Scudo Sports

Yol bisikleti için ön-arka far tavsiyesi

Scudo
@illgnsyyz

Ben pilli kullanmak istemiyorum yani tek parça olarak önerebileceğiniz var mı ?

@Aşkın Şentürk

(link)

linkdeki gibi setler var. Aynı ledi kullandığı için yaklaşık aynı güçte aydınlatma yapar ama teorik tabi pek araştırmadım. "T6 led light" diye araştırırsanız pek çok sonuç elde edersiniz. Dikkat edilmesi gereken bu fenerlerin pilleri bildiğimiz AA pil gibi görünse de aslında 3,7V ve yüksek kapasiteli lityum piller haliyle şarj aletleri de farklı.

@illgnsyyz

Hocam şarj konusunu evde yaparım ama bisiklette batarya taşımak istemiyorum. Kaba olmasın istiyorum. Yani yol bisikletini bozmasın.Bu güzel, basit görünüyor performans olarak da iyiyse tadından yenmez.

(link)

(link)

burada da karsilastirmasini yapmislar. ebaydaki urun ile diger piyasada bulabileceginiz pahali olan urunleri

Arka far için Decathlon da 29.90 tl den satılan tek ledli-usb şarjlı farı öneririm. Geceleri inanılmaz bir parlaklığı-dikkat çekiciliği var. Ben de başka birinde gördüm, 500 metre öndeyken ve Avcılar-Bakırköy arası yoldayken, araba farlarından-stop lambalarından daha çok belli oluyor. Bir şarjla 4 saat yanıyor ve aşırı derecede parlak, kesinlikle tavsiye ederim. Bende 5 ledli arka far olmasına rağmen bir de bunu satın aldım ve birlikte kullanıyorum.

Ön için ise (link) idealdir.

Uzun turlar için ikisinin de şarjlı olması sorun olabilecek olsa da günlük turlar için yada 1 gece kullanmak için mükemmel bir ikili. Toplamda 100-110 lira gibi bir miktar tutacaktır.

Uzun araştırmalar sonucunda bulduğum bir ikili, kesinlikle herkese tavsiye ederim.

Arkadaşlar genel olarak verdiğiniz linkleri ve videoları takip ettim. Ancak bana çok gereksiz ve haybeye para gömmekten başka anlamı taşımıyor.
Bir lambaya 100 TL veren varmı aranızda bilmiyorum ama ben uzun inceleme yaparak Pilci.com'dan (İzmir Gıda Çarşısında) alüminyum kasalı, Smd 2w ledli, mercek ayarlı bir ışık aldım. Sadece 12 TL. 5 TL de takma aparatı. Toplan 17 dedi 15 verdim. Komedi gibi ama çok çok memnunum. Carraro Valles940 il her akşam Buca Gedizden Bornova'ya geliyorum. Çok karanlık olan yollardan ve bazende Yeşildereden takılıyorum. 30-50 arası bana hiç bir sıkıntı çıkarmadı. Piline gelelim. 1000 ma lik 3 adet Duracell AAA aldım. 1 hafta oldu daha şarj etmedim. Bence yazık, değmez. Ver 30 TL iki tane al eğer yetmezse.

Şu setten almıştım, oldukça memnunum. Arka özellikle çok güçlü, ikisi de her yerde bulabileceğiniz ince kalem pille çalışıyor. Ön arka toplamda 160 gr yanılmıyorsam.

(link)

bana kalırsa şu ürünü dene kendim kullanıyorum ve çok memnunum link:(link)

@illgnsyyz

Bu farı türkiye de nerden temin edebiliriz ?

Bisiklet yolundan çekilmeyenler için çok iyi bir çözüm ( Bence )

Konuyu hortlatalım.. Hafif ve uzun menzilli önerisi olan varmı ?

Merhabalar, bende foruma yeni üye oldum, yıllar sonra ikinci el bir Salcano şehir bisikleti aldım. Işık tavsiyesi için girdim. Ancak konu eskimiş. Güncel tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım rica edebilir miyiz?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@omershener Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama ben Specialized Far Stix Sport Combo kullanıyorum. Gerçekten çok iyi.

-direk usb den şarj ediyorsun, kutu dan iki tane çıkıyor beyaz ve kırmızı, su geçirmiyor bisikletin her yerine ve kaska monte imkanı var. Hatta bir aparatı var direk seleye monte ediyorsun resmen arabalardaki stop lambası oluyor (ama sele de montaj deliği olması lazım)

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@isamorgil teşekkür ederim. Fiyatı oldukça pahalıymış dediğiniz gibi. Zamanla bisiklet işini biraz ilerletebilirsem olabilir. Her işimi bisikletle görmek isterim ama ülkemizde trafik çok tehlikeli, korkutuyor beni maalesef.
Işık konusuna gelirsek normal, farkına varılmamı sağlayacak, ikide bir pili bitmeyecek ve kırılıp dökülmeyecek birşey bulmak lazım. piyasada çok ürün var. Hangisi gerçekten kaliteli kullanmadan anlaşılmıyor.

Geri