Scudo Sports

Yol bisikleti fren problemi

Tepki
43
Bisiklet
Specialized
Merhaba,
Pazar günü turdayken yağmura yakalandık, haliyle bisiklet çamur içinde kaldı, bende bir güzel yıkadım. Ondan sonra ne olduysa frenlerim eskisi gibi çalışmamaya başladı. Groupsetim 105 5800 ve henüz 600km, teller ve kablolarda kendi içinden çıkan orijinal Shimano.
Frenleri sıkmaya çalıştığımda sanki telleri tutan birşeyler var gibi hareket ediyor. Daha önceleri fren kolları kayarak ve çok rahat hareket ediyordu. Benle birlikte diğer arkadaşında bisikleti çamurlandı fakar o yıkmayıp bisikleti sildi. Onda böyle bir durum oluşmadı. Bu arada bende bisikleti ilk defa yıkamıyorum. Daha önceleride yıkadım fakat böyle birşey hiç olmamıştı. Şu an frenler çok sert ve takılarak hareket ediyor. Fren ayarlarını kontrol ettim sorun yok, kolları ve ayaklarıda de yağladım ama sorunu çözemedim.
Sorunun kaynağı ne olabilir?
Tşk.

Scudo
Fren ayaklarinda ve kollarinda problem olmadigina eminseniz kablolarinozin biryere takilip takilmadigini kontrol edin.

Onda da problrm yoksa fren tellerinizi sökün ve kabloya giren kisimlarini hafiften gresleyin. Sonra tekrar teli kilifina gecirip monte edin. Muhtemelen sorununuz cozulecektir. Bisikletin ustunde gelen kablolar pek kaliteli olmaz.

• Beğen
Tepkiler: ersin cem emci
Ahmet Bey,
İlginize teşekkürler, akşam deneyip sonucu yazıcam.

Arkadaşlar,
Ahmet Bey in dediği gibi tüm fren kablolarını ve telleri söktüm. Telleri hafifçe gresle yağladım, kablolarında giriş çıkışlarına sürdüm ve tekrar monte ettim. Sonuç, harika... İlk gün takıldığı gibi oldu. Bir de video ekliyorum, sorunun daha net görünebilmesi için. Önce ön fren (tel ve kablo başları yağlandıktan sonra) sonra arka fren (problemli haldeyken).
Tşk.

Geri