Scudo Sports

Yol Bisikleti Donanım Değişimi Hakkında

Uğur Recep AKGÜL

Mevcut kadro üzerine bu seti nedense kimse önermiyor. Fiyatlara baktığım zaman bu fiyata buradan 105 set ancak alınabiliyor.
(link)

Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Teşekkürler.

Scudo
Takas için bende Gökhan bey ile aynı fikirdeyim Xelius 100 takas için daha uygun. Yalnız kendi bisikletiniz bana kalırsa oldukça yeterli. Bir değişim olacak sa da takas dışında merlin.com daki Ultegra ya da 105 set ve yanında iyi bir jant seti alıp 7005 alu kadroyu bu şekilde değerlendirirdim.

Ultegra 6800 alırsanız eğer, 11'li freehub almanız gerekiyor jantınıza. Shimano o model için satıyor mu emin değilim. Bu da ekstra jant masrafı demek :)

@Erdal YILMAZ

Eğer imkanınız varsa böyle yapın derim sonuçta Canyon ve donanımı oldukça iyi.

@Erdal YILMAZ

Set güzel fakat sizin mevcut setinizde güzel sanırım o yüzden ben de dahil insanlar sizin en az maliyetle kullanacanız bisiklet toplama yönünde tavsiyelerde bulunuyolar yoksa set gayet güze fakat deiştirdiginizde cok büyük bi fark hissetmiceksiniz ve bunun yanında 1500 tl gibi bi fiyat ödemiş olacaksınız bunu demek istiolar.

Görsellik önemliyse 1500 tl ye bence kadro almanız daha mantıklı onuın dısında kendimi sizin yerinize koyarak tamamen farklı olarak içinizden glen neyse onu almanızı öneririm sonucta ileri dönük kullanıcaksınız belki ondanda sıkılcaksınız ama suanda ne istiosanız onu almanız sizi herseyden cok mutlu edicektir die düşünüyorum parada önemli deilse bencce aklınızdan geceni yapmanız .

Uzunca bir süre Tiagra ve 105 set kullanmış biri olarak iki set arasında yeterince fark olduğunu düşünüyorum.Mesela performans olarak baktığımızda Tiagra'da yokuşa büyük oranlarla girdiğimde vites düşürmede sıkıntılar yaşayabiliyordum fakat 105'de istediğin zaman değiştiriyorsun.Görsellik olarak baktığımız zaman da 105'de teller gidona gizlenmiş,bana göre estetik olarak çok iyi duruyor,bu büyük bir artı ayrıca fren kollarını kavradığınız zaman 105'de sağlamlığı ve oturaklılığı diyeyim hissediyorsunuz.Geçenlerde bi arkadaşın benim bisikletten az kullanılmış Tiagra setli bisikletini sürdüm,kollar çocuk oyuncağı gibi geldi.Her yerden boşluk yapmış,gözümün önünde kocaman kablolar falan filan.Diyeceğim bu bisiklette sadece donanım değişikliği pek mantıklı gelmiyor bana ancak bütün bir bisiklet şeklindeki takası değerlendirmeniz mantıklı geliyor.(Bisikletlerin özelliklerini ayrıntılı olarak incelemedim sadece genel bir bakış açısıyla yazdım)

MuratHan

Öneriniz için teşekkürler fakat Xelius 100'ün fiyatı Sensium 200 CP'ye göre çok daha yüksek. Mevcut bisikletimin bana maliyeti 2650 TL'sı. Şu an sıfırı 3000 TL civarına satılmakta. Sensium 200 CP ise sıfır olarak 4300 TL civarına satılıyor. Bunları Türkiye fiyatlarını baz alarak yazıyorum, bu yüzden Xelius 100'e ulaşmak beni bütçe olarak çok daha fazla zorlayacaktır.

Teşekkürler.
---------------------

Gökhan Toros

Bunu bilmiyordum, daha fazla masraf çıkacağı için bu seçenekten vazgeçmem gerekiyor. Ali.K arkadaşımızın da dediği gibi komple bisiklet değişimi daha mantıklı duruyor. Yurt dışı canyon sipariş ve gümrük olaylarını netleştirdikten sonra kesin kararımı vereceğim.

Şu an için Sensium 200 CP ile takas yapmaya çok daha yakınım. En azından fiyat farkını rahat ödeme imkanım olacağı ve karşımda her zaman bir muhatap bulacağım için daha cazip geliyor.

Teşekkürler.
---------------------

Ali.K

Teşekkürler.

ultegra set almak daha mantıklı yarım kilodan fazla fark oluşacak ayrıca sürekli bisiklete binen haftada 300 km den fazla yol yapan bir insan 1 kg ağırlığı müthiş derecede hissetmesi gerekir. sonra yurtdışından da gelse önemli değil türkiyede alacağınız bisikletlerde zaten garantili değil herhangi bir sorunda kullanıcı hatası diyerek size iade ederler :) tiagra ile ultegra arasında vites geçişlerinde orta ve üst düzey bi kullanıcı olmadıkça çok bişey hissetmezsiniz ancak dediğim gibi ağırlık farkı oluşur. 1500 TL ye ultegra set sonra kadro ve jantlar derken zaman içinde 4000 TL 5000 TL gibi bir bütçe ile profesyonel bir bisiklet toplanabilir. Parçaları baştan toplayım en son kadroya karar vermek çok daha mantıklı diye düşünüyorum çünkü bisiklet hakkında öğrenilen ve kazanılan tecrübeler sonucunda vücudunuza da uygun en doğru kadro seçimi yapılabilir

kerem oktar

Öneriniz için teşekkürler ancak bisiklet toplayacak kadar ne tecrübem ne de zamanım var. Şu an için en iyi seçeneğim takas ile daha üst model almak gibi görünüyor. :)

@Erdal YILMAZ

Canyon bisikleti almanızı tavsiye etmem. Nedeni ise aluminyum kadrolu bir bisiklet olması.
Bisikletin kadrosu ve jant seti, üzerindeki ekipmandan çok daha önce gelir. O nedenle önce kadroya, mümkünse karbon bir kadroya yatırım yapmak gerekir. Daha sonra iyi bir jant seti. Son olarak ise grupseti düşünmelisiniz.

Gökhan Toros

Sizinle aynı fikirdeyim. Yurt dışından sipariş için mevcut bisikleti elden çıkartmak ve bunun için nakit ayarlamak gerekeceği için sıkıntılı bir süreç olacağını düşünüyorum.

Yorumlardan anladığım kadarıyla 105 set benim gibi birisi için fazlasıyla yeterli olacaktır. Ultegra lükse girer.

Lapierre Sensium 200 CP karbon kadro ve maşaya sahip, üzerinde de 105 set var. Yakından görüp inceleme fırsatım da olmuştu.

Yarın takas için bir ön görüşme yapmayı düşünüyorum.

Herkese yorumları için çok çok teşekkürler. :)

@Erdal YILMAZ

Xelius 100 için de görüşün. Benim tavsiyem bu yönde olur :)

Hocam Canyon'un ağırlığı 7,95 kilogram, alüminyum kadroya rağmen. Sensium ise 8,4 kilogram, karbon kadroya rağmen. Karbondan karbona fark olduğunu zaten herkes biliyordur.

Donanım desek, yine her türlü üstün olan Canyon. Jantlara kadar, baştan aşağı üstün. 2650 + 1700 = 4350 TL vereceksin Sensium'a. Muhtemelen Canyon bu kadar masraf çıkarmayacak ya da en fazla bu kadar olacak sana maliyeti. Giriş seviyesi bir karbon kadroya tercih ederim bu düzeydeki alüminyum kadroları.

Kısacası yarım kilo hafif bir bisiklet ile 6800 Ultegra + Aksium jantlar varken, 105 setli ve daha ağır bir bisikleti almak bence hiç mantıklı değil. Fiyatlar ortada.

ahmetcan44

Haklısın dostum, daha önce de konuştuk bunları fakat işin yurt dışı ayağı ve mevcut bisikleti satmak benim için sıkıntılı bir süreç olacak. Şu durumda elimdeki en iyi seçeneği yani takası görüşüp duruma göre hareket etmeyi planlıyorum. :)

Bütün mesajlari okudum. Vites ayarlarini karistirmadan yorumlar istemenize ragmen, ben en mantikli ve en iyi cözümü yine orada görüyorum.

http://img.dooyoo.de/DE_DE/175/Sport/fahrradzubehoer/jagwire-zugeinsteller-mini-in-line.jpg

Eger bisikletinizde yoksa, su resimdeki gibi ayar vidalarini takin. Bisikleti sürerken bile ayar hatalarini düzeltebilirsiniz. Ben de cok eski vitesleri olan bir bisikletimde kullaniyorum.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x720/1374051_10151936996512660_113580576_n.jpg

Ayrica resmini eklediginiz Canyon ile kullandiginiz Lapierre arasinda belirgin bir fark göremiyorum. En kötü ihtimalle Lapierre' e daha yüksek bir donanim takarsaniz , yeni bisiklet almaktan daha iyidir.

Ben olsam hic degistirmem, 2. bisikleti alirdim! :) :)

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
ihtiyar

Üstadım cevabınız için teşekkürler. :) 2.bisiklet benim için lüks olacaktır. Vites ayar sorunu ufak ve çözülebilir bir sorun bu konuda haklısınız. Şu aşamada takas seçeneğini görüşüp makul bir fiyat farkı olursa şayet değişim düşünüyorum. Aksi durumda mevcut bisikletin lastik ve jant setine yatırım yapıp dediğiniz yolu izleyebilirim.

Tekrar teşekkürler.

Bu tip konularda arkadaşlar performans verisi de paylaşırlarsa daha isabetli tavsiyeler alabilir. Çünkü konuşulan kadro, aktarıcı, jant seti falan, güç kaynağı ne durumda bilinmiyor.

Aynı bisikletten ben de kullanıyorum yaklaşık 2 aydır :) Vites ayarını sadece bisikleti ilk aldığımda yaptım ve ondan beri hiç bozulma yok. Bi abimiz mesajında belirtmiş bisikleti kullanmadığınız zaman vitesleri en küçük dişlilerde bırakırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum :) 105 set kullanmadığım için yorum yapmayacağım ama tiagra ile yokuşlarda bile sıkıntı yaşamıyorum. Güzel bi ayar yapmayı bilmediğiniz sürece sisteminiz duraace bile olsa sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum :)

Karbon kadroya geçince farkı hissedersiniz bence ama o kadro o jantları haketmiyor bana sorarsanız :) Tabi bu da ekstra masraf demek. Karar sizin.

Yiğit Dikici

Haklısınız ancak başından beri söylediğim gibi arka aktarıcı'nın ayar kaçırmasına odaklanmak istemiyorum. :D Çünkü bunu büyük bir sıkıntı olarak görmüyorum. Öyle olsaydı bu tarz bir konu yerine arızalı ise değiştirir yada satıp daha üst model aktarıcı alarak sorunu çözerdim. :)

Hazır siz yazmışken sorayım. Benim kullandığım kadro boyu 55 cm. Benim boyum 185 cm. kadro'nun bana küçük geldiğini ve 58 cm. kadro almam gerektiğini düşünmeye başladım. Bisikleti alırken deneme fırsatım oldu ancak ilk yol bisikleti tecrübem olduğu için bu konuda hata yapıp yapmadığımı tam olarak kestiremiyorum.

İnternet ortamındaki kadro ölçüm sitelerinde bana uygun olan kadro boyu 58 olarak çıkıyor. Siz de durum nedir?

Teşekkürler. :)

@Erdal YILMAZ

Canyon'un sitesindeki ölçümü doğru şekilde yaptığınızda, yine size 58 kadro mu öneriyor?

Geri