Scudo Sports

Yol bisikleti için hangi pompa tipleri ?

Ben link'teki pompayı almıştım zamanında .
kullanıyorum, 120PSI basabiliyorum fakat 100 den sonra biarz zorluyor.
fakat zor durumda kesinlikle işe yarar. parasını hak ediyor.
Ayrıca ince - kalın sibop basabiliyoruz.

(link)

Scudo
Merhaba.
Lastiğimin patlaması benim için korkulu rüya,schwalbe korumalı lastik ve iç lastikde sıvı kullanıyorum.Evde basınç göstergeli küçük ama güçlü ayak pompası yanımda ise mini el pompası var.Mini pompa ile 85 psi basabilmem imkansız,el pompası beni eve kadar getirecek basıncı sağlasın yeter.Bir video izlemişdim ,iki eli olmayan Japon sürücü uzun turlara çıkıyor bu sırada lastiği patlıyor ve jantı ,lastiği söküp tamir seti ile yapıştırıp CO2 tüplü pompa ile lastiğini şişiriyordu, yanlış bilmiyorsam CO2 tüplü mini pompalarda basınç göstergesi yok ve tek kullanımlık, tüpün tamamını kullanmak zorunda değilsiniz ama kalan kısımı tekrar kullanma şansınız yok.Yolda mimi el pompası ile cebelleşmek yerine çantaya küçücük CO2 tüpünü atayım diyorum ama ciddi şekile pahalıya geliyor bu iş çünkü bir tüp 10 - 12 tl civarı.Bu arada belki kontrollu vanası olan ve iki ,üç kullanıma imkan veren tüplü pompa varsa o zaman çok işime yarar. Bu konuda kullanım tecrübesi olan arkadaşlar varsa bizi lütfen bilgilendirin.
Saygılarımla..

@mustafa tabanlı
CO2 tüpleri, lastiğinizi hızlı bir şekilde şişirmeniz için en iyi yöntemdir, diyebilirim. CO2 tüpü ve pompası üreten bir çok firma var. En bilinen ve yurtdışında yaygın olanı Genuine Innovations firmasıdır. Hem pompa hem de tüp üretir.
Yol bisikletleri için 16gr'lık tüpler en ideal olanlardır. 120psi rahatlıkla görebilirsiniz. lastiğin şişmesi 3sn sürüyor.
Ancak söylediğiniz gibi tüp fiyatları ülkemizde oldukça pahalı ve her istediğinizde bulamıyorsunuz. Yurtdışından kargo ile getirmek oldukça zor, çünkü patlama riski olan ürünler grubuna giriyor.
Ancak çareler tükenmiyor :) CO2 tüpleri havalı tabancalarda kullanılan tüpler ile aynı. İçlerinde karbondiyoksit var. Ülkemizde 12gr'lık havalı tabanca tüplerini bulmak oldukça kolay. Hatta şuan tanesi 2,63 TL ---> (link)

Bu tüp ile, yol bisiklet lastğinzde 90 - 100 arası bir psi'yi rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Eve veya arabanıza dönersiniz hatta bazı lastiklerde yolunuza bile devam edebilirsiniz. Veya 2.ci tüpten biraz sıkarak ideal basınça ulaşabilirsiniz.
Bu tablo oldukça bilgi içeriyor. Ancak hepsi ortalama değerlerdir. ---> (link)

Dikkat edilmesi gereken tek husus tüpün yivli mi yivsiz mi olduğudur. Hepsi burada sitesinde linkini verdiğim tüpler yivli değil. Bu nedenle yivli olmayan tüpler ile uyumlu olan co2 pompalarını tercih etmeniz gerekiyor. Aksi halde kullanamazsınız.
Benim önereceğim pompa ---> (link) budur.
Hem yivli hem de yivsiz tüpler ile uyumludur.

Decathlondaki pompa oldukça güzel bende kullanıyorum genellikle lastiklere 110 psi basıyorum pompanın maksimum basınç değeri 145 daha fazlasını basmak gibi bir gereksinim duymuyordur heralde hiç kimse. Diğer yandanda yolda lastik patlamasına karşılık 80 psi rahat hava basabilecek mini pompa olması yeterlidir. XLC nin el pompası ile bi zamanlar 100 psi basacam diye kendimi paralıyordum ancak şimdi yolda kalırsam 80 basıp evde gereken havayı tamamlıyorum

saygılar....

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

maxxis detonator 700 x 25c lastiklere 120 max psi hava basmak için bu (link) ayaklı bisiklet pompası uygunmudur?

ve 75 kiloyum bisiklet üstünde çantam ve suluklar dahil 80 kiloyu geçmiyorum. 100 psi basarsam çok mu az olur 120 psi max da basmak istemiyorum fazla şişirince patlama olasılığı artar dediler şu anda da lastikleri elimle kontrol ettim sanki biraz inik gibi tabi bozuk yada biraz tumseklı yamuk asfaltta yolda giderken beyin salatası oluyorum o ayrı tabi

yol bisikleti kullanan hiç yokmu nasıl şişirecez yahu bu lastikleri bendeki mtbye 30 psi zor hava basan sedona pompa ile de şişirebilirim uygun siboplari var ama onla da olmaz ki yahu kimse yok mu forumda :rolleyes:

@Cem Ç.

3-4 sene önce almıştım Decathlondan, alabileceim en ucuz pompaydı. Aynısı mı emin değilim, fakat tip olarak çok benziyor.
Geçen ay İngiltere'de bıraktım, valizde yerim kalmadı diye. Bıraktığım arkadaş kullanmaya devam ediyordu.
Eğer iyi davranırsanız, sizi pişman etmez, güzel güzel kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
Daha geçen aldım topeak rocket. Deltanın sitesinde duruyor ahanda. Bundan iyisi yok bence.
Hafif
160 psiye kadar basar
Bisiklete monteli
Hortumlu
Her siboba uyumlu
Gövde alü

İsmide topea race rocket hpx uzun pompa
Bunu aldınmı sorun biter ayaklıya gerek kalmaz. Neyse deltanın bu kadar reklamı yeter.

• Beğen
@mehmetsunu

bir kaç gün önce delta kızıltoprak mağazaya gittim bir tek pompa aklıma gelmedi şimdi lastikleri inik görünce jeton düştü

Topeak Joe Blow Sport kullanıyorum. Memnunum, tavsiye ederim.
100 az gelmez ama bence patlama riskini en aza indirmek için maksimuma yakın şişirin.

• Beğen
crankbrothers gem mini pompa tavsiye ederim ozellikle presta valf kullananlar icin...

Bence bisiklet için ortalama bir pompa ev için ayaklı bir pompa alın.

• Beğen
Tepkiler: aykut yiğitel
yanınızda taşımak için Topeak'in HP modellerini öneririm, biraz daha pahalılar diğerlerine göre ama çok daha iyiler ve şişirmek kolay sayılır 100psi üstüne. Evde standart bir ayaklı pompa iş görecektir.

Ayrıca başlık açmak istemiyorum.
Bana en fazla 95 psi basabileceğim el pompası lazım.
Elimde pompa var ama acemilikten ucuz gördüğümden tchibo göstergeli pompa almıştım. Onun hortumu olmadığı ve maksinum 95 psi basabilmem mümkün olmadığı için pompa arıyorum. Tam aradığım pompayı(topeak TRR-HP1B) buldum(bike components) derken aynı modelin bir büyüğünü deltada gördüm. Tabi ben bunları aynı sanıyordum ama değilmiş. Bu hp1b Türkiye'de yok ve büyük pompa da istemiyorum. Ayaklı pompa alsam işimi görür ama bu sefer elimdeki pompayla siboba zarar vermeden minimum 65 psi basmam çok zor olacağından mecbur el pompası düşünüyorum
Bu şekilde hangi pompa önerirsiniz?

@Yunus Emree

(link)

Ben dahil bir çok arkadaşım bu ürünü kullanıyor. Fiyatı biraz yüksek olabilir ancak memnun kalacağınız bir üründür. Yurt dışı ile aynı fiyata sattıklarını da not olarak eklemek isterim.

@Erdal YILMAZ
Bunun bir üst modeli 160 psi basanı var aynı boyutta, yine biraz pahalı olan (link). Trr-1 ile aynı boyutta olup linkini verdiğim gibi 160 psi basan bir model daha var. TRR- HP1B
Bunu bulabilsem daha iyi olacak ya da eş değer ürün olsa, ama yok heralde hâlâ araştırıyorum.
Verdiğiniz link de bana göre aslında, heralde 70 psi çok rahat basılabilir. Bu da benzinlikte tekrar hava basmak için yeterli olur.

@mehmetsunu

160 ps basıyor mu gerçekten ben 100 e de razıyım basarken zorlama ve ısınma olayı yüksek mi ?

Geri