Scudo Sports

Yol bisikleti ayakkabısı seçimi hakkında yardım.

@Mert Ahmet

Görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Tekrar hayrını görün ayakkabınızın. Bu arada benim ayakkabı işinde sorun çıktı. Almayı düşündüğüm sidi ayakkabı 44 numara imiş. Satacak olan arkadaşlar dar bir vakitte telefonla görüşmüştük. Yanlış anlaşılma olmuş. Ben ayakkabıyı 42 numara olarak alacağım biliyordum. O da bana 44 dediğini zannediyormuş. Müsait bir zamanda görüştük Allahtan alışveriş yapmadan hatanın farkına vardık. Artık büyük geleceğini düşündüğümden denemem için göndermesinden de vazgeçtim. Bu bir kaç gün içinde farklı bazı harcamalar da ortaya çıkınca maalesef ayakkabı işini bir kaç ay daha ertelemem gerekti. Hayırlısı bakalım ne olacak.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Scudo
@Ömer KARAN
Üzüldüm sizin adınıza, işlerinizi yola koyun öyle alın kendinizi sıkıştırmamanız iyi olmuş :) İyi haberleri bekliyoruz :)

@Mert Ahmet

Sorun yok şimdilik önce ayakkabıyı alacaktım sonra pedal alacaktım. Şimdi pedal aldım ayakkabıyı sonra alıcam. Grup set parçalarında da bir iki değişikliğe gitmek üzereyim. Bir iki parçayı yükselttim diyebiliriz. Elimdekileri verip daha üst seviye bir kaç malzeme alacağım için bi miktarda oraya ödemem olacak. O yüzden şimdilik ayakkabı iptal. Galiba gerçekten baya paraya sıkışacağım bu aralar. Açlık sınırını zorlamaktaydım zaten şimdide borçlanacağım biraz. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete hesabı gidiyor gittiği yere :) İnşallah bir ara ayakkabıyı da alırım :)

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Ben Shimano RT82 kullanıyorum. Normal ayakkabılarda 41 numara giyiyorum, kullandığım RT82 44 numara ve tam oturuyor. Kullanıcı yorumum şu şekilde:
Avantajları:
*Çabuk giyilebiliyor. 2 adet cırt cırtlı sıkma kayışı ve 1 adet tırtıklı kilitli kayışı var.
*Çabuk çıkartılabiliyor. Pratik.
*Kaller montajı kolay, vidalamada ayakkabının ön kısmı ve tabanı rahatsız etmiyor.
*Deri kalitesini beğendim. Parlak mat bir görüntüsü var.
*Temizliği kolay Nemli bir bezle veya ayakkabı süngeri ile tek seferde tüm toz ve kirler silinebiliyor. İlk günkü gibi oluyor.
*Havalandırması çok iyi. İlkbahar, yaz ve sohbahar ayları için ideal. Ayakta terleme olmuyor.
*Tabanda kauçuk şeritleri mevcut.
*Hafif ve sağlam. Tabanı fiberglass ve sert. Pedala kilitlenmişken ayağınızı çekince yok denecek kadar az bir esnemeye sahip.
*Arka bilek kısmında yansıtıcı mevcut. Karanlıkta görünmeye yardımcı.
Dezavantajları:
*Renk seçeneği yok.
*Islak bir zeminde yürürken ne kadar kauçuk şeritleri olsa da kayma yapıyor. Dikkat etmek gerek.
*Kaller takılıyken yüründüğünde bazen kallerin yere değdiğini hissediyorsunuz, zarar verilebilir.
*Sadece SPD destekli.(Dezavantaj sayılmayabilir)
Bu da örnek görsel.
http://www.wigglestatic.com/product-media/5360065735/shimano-rt82-touring-shoes-12.jpg?w=1100&h=1100&a=7

Sağ olun Halil Bey teşekkür ederim. Aslında güzel ayakkabı imiş bence. Ama benim için sdp-sl olması gerektiği için kullanabilme imkanım yok. Ama yazdıklarınıza bakarsak güzel ayakkabı. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

arkadaşlar ayakkabıdan anlamam yalnız ro64 en düşük 136 tl dediğiniz için paylaşıyorum.gözüme çaprmıştı dün bende gezerken
(link) 100 tl dün stoğu da vardı bugün bitmiş.stok bekleyebilirsiniz burdanda
(link) birde bu vardı btwin3 bununda stoğu vardı dün buda bitmiş.

Necati bey decathlon da internette stoklar yok gözüküyor fakat mağazalarda stok da var ben geçen gün Samsundan 100 liraya R064 aldım numaralarda mevcut.

@Necati Kocaata

Bilgilendirme için teşekkürler Necati Bey. Stoklarda olsa idi shimanodan kesin alırdım birtane. Takip edip stoğa girmesini bekleyeceğim sağ olun.

Mağazalarda var stoklarda 99 lira seri sonu bölümde bulunuyor numara çeşitleride vardı ama yakına bitecektir.

arkadaşlar mağazaya gitme şansım yok çünkü bulunduğum yerde yok sizin fırsatınız varsa uğrayabilirsiniz tabi.dün dediğim gibi vardı stoğu nette, bende bu işlerde yeniyim sadece bakıyorum öyle.henüz bisikletimde elime geçmediği için yol ayakkabsına ihtiyaç hissetmiyorum yalnız forma ,t-shirt vs şeylere bakıyorum.takip ettiklerimden edindiğim izlenim üzerine decathlon internet mağazasında aynı ürünler ara ara stoğa giriyor takip etmek lazım bazı ürünler 2-3 gün tükendi gözükebiliyor bu tamamen bitti anlamına gelmiyor herzaman bence çünkü 4-5 gün sonra tekrar stoğada girebiliyor takip etmeniz lazım.ara ara bakın en uygun fiyatlı bisiklet mağaza ekipman vs sitesi de burası diğer heryer çok daha pahalı.canlı desteklede konuşmuştum onların demesine göre ürünler yurt dışından geldiği için ürün gelişi uzun sürebiliyor birde mağazaya koyduklarındada çok uzun süre kalamıyor bitiyor.geçen 10 tlye forma vardı uzun kollu işteyken dedim eve gidince alırım daha rahat rahat kasmadan, eve gidincede yorgunluktan uyuyakaldım kalktığımdada istediğim bedeni alınmış ama diğer başka bir beden duruyordu aynı fiyata.belli olmuyor yani o yüzden takip etmenizde fayda var :)

Decathlon internet mağazası şöyle; mağazalara dağıtılan ürünler sitede gözükmüyor. Yani stoğa girmiş gibi gözükmüyor. Bu ürünler için mağazaya gitmeniz gerekiyor. Ben Trabzondan Samsuna gittim çok ürün vardı kışlık, yazlık forma tayt ayakkabı...

anladım hocam samsun bize yakında işte boşluk kolay olmuyor birde bi bisikletim gelsin gözümü karartırım belki :D ben siteyi takip ediyorum arada o bana yetecek inş :) bu arada hocam bu yol ayakkabıları ne kadar farkediyor yani sürüş deneyimi olarak aşırı gereklilik arz eden birşey değil gibi gözüküyor kanımca ama ilerde alınacaksa şimdiden uygun fırsat denk gelirse almakta mantıksız değil.birde bunlarla yolda yürümek sıkıntı sanırım.

(link)

Linkteki ayakkabının siparişini verdim az önce, eğer düşünürsen haftaya yorumları paylaşırım.
Umarım çok mantıksız bir seçim olmamıştır.

Geri