Scudo Sports

Yol bisikleti ayakkabı, pedal ve kal seçimi

@Mert Uyguç Orada iki model yok, sadece beyaz var. Gönderdiğin linklerden biri Almanca diğeri İngilizce. Bunun dışında fark yok. O sayfadan siparişini verirsen beyaz renkli Shimano R107 almış olacaksın.

Scudo
ayakkabılar pek gümrüğe takılmıyor. yani benim aldığım 75 euro üzeri 3 ayakkabı da takılmadı ama tabii ki belli olmaz.

@Ahmet.KOÇ Peki bike-discount la konuşsam ürün fiyatını düşük gösteriyorlar mı? Hiç bilgin varmı? Siyah rengi daha çok hoşuma gidiyor

Bende dusunuyorum ama yurt disindan gelecek ayakkabi numarasi olmama gibi bir sorun olabilir .

Selamlar,

Benim sorum biraz daha teknik, yol bisikletine yeni başlayan biri olarak konfor açısından 6 derece olan sarı SH11 modelini taktım ayakkabıya, pedalla o geldi.
Ancak sanki fazla hareket ediyor gibi ayaklarım, henüz tekniğe alışamadığım için mi yoksa sabit veya 2 derece olanı taksam daha mı rahat ederim ?
Okuduğum kadarıyla sabit modeller ağrıya sebep olabilir gibi bazı bilgiler yazılı ancak doğru bastıktan sonra ayağımın tamamen sabit olması bana daha verimli gibi geldi.
Birde ayar vidasıyla oynamam birşeyi değiştirir mi yoksa sadece pedaldan ayrılırken yay sertliği için mi ayar vidası ?

Sizler nasıl bir kombinasyon kullanıyorsunuz ?
Cleat 50 TL olduğu için değiştireyim diyorum. :cool:

Ikinci el yol bisikleti ayakabisi kal ve pedal ariyorum 43 no olan varmi acaba

Pedalın açıları yatay olarak hareket edebilme yeteneği imiş. 6 derece ise ayak yatayda 6 derece pedal üzerinde sağa sola dönebilir. 2 derecede haliyle daha az döner, 0 da ise hiç dönemez. Bu bacağın kalçadan itibaren hareketiyle ilgili bir opsiyon. Eğer diziniz kalça ile pedal ekseninde hareket ediyorsa 0 ya da 2 derece cleat uygun; ama diz bu eksenden içe ya da dışa sapıyorsa açılı bir cleat kullanmalısınız... Yeni başlayanlar için 6 derecenin uygun olduğu kanısındayım. Pedal çevirme stiliniz oturdukça hangi cleat daha uygun, karar vermek kolaylaşır.
Bir süre cleatinizi kullanın ve durumu görün.
@Tolga Uşaklı

0 derece olanı aldım, henüz deneme şansım olmadı, hafta sonu test edeceğim :)

Görüşlerimi ayrıca paylaşırım.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160525/571799e41e5ba568d06f4859f929ce80.jpg

Bu kaller "0 derece" bir de fikir edinme açısından yol bisikletleri için SHIMANO RP3 modelini tanıttık. Fikir edinmek isteyenler için böyle bakabilirler,

Daha başka modeller ve bununla ilgili konuları işleyeceğiz. Bizden ayrılmayın.

Kal değiştirilmek için ne kadar yıpranmalı ? Ben kilit pedal kullanmaya yeni başladım, aldığım kallerin kullanım kılavuzunda yazana göre renkli kısımlar aşındığında kal değiştirmemiz gerekiyormuş . Ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarılya bu kısımlar çok çabuk aşınıyor ve onlar olmadan da kali kullanabiliyorlar. Bu işin doğrusu nedir size sormak istedim.

Dosyalar

• 20170605_173755.jpg
    20170605_173755.jpg
    71,5 KB · Okunma: 11
Daha yol kalini ilk kullanımda burası kırıldı. Arkası sağlam ve pedala hala kilitlenebiliyor. Bu sıkıntıyı yaşayan oldu mu? Önerileriniz ne olur?

20180510_064350.jpg 20180510_064353.jpg

@isosel bence idare eder ama yolda kalmamak için de yedek bir tane bulundurun. kal orjinal mi? bende ali expressden almıştım çok çabuk deforme olmuştu , orjinaller daha iyi gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@srdrmrs
pedal aldım aliekspresten onunla birlikte gelen çift kal.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
kal orjinal olmama ihtimali yüksek hocam
Shimano SHİMANO SM-SH11 SARI KAL kullanıyorum görünüş olarak sizdeki ile aynı yaklaşık 4000 i devirdi sizin paylaştığınız resimde ki duruma 1 kaç gün önce geldi.Kal koruma kabı falan kullanmıyorum.Bisikleti bırakıp işe gelirken yürüdüğüm yol da epey var Ona vereceğim para ile bir kal daha alıyorum :)

@srdrmrs teşekkür ederim.
@CeCeKa yenisini buradan alayım o zmn. Peki bir soru daha kilidi açarken en düşük sertlik ayarında olmasına rağmen yine de sert kalıyor gibi geldi bana. Mtb de ise daha yumuşak bu durum. Kullandınız mı bilmiyorum ama sertlik ayarı için ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
@isosel sarı kısımlar sadece ayağın kaymaması için kalin işlevini etkilemiyor. Ama orjinal almanızı tavsiye ederim ben de herr halükarda.

@isosel mtb bisiklet kullanmadım.Boyum dan dolayı bulamadım .. Onun için yorum yapamayacağım
Yol bisikletimde kullandığım pedal Shimano 105 PD-R550 Pedal inanın hiç ayar vs yapmadım çünkü tam istediğim gibi tahminen kullanmış olduğunuz pedal ile ilgili bir durum model belirtirseniz kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler.

@Cem cm o zaman bu beni sanırım bir süre daha idare edecektir. Sonra mavi renge geçmeyi düşünüyorum biraz alışayım sarı kallere :)
@CeCeKa r 540 modeli hocam

Geri