Scudo Sports

Yol bisikleti ile ilk kazam..

UtkuK

Aktif Üye
Tepki
107
İsim
Utku Karaarslan
Bisiklet
Cannondale
Yol bisikleti ile ilk kazamı yaşadım.. 2 bisikletli bisiklet yolunu kullanarak Sasalı kuş cennetinden dönüyorduk. Sol önden rüzgar olduğu için diğer arkadaşın hafife sağ arkasından seyretmekteydim. Bisiklet yolunda Mavişehire yakın olan köprüye varmadan aniden yolun sağ tarafından 7-8 tane köpek üzerimize geliverdi. Yolun kenarıda otluk olduğu için geldiklerini hiç göremedik. Köpeklerin çoğu bana doğru hamle yaparken bir tanesi önde seyreden arkadaşa doğru koştu. Fren yapmaya bile fırsatım olamadan yaklaşık 30-32 km/h hızla köpeğe çarptım. Havadayken köpeğin acı acı bağırmasını duydum sonrasında yana doğru sağ tarafım üzerine düştüm.Olaydan sonra köpeklerde şaşırdılar sanırım uzaktan havlamakla yetindiler üzerimize gelmediler.
Arkadaş geldi ortaya saçılan eşyaları toplayıp hemen oradan uzaklaştık.

Bisiklet Zaiyat:
Gidon sargısında yırtk
Sol fren alt ucunda çizik
Kadro kulağında yamulma
Arka aktarıcı üztünde sürtünme izi

Kıyafet Zaiyat:
Kask sağ tarafında kırık
Sağ eldivende ileri derecede yırtık
Sol eldivende zedlenme
Forma sağ omuz bölgesinde zedelenme

Vücut Zaiyat:

Sağ ayak bileği üzerinde hafif sıyrık
Sağ dizde hafif kanama
Sağ bacak dış tarafında hafif sıyrık
Sağ omuzda hafif sıyrık

Kask takmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmüş oldum..
IMG_1211.JPG
IMG_1213.JPG
IMG_1223.JPG

• Beğen
Tepkiler: M.J.
Scudo
Geçmiş olsun, size ciddi bir şey olmamış neyse ki.

Kadro kulağı yamulduysa değiştirmeden kullanmayın sakın.

Geçmiş olsun köpekler cidden büyük sorun teşkil ediyor.

• Beğen
Tepkiler: UtkuK
@Kahveci Aynı gün bakıma girdi bisiklet, kadro kulağı düzeltildi, gidon sargısı yenilendi. Akşama sürüşe hazırdı.. :
@kemken Valla toplanırken ortalıkta çarptığım köpeği göremedim, pek bir şey olacağını zannetmiyorum kalçasından çarptım sanırım...

gecmiş olsun.şu köpekler cok tehlikeli olmaya başladı.bugun parkta beni alman kurdu kovaladı zor kactım

• Beğen
geçmiş olsun

• Beğen
@devilmycarlos hocam köpeklerden kaçmak yerine durmanızı tavsiye ederim kaçarsanız köpekleri cesaretlendirirsiniz.

öncelikle geçmiş olsun. Bugün kendimce uzun bir tur yaptım. git gel 45 km. Emniyet şeridinden giderken sağ taraftan 2 tane boyum kadar çoban köpeği bana doğru koşmaya başladı.Normalde köpeklere alışkınım. Pek çekinmem. Fakat aniden koşmaya başlayınca ani fren yapıp durdum.köpekler ben fren yapınca korkup kaçtılar.Ben ani fren etkisiyle bisikletten inemedim ve yola doğru devrildim. Allahtan arkadan araba gelmiyordu .Toparlanıp yola devam ettim. Panik yapmayıp yavaşlamak köpekleri durdurmak için yeterli olacatır.Sizin olay daha farklı. Önünüze çıkmış.Yapacak bişi yok.

• Beğen
Bu köpekler cidden çok büyük bir sorun. Geçen hafta arkadaşımla buluşmaya bisikletle gittim. Neyse arkadaşla buluşunca inip, bisikleti elimle sürmeye ve yürümeye başladım. Etraftaki köpekler havlamaya başladı. Çok umursamadım ilerledim. Bir anda sol baldırımda popoyo yakın bir yerde yanma ve acı hissettim. Refleks olarak öne atıldım, ucu ucuna kaçabildim. Resmen dişlerinin ucunu totomda hissettim. Birşey olmadı fakat taytımı salyaladı ve beni korkuttu tabiki. Gerçi ben o arada ne oldu tam kavrayamadım fakat çevredekiler epey panikledi izlerken. Birkaç gün öncesinde de başka bir bölgede yine üç tane it kovalamıştı. Ne yapacağımı bilmiyorum, cidden çok büyük bir problem.

• Beğen
Tepkiler: SerdarK. ve UtkuK
@ertanmrtz

bende köpek fobisi var kardeş ister istemez kacıyorum.hatta çok kere yol değişirip işe gec kalmıslıgım olmustur :D

Beni gören köpeklere bişey oluyor 100kişi içinde bile olsam gelip bana saldırıyorlar.kanişinden tut golden buldog vs ne varsa saldırmıstır yani.Bu konuda çok şanssızım :D

Çok geçmiş olsun, eldiven ve kaskın önemini yine anlamış olduk.

Bisiklet sürmeye başladıktan sonra bendede köpek korkusu başladı, bir kaç ay sonra şehirler arası tur yapmayı planlıyorum bu korkudan nasıl kurtulabilirim?

• Beğen
Geçmiş olsun, köpeklere yapabileceğimiz bir şey yok ya kaçacağız ya da duracağız sonrasında ise sonuçlarına katlanacağız

• Beğen
Tepkiler: UtkuK ve oalmali
Oncelikle gecmis olsun.Kopek sahibi olarak kopek ustunuze gelse bile siz hizlanmayin hatta bisiklette ayagi kalkip ustune gidinki sizin daha buyuk ve ondan daha guclu oldugunuzu anlasin ki geri cekilsin eger hizlanirsaniz iclerinden sizi daha da kovalamak gelir oyuzden hizlanmayin arkanizi kopege donmeyin hep yuzunuz kopege dogru olsun,havlarsa isirmaz eger dislerini gosterip kulaklari arkaya yatiksa ozaman kacin derim:D KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER

@UtkuK

4xhafif
kaskın haline bakılacak olduğunda takmıyor olsaydınız
kafada 6 dikiş
olası beyin kanaması
belki bir daha hiç bisiklete binemeyecek, belki yürüyemeyecek olmak

sıyrıklar geçer, bisiklet tamir olur ama kafanın maruz kaldığı hasarın dönüşü yok. büyük geçmiş olsun herlkese ders olsun.

Çok geçmiş olsun. Yapımarkete yakın olan kavşakta mı başınıza geldi olay?

Geçmiş olsun. Ben de hız rekorumu köpekler beni kovalarken kırdım diyebilirim, çok şükür bir kaza bela olmadı. Bazen dazer kullanmak çözüm olabiliyor. Ya da bisikletten inip şşşşşşşşşş sakin ol oğlum/kızım demek :)

Ulan arkadaş İzmir in bir ucundan diğer ucuna bela üstüne bela sözde bisiklet yolu mazgallar resmen ölüm tuzağı sasalı yolu itten geçilmiyor inciraltı kent ormanı yine öyle hayvan sevgisi bir yere kadar ben çocuklarımla ağız tadıyla İnciraltı na bisikletle gidemiyorum bazen sasalıya gitme istiyoruz bisikletle bu itlerden çekiniyorum

Geri