Scudo Sports

Yol bisikleti için kış lastiği önerileri

Şu anda bisiklette 28 mm GP 5000 ler var. Yaklaşık 10 aydır kullanıyorum ancak ıslak zeminde çok az kullandım geçen kış. Kullandığım dönemlerde bir de ıslak zeminde Gran Fondo ya katıldım. Şu ana kadar yol tutuşuyla ilgili bir güvensizlik hissetmedim. Antalya'da yağmur başlayınca bisiklet kullanmak çok da kolay olmuyor ancka bu kış daha fazla test edeceğim. Ancak araştırdığım kadarıyla ıslak zemin ve patlama direnci anlamında f/p olarak Michelin Endurance Pro4 V2 lastikler çok tavsiye ediliyordu. Bir çift de onlardan edindim B planı olarak.

• Beğen
Tepkiler: haldun989
Scudo
@Burak B. Hangi yolda hangisini kullanabiliriz?

Sıcak asfalt, dönme direnci düşüklüğü ve hafiflik ise service course. Soğuk asfalt ağırlıklı, toprak, çamur ve patlak koruması ise endurance serisi.

• Beğen
Tepkiler: haldun989
@Aykut S. Yok hocam, eğer bu markada karar kıldıysan için rahat olsun. Kullanım tarzın ve bütçen doğrultusunda bir modeli gözün kapalı seçebilirsin. Desen olmaması seni korkutmasın, lastiğin hamurundaki kalite gerçekten her konuda ve koşulda güven veriyor.

Bu hafta sonu Panaracer D 4 Evo 4 25 mm lastikleri taktım. Pazar sabahı İstanbul’da hafif yağmurda yerler ıslakken kullandım. Michelin Pro4 service course’lardan daha iyi yol tutuşu var. Hamuru resmen yapışkan. Kullanımda dirençte artış hissetmedim. Kumpasla ölçtüğümde 25 mm Michelin’ler 27 mm genişlikteydi. Panaracer’lar tam 25 mm geldi. 700/28 alabilirmişim.

Bu hafta sonu Panaracer D 4 Evo 4 25 mm lastikleri taktım. Pazar sabahı İstanbul’da hafif yağmurda yerler ıslakken kullandım. Michelin Pro4 service course’lardan daha iyi yol tutuşu var. Hamuru resmen yapışkan. Kullanımda dirençte artış hissetmedim. Kumpasla ölçtüğümde 25 mm Michelin’ler 27 mm genişlikteydi. Panaracer’lar tam 25 mm geldi. 700/28 alabilirmişim.

(link)

Direnç-Hafiflik konusunda michelin ön planda fakat D 4 serisi daha iyi olabilir. Panaracerin japon olduğu yeni görüyorum :)

Tabi Pro4 leri de Service Course ve Endurance serisi olarak ayırmak gerek. Aşağıdaki linkte kıyaslamayı bulabilirsiniz. Özetle service course lar 23 gram daha hafifler (222 vs 245). Ancak yanal patlama direnci ve yuvarlanma direnci anlamında(her basınç seviyesinde) Endurance serisi daha başarılı gözüküyor. Özellikle yanal patlak direncinin yüksek olması şehir kullanımlarının ve dolayısıyla yol kirliliğinin yoğun olduğu yerler için çok önemli.

(link)

(link)

Direnç-Hafiflik konusunda michelin ön planda fakat D 4 serisi daha iyi olabilir. Panaracerin japon olduğu yeni görüyorum :)
Michelin'i, kullanmakta olduğum Rubino Pro ile karşılaştırdım. Fiyat olarak bayağı bir fark var. Ayrıca, Rubino, yuvarlanma direnci açısından da daha üstün, ancak Michelin'in ağırlığı, sırt kısım koruma kalınlığı Rubino'dan daha iyi, çift hamur olması da avantaj gibi görünüyor. Rubino'yu taş/cam kesikleriyle birkaç bin km daha kullanabilirsem sonraki lastiğime karar vereceğim.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Michelin'i, kullanmakta olduğum Rubino Pro ile karşılaştırdım. Fiyat olarak bayağı bir fark var. Ayrıca, Rubino, yuvarlanma direnci açısından da daha üstün, ancak Michelin'in ağırlığı, sırt kısım koruma kalınlığı Rubino'dan daha iyi, çift hamur olması da avantaj gibi görünüyor. Rubino'yu taş/cam kesikleriyle birkaç bin km daha kullanabilirsem sonraki lastiğime karar vereceğim.

Sırt kalınlığı evet 25mm gibi durmuyor.. 27-28gibi duruyor, rahmetli balonlu 25mm duranolarda oldukça kalındı.

Sonuç olarak yarı fiyatına olduğunu düşününce Michelin Pro4 service course tercih edilebilir.

Gp4 gerçekten sert hamurlu (lastik değiştirirken uğraştırır) harika bir lastik kış şartların da güzel performans veriyor ıslakta üzmüyor

schwalbe marathon ve marathon pulus modelleri yağmurlu hava için güzel fiyat olarak tuzlu ama hakkını verir

(link)

☝Attığım linkte yol bisikleti lastikleri için yuvarlanma direnci değerlerini yukarıdan aşağı düşükten yükseğe sıralamış, yuvarlanma direnci kış lastiği için mühim bir değer mi tam olarak bilmemekle birlikte linki yukarıya bıraktım

Geri