Scudo Sports

Yol bisikleti ayakkabısı vs. dağ bisikleti ayakkabısı

@hamlet2006

Hocam hani derler ya "kilidli pedal kullanmak tehlikeli" diye.

Benim düşüncem ise "kilitli pedal alıştıktan sonra tehlikeli değil". Yani beyin ya da kas hafızası alışınca hiç bir zaman unutulmuyor ve durunca kilit otomatik çıkartılıyor.

Gerçi siz 1 yıldan fazla olmuş kullanalı ama paylaştığınız ürün tehlikeli bana göre. Belki diz çok dikkatli birisiniz. Bence bu ürünü kullanan beyin bir kilitli, bir kilitsiz durum olunca bir türlü adapte olamaz ve tehlikeli durum yaratabilir. Bir de iki taraflı pedallar var. Onlar için de düşüncem aynı.

Tamamen kendi naçizane tavsiyem, ya her zaman ve her şartta "sürekli!" kilitli pedal kullanın, ya da "sürekli!" düz pedal kullanın.

Ben bakkala giderken bile kalli ayakkabımı giyer öyle çıkarım. İlk gün 2 kere düştüm. Aynı gün İzmir Hipodrom'unda 3 saat alıştırma yaptım. Bir daha ne düştüm ne de olağan üstü bir durumla karşılaştım. En zor durumda bile pedal ayağımdan farkında olmadan çıkıyor.

Scudo
@Rhodiumm

Bu mesajdan alıntı yaparak genel bir bilgi vereyim yeniden. Özellikle Northwave bisiklet ayakkabısı alacak olanlara...

Her markanın kalıpları farklıdır. Örneğin Sidi, genellikle dar kalıplı ayakkabılar üretir. Bu nedenle, günlük yaşamınızda kullandığınız numaranın 1, 1,5 ve hatta 2 numara büyüğünü almanız gerekebilir. Bu kişinin ayak yapısına göre değişir. Genel geçer ifadelerle, 1 numara büyük al, 2 numara büyük al önerileri hatalıdır.

Northwave kalıpları ise diğer markalara göre geniştir. Bu nedenle bu marka bisiklet ayakkabısı alırken, günlük yaşamınızda kullandığınız numarayı tercih etmeniz gerekir. Burada yine ayak yapınız çok önemli rol oynar.

Hangi markayı alırsanız alın, mutlaka resmi web sayfasından ölçü skalasını kontrol edin. Farklı web sayfalarında yanıltıcı skalalar olabiliyor. Burada verilen değerlere en yakın numarayı alın. Hatta mümkünse, yaşadığınız yerde, satın almayı planladığınız markanın farklı da olsa bir modelini deneyerek daha iyi bir fikir sahibi olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@turuncuShimanonun bir modelini almayi dusunuyorum daha once decathlonda shimano marka bir ayakkabiyi denemistim 43 numara tam olmustu modele gore boyutlar arasinda cok fazla fark olur mu acaba yoksa is gorur mu ayni numarayi alsam

@furkanbr
hocam ilk fotograf 2016 yılında yüklenen videoda shimano rc7 model ayakkabının kutusu var ve bu benim 4 yıl önce aldığım shimano mtb ayakkabımla aynı numara yani cm olarak da 27.2 cm

ikinci fotograf shimanonun orijinal sitesindeki ayakkabı size chart'ı buna göre de 43 numara ayağın 27 cmden daha küçük olması gerekiyor; bu biraz kafamı karıştırdı

siz denediğiniz ayakkabının cm olarak kaç cm olduğunu ayakkabının diline bakarak görebilirsiniz (tekrar decahtlona yolunuz düşerse) ve alacağınız yere de mail atarak eğer boyutlar aynıysa bence rahatlıkla sipariş verebilirsiniz

Dosyalar

• Untitled.png
    Untitled.png
    351,5 KB · Okunma: 12
  • Untitled2.png
    Untitled2.png
    27,6 KB · Okunma: 13
  • Beğen
Tepkiler: furkanbr
@turuncuSaolun hocam tabloya daha once de bakmistim 42.5 43 araliginda kaliyordu giydigim spor ayakkabilarinda da markaya gore bazilarinda 42.5 bazilarinda 43 giydigim icin emin olamamistim en iyisi dediginiz gibi yapip kesin bir sonuc elde edebilirim tesekkur ederim.

• Beğen
Tepkiler: turuncu
@furkanbr Maalesef almadım ayakkabıyı. Biliyorum hata ettim ama daha sonra alacağım herhalde..

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
Geri