİL BİLGİSİ) çalışırsanız size daha faydalı olacağı kanısındayım. Teşekkürler

itlaf oldurmek demektir ve genellikle hayvanlarin oldurulmesi anlaminda kullanilir. baska anlami yok ! Kisirlastirma yapilarak kontrollu ureme ile sokak kopeklerinin, evet, nesillerinin gelisimi sokaklarda engellenir.
Bir de ortada bir tez var (sokaklarda basibos kopekler olmamali) ancak karsi tez yok ? nedir cozum ? laf kalabaligi..

@erphan sokak köpeklerinde el uzatma fikrinin pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Kedilerde bu teknik işe yarıyor sevebilmek adına fakat köpeklerin davranışları pek belli olmaz diye düşünüyorum.

daha onceden 4 kopek tarafindan isirildim ondan sonra bende kopek fobim basladi kesinlikle gordunmu kacarim yanasamam hic. yollarda ozellikle sehirler arasinda hayvanlar telef oluyor basi bos kopekler hem canlarindan oluyor hemde tehlike saciyor
gecmis olsun kardesim umarim kopegede bisey olmamistir daha dikkatli pedallamalar.

Köpekler büyük problem, şehirlerarası turda fabrikanın köpeği zincirini koparıp beni kovaladı hızımı almıştım zaten pedal atınca hemen hızlandım yakalayamadı ama yakalasa nolurdu bilmiyom, hıyar bi de erinmiyo zinciri koparıyo sanki canına kastettik.

Gecmisler olsun...

Ozan Bey, Eger birisinin sorumlulugundaki bir kopek size kendi yasam alani haricinde zarar verseydi (veya denemesi dahilinde bile), kurallari olan ve kurallarin uygulandigi bir yerde, fabrika sahibine ve sorumlulara cok saglam cezalar gelirdi. sizin alacaginiz tazminat ve tedavi masraflari cabasi.

Geçmiş olsun. Hep derim, cana geleceğine mala gelsin. Köpekler saldırıya devam etselerdi çok daha vahim şeyler olabilirdi.

özellikle fabrika köpeklerine dikkat etmeliyiz

Çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Kendinize dikkat edin. Bu gerçekten görünmez bir kaza olmuş sizin için.

Geçmiş olsun. Keşke köpeklerden korunabilecek bir yol olsa. Çalıştığım şirketin civarında ve gözümüzün önünde büyüyen bizi tanıyan köpekler bile bisiklet ile geçerken saldırıyorlar.

Çok geçmiş olsun, yine ucuz atlatmışsınız. Omuzda kırık/çatlak olmaması çok iyi.

çok geçmiş olsun... ucuz atlatmışsınız gerçekten.

@cpt.erhan bu video yaradan çok zarar getirir bence... hayvancağızı sakinleştireceğimize iyice sinir olmasına neden olmak akıllıca bir taktik değil kanımca. Bir de o hareketleri yapmak, yüksek yerlere hoplamak, çitleri aşmak için falan da ekstra çalışmak lazım :D

Geri