Scudo Sports

Yol bisikleti iç lastiğini yamamak?

@Uğur S.

@serkan akta ben linkini ararken siz vermişsiniz, aynısını kullanıyorum. kolum yoruluncaya kadar basıyorum, 110 falan hikaye :) ancak eve gidince ayaklı pompa ile tekrar şişiriyorum.

Scudo
Yolda patlayınca pompa hikaye daha 100 bar basınını görmedim 20 dakika uğraştırıyor. En iyi yöntem tüp zaten pompaya göre ucuz bir çözüm. Iyi pompa 100 tl 3 tüp bir adaptör 45 tl. Iyi bir iç lastik kullanıyorsanız 60gr 50gr gibi 30 tl lik fiyatı düşünürsek yapmamak daha mantıklı decatlonnun 150 gr lık 8 tl ye lastikleri yamamak zevk meselesi.
Hazır yama temiz yüzeye uygulanmalı ve iyi bir zımpara şart. Hatta 50 kuruşu çakmakla ısıtıp üzerine bastırıyorum kesin yapışıyor. Yüzeyi temizlemek için bildiğiniz para bantı ağda yapar gibi yapıştırıp kaldırın yüzey temizlenir.
Yapıştrıcı ile yama yapıyorsanız yapıştırıcıyı yamaya ve lastiğe sürüp 10 dakika bekleyin sonra yama tarafına çok ince bir kat daha yapıştırıcı uygulayıp yapıştırmak gerekir. Yuksek basınçla yama arasında delik büyük değilse bir olumsuzluk olmaz. Hatta yamayı yaptıktan sonra hemen takıp şişirmek yamanın daha iyi yapışmasını sağlar. İç lastik zaten 100 bar tutacak yapıda değildir basıncı tutan dış lastiktir iç lastik sadece sıdırmazlık sağlar. Pahalı iç lastikler daha çok patlar çünkü süngerimsi bir yapısı vardır basınç altında kalınlıkları incelir. Normal lastıkler basınç altında incelemez daha az patlar.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Benim geçen lastik indi patlak sandım.. neyse el pompası ile 70-80 arası bir hava bastım. biraz ugraşssam 90 yapardım. ama 110 falan basamazsınız. en azından benim pompa basmaz. sizin gücünüz yetse bile pompa o kadar basınca dayanmıyor.

bimden 10 liraya kompressör aldım. araba için uyumluydu onu fişliye çevirdik. şimdi 1 dakkada 110 psı basabiliyorum..

@srdrmrs fişliye nasıl çevirdiniz? Benim cihazda 12V 2A yazıyor. Bu ayarda adaptör lazım fakat bulamadım.

@Uğur S.

benim evde vardı boşta.. @serkan akta yazmış zaten :)

Yol bisikletim yok ama patlayan yüzeyin büyüklüğü oranında bir yama parçasını hazırlayıp patlak yeri ve etrafını iyice zımparalıyorum. Sonra solüsyonu sürüp 2 dk bekliyorum. 2 dk'dan sonra solüsyonu yapıştırıp elimle iyice bastırıp kenara bırakıyorum. 8 dk kadar bekledikten sonra çoktan yapışmış oluyor.
Şişirmeye de gelince el pompamla şişirebildiği kadar şişiriyorum. Bir süre sonra zaten daha imkanı yok o kolu indiremiyorum aşağı:D Sonra en yakın petrol istasyonuna gidip arkayı 55 önü 60 psi'ye tamamlıyorum.

Yamanabiliyor kesmek yerine yama yerinden lastiği katlayıp mengenede sıkıştırarak yaparsanız daha sağlam olur.Not:Ben bazen 6-7 yerinden yamalı lastik kullanıyordum :)

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
@srdrmrs ne zaman aldiniz hocam iyiymis böyle bir cozum. Ben de pompa ile ugrasiyorum da iskence.

Şu an bisiklet almasam mı diye düşünmeye başladım yav..

sıcak yamayı hatırlayan var mı :) mengene ile sıkıştırır, kenarından tornovida ile kaldırıp çakmakla tutuştururduk.

http://www.ecvn.com/ROOT/offerUpload/4bfffd7618fffdfffd2cfffdfffdfffdfffdfffd36352fffd.jpg

• Beğen
Tepkiler: Oğuz han T
@Atacan KSK yaa bilmezmiyiz sıcak havada istisnasız bütün hepsi salardı. Posssss sonra yürüye yürüye bisikletçiye

Geçen seneye kadar kullandım,hiç atma,salma falan olmadı.Aksine yapıştırma yamadan daha sağlam.23 yol lastiğinde her bir yamayı ikiye keserek kullandım.Mengene ve yamaları Muş'tan getirtmiştim,hala duruyor mengene.Yamayı bulmak imkansız gibi birşey.

@erencaner

bi seneye yakın olmuştur sanırım.. ama eminim Eminönü tarzı yerlerde bulabilirsiniz.

Bu patlama yüzünden bisiklet ten soğumuştum çare korumalı lastik + çok hava 110psı

Geri