Scudo Sports

Yol bisikleti için aero gidon tavsiyesi

Ceasar Bravo

Forum Bağımlısı
Tepki
1.642
İsim
Sezer
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Arkadaşlar mevcutta kullandığım Bianchi Aria bisiklete aero gidon takmak istiyorum. Fakat kafama takılan bir kaç soru var.

Öncelikle gidonun kesinlikle içten kablolamayı desteklemesini arzu ediyorum. Öndeki kablo kalabalığını pek sevmiyorum. İçten kablolama ile bunu bayağı bir toparlarım diye düşünüyorum.

Bir diğer mesele ise karbon bir aero gidon mu alsam alüminyum mu? Normal şartlarda hiç düşünmeden karbon alırdım fakat triatlon yarışlarında kullanma amacım olduğu için üstüne ttbar da takacağım. Bu durumda karbon bir gidon üstüne kelepçe ile sıkılarak takılacak olan bir ttbar acaba karbonun sağlamlığına ve yapısına zarar verir mi bilemedim..

Tabii son olarak da gidon boğazına da müdahale etmeli miyim bu upgrade ile?

Bu bilgiler ışığında tavsiyelerinizi almak isterim.

Scudo
(link) Buna bakabilirsin.Bende Aeronova olan modeli var.Bayadır kullanıyorum çok memnunum.Tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim tavsiye için. Aluminyum olduğu için ttbar sorun olur mu sorusunu ortadan kaldırıyor. Ayrıca dediğim gibi internal kablolama da var. Fakat şu an bisikletin üstündeki Reparto Corse aero aluminium (evet bu arada üstündeki için de aero tabiri kullanılmış) bundan 70 gram daha hafif. Masrafa girmişken insan biraz daha hafif olsun da istiyor 🙂
(link) Buna bakabilirsin.Bende Aeronova olan modeli var.Bayadır kullanıyorum çok memnunum.Tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim. Bu da çok hoş gözüküyor ama clips on icin not compeatible demiş. Sanıyorum ttbar için uyumlu değil anlamina geliyor .

Çok teşekkür ederim tavsiye için. Aluminyum olduğu için ttbar sorun olur mu sorusunu ortadan kaldırıyor. Ayrıca dediğim gibi internal kablolama da var. Fakat şu an bisikletin üstündeki Reparto Corse aero aluminium (evet bu arada üstündeki için de aero tabiri kullanılmış) bundan 70 gram daha hafif. Masrafa girmişken insan biraz daha hafif olsun da istiyor 🙂

Çok teşekkür ederim. Bu da çok hoş gözüküyor ama clips on icin not compeatible demiş. Sanıyorum ttbar için uyumlu değil anlamina geliyor .
Aklıma çok güzel bir atasözü geliyor ama konu kilitlenmesin. 😂😂😂 70 gram nedir aramızda lafımı olur. Saracağınız az Gidon bandıyla telafi edersiniz.😀

Prime dayonne yurt içinde satan biliyor musunuz?Yanlız alüminyum 😉

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Çetin bey gidon dikiz aynası bile takabilirsiniz paşa keyfiniz bilir :snzdglsn:

(link)

274394 dosyayı görüntüle

Hayırlı olsun güle güle kullanın :ssrtcbya:

Hocam fiyatı da biraz iddialıýmış hakikaten :)
(link)
Ben bu gidonu alacaktım gidon boğazı ile beraber tam entegre

Ben bunu.cok begendim açıkçası. Gidon boğazı ile birlikte ortada kablo falan kalmıyor, bisiklet level atlar. Ama ttbar takilmaz demiş arkadaşlar. Hakikaten çok güzelmiş ama..
Deda vinci ye baktım biraz.. üstünde 2 tarafta çıkarılabilir halkalar var, boğazın yanında. Bunları takmayıp bilgisayar ya da deda superzero ttbar takabilme imkanı var denmiş.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Konuya gelen değerli tavsiyeler üzerine biraz araştırdım. Ileride bu başlığa bakacak olan arkadaşlara da not olsun diye yazıyorum. Deda Elementi, Vinci namlı modeli ile çok enteresan işler yapmış hakikaten. Elbette spacer ve boyun olarak set halinde aldığınızda tüm kablolama sistemini dahili hale getiriyor ve ortada hiç bir kablo kalmıyor. Yalnız sanıyorum burada tam performansı, kablonun maşa içinden geçip fren sistemine gittiği modellerde almak mümkün. Zira benimki gibi v fren modellerde illaki 1 2 kablo dışarıda kalıyor. Sonuçta bunları fren kısmına kadro içinden geçirmek mümkün olmuyor.

Şöyle bir video var, hem box opening hem de uygulama içerikli..

Konuya gelen değerli tavsiyeler üzerine biraz araştırdım. Ileride bu başlığa bakacak olan arkadaşlara da not olsun diye yazıyorum. Deda Elementi, Vinci namlı modeli ile çok enteresan işler yapmış hakikaten. Elbette spacer ve boyun olarak set halinde aldığınızda tüm kablolama sistemini dahili hale getiriyor ve ortada hiç bir kablo kalmıyor. Yalnız sanıyorum burada tam performansı, kablonun maşa içinden geçip fren sistemine gittiği modellerde almak mümkün. Zira benimki gibi v fren modellerde illaki 1 2 kablo dışarıda kalıyor. Sonuçta bunları fren kısmına kadro içinden geçirmek mümkün olmuyor.

Şöyle bir video var, hem box opening hem de uygulama içerikli..

Eski gidonu daha güzelmiş.😀

Geri