Scudo Sports

Yol bisikleti ile ilk kazam..

Serkan bey yaninizda cocuklariniz yokken benim dediklerimi uygularsaniz rahatlikla geçebilirsiniz;)

• Beğen
Tepkiler: serkan akta
Scudo
@Emre Asilar
doğru söylüyorsunuz, ben de birkaç ekleme yapayım.
arkadaşlar, köpekler, insanlar tarafından, binlerce yıl önce evcilleştirilmiş olsalar bile içgüdüleriyle hareket edebilirler. bildiğiniz üzere en yakın akrabaları da kurtlardır. bazen araba geçerken , onu kovalayan bir köpek görürüz. bu kaçan avını kovalama içgüdüsüdür. çete halinde dolaşan sokak köpeklerinin tek bir alfa erkeği vardır, ona itaat ederler. siz, böyle bir durumda kaçmayın, bilakis yavaşlayın ve hatta durun( tabii, sizi kovalayan bir pitbull değilse). sokak köpekleri, cins köpekler kadar zeki değildir; alman kurdu, doberman, rotweiller vb. fakat yine de uyanık olun. onların; kaçan, kovalanmak zorundadır, çünkü avdır içgüdüsüyle hareket edeceğini unutmayın. havlamayan, sadece, hırlayıp, dişlerini gösteren köpek zarar verebilir. havlayan ise iletişim halindedir. onun gözünde fiziksel olarak büyük(uzun) görünmeniz yeterli olabilir. son olarak, eğer tek bir köpekle yakın temasa girmiş iseniz, öncelikle eğilin, ve elinizi havadan değilde, yerden ona uzatıp koklamasını bekleyin. bu yazdıklarım genellikle işe yarar. ama köpek davranışları yine de belli olmaz. naçizane...

Geçmiş olsun. :(

Bir köy çıkışında daha önce orada yaklaşık 10 tane kangal köpeğin olduğunu bildiğim yerde son hız süratlenip geçerken aynı yerden bugün dönüşümde köpeklerin yola yakın olmasından dolayı yavaşlamak , üzerime geldiklerini görünce de durup bisikletten inmek zorunda kaldım. İlk başta gayet soğukkanlı olarak elimle C.Ronaldo'nun gol sonrası calma hareketini yaparak :tskler: sakin ol oğlum/kızım diye yavaş yavaş olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken, :Dbir tanesinin bisikleti siper ettiğimi anlayıp arka tarafı dolanmasıyla bende oluşan panikle beraber :ssrtcbya: , yoldan geçen bir aracın bana yardımcı olması ve nihayet köpeklerin sahibinin gelip azarlamasıyla sorunsuz geçti.:harika:

• Beğen
Tepkiler: reddflag ve UtkuK
inciraltı bi nebze daha iyiymiş sasalıya gideceklerin kavimler göçü gibi kalabalık gurup halinde seyretmesi tavsiye olunur tek başına kahramanlığa gerek yok

Çok geçmiş olsun benzer olay banada olmuştu arazideydim birden otların arasindan fırladılar onlardan daha gürültülü bağırınca durdular

köpeklere fısıldayan adam, Sezar bile mini minnacık diyeceğiniz köpekler tarafından ısırılıyor. ben ki, 3 sene boyunca, doberman beslemiş, eğitmiş, büyütmüş biriyim, 1 yaşında başka bir doberman elimi ısırmıştı hiç unutmam :( fakat, yukarıda yazdıklarım hala geçerli. ama öyle kangalla falan karşılaşırsanız, Sezar usta bile yardımcı olamayabilir :) tek çözüm yolu, paniğe kapılmamak, kesinlikle kaçmamak (özellikle koşarak). eğilip, alttan elinizi uzatarak, köpeğin koklamasına fırsat vermek( köpekler için koklamak en başta gelen iletişim yoludur) ve sakin olmaktır. varsa yanınızda yiyecek birşeyler, köpeğe sunarsanız, zaten vizeyi alırsınız. unutulmaması gereken şey, sokak köpekleri için söylüyorum; herbiri bir sürü(çete) üyesidir. alfa erkeği gibi davranıp, üstünlüğünüzü gösterirseniz, size itaat eder, hatta, sizden korkar kaçarlar. zayıf olursanız tam tersi ...

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Benimde başım belada köpeklerle fakat benim motorumvar kaçabiliyorum ahahah:D

Sen iyisin bi aragaz atarsin hepsi kacar:D

Geçmiş olsun. Daha ciddi bişey olmaması en güzel haber. Bi insan öncelik olmak üzere umarım köpeğe de bişey olmamıştır

@skywagon metal köprüde değil bir sonrakinde oldu.
harita.jpg

Tamam, arıtma tesisine gelmeden önceki köprü. Genellikle yolda yatan iki büyük köpek oluyordu fakat otlardan gelmişler bu sefer, yarın aynı rotada sürmeyi planlıyorum. Ben genellikle durup üstlerine doğru bağırıyordum ancak bir tane orta boylu var, ona ne yaptıysam kar etmiyor. Gerekli mehazları yanıma alayım, tekrardan geçmiş olsun.

Kovalayan, havlayan köpeklerde sorun yok zaten. Her sabah işe giderken Çiğli Ekin koleji, Mavişehir girişindeki taksi durağı ve bostanlı sahildeki kafenin orada kovalıyor köpekler, yavaşlamıyorum bile basıp geçiyorum yanlarından. Bu sefer önümdeki bisikletliye doğru hamle yapıp önüme çıktığı için çarptım..

Allah korumuş. Her zaman ki gibi yine teçhizatın önemini anlamış olduk.

turkiyenin en guzel bisiklet yolu buradaki kopekler yuzunden gidilmez oluyor. durmak cozum degil yandan, kot farki olan yerden geliyorlar yaldir yaldir bir anda arkana gecmis oluyorlar. Izsu nun orada da kopekler var.. son gidisim zehir oldu bir daha da gitmem.. daha once bir kopek tarafimdan isirildigim icin korkum var. soyle yap boyle yap hikaye. bati isi cozmus disarda kopek yasak diyor ancak doga hayvanlarini bizden yuz kat daha fazla koruyor.. sokak kopeklerinin kisirlastirilip nesillerinin kurutulmasi lazim..

sokak köpeklerinin kısırlaştırılıp nesillerinin kurutulması lazım diyen vatandaş, sen neyin kafasıyla yazdın bunu şimdi ?!! o yaratılanlar can taşımıyor mu?...

evet kisirlastirilmalari gerekiyor itlaf degil !! tekrar oku istersen !!!!

Öncelikle kaza yapan arkadaşa çok geçmiş olsun diyorum. @gökhangenel Bey söylemlerinizi gerçekten kınıyorum. Onları biz evcilleştirtik ve şehirlere hapsettik. Ayrıca 5199 nolu kanuna bakarsanız bu canlıların yasaylada korunduğunu görürsünüz. Kurutulması gereken bence sizin düşünceniz.

arkadasim kisirlastirilmali diyorum ve uremeleri kontrol altina alinmali bu dunyada boyle. sokakta sahipsiz kopek olmaz. Nesil kurutulmasi bu yontemle olur. itlaf ile karistiriyorsunuz !! ya bi akilli biziz

@gökhangenel kişisel tartışmaya girmek istemiyorum ama bir yanlışınızı düzeltmek istiyorum. Dünyanın büyük bir kısmını mesleğim gereği gezmiş birisi olarak bahsettiğiniz batı ülkelerinde sokak köpeklerinin az olmasının sebebi hemen hemen her evde köpek,kedi olması ve hayvanların sahiplenilmesidir. Çünkü mevsim şartları evcilleştirilmiş hayvanların dışarıda yaşamalarına müsade etmez. Ayrıca örnek gösterdiğiniz batı ülkelerinde köpek mezarlıkları bile mevcuttur. Sizin kısırlaştırmadaki söyleminiz itlaf anlamı taşıyor ki burada tepki alıyorsunuz. Kimse sizden hayvan sever olmanızı beklemiyor. Sadece onları sokağa atanda bizleriz. Bize saldırmaları sağlayanda bizleriz bunu unutmazsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: erphan
Büyük geçmiş olsun , acil şifalar.

Geri