Yol bisikleti ayakkabı, pedal ve kal seçimi

Kayıt
1 Ekim 2011
Mesaj
59
Tepki
13
Şehir
İzmir
Yıllardır mtb ayakkabılarıyla yol bisikletimi sürüyordum fakat artık yol ayakkabısına geçmeye karar verdim. Seçimim sizce nasıl? Hem tırmanış hem düz yol için ortalama bir kal düşünüyorum.

(link)
(link)
(link)
 
Scudo

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Ayrıca kal almanıza gerek yok, pedallar ile beraber bir çift kal gelecektir. Tabii ki yedekte bulunması için bir çift daha kal almak faydalı olabilir, yol kalleri oldukça hızlı aşınıyorlar.
 
Kayıt
1 Ekim 2011
Mesaj
59
Tepki
13
Şehir
İzmir
Yanında geliyorlarsa almama gerek yok o zaman.
Ayakkabıda karbon tabanın ne gibi +ları olabilir?
Pedallarda ne gibi farklar olabilir?

Fiyat olarak bundan fazlaya çıkamam ama fiyatta düşebilirim :)
 
D

Domestik

Misafir
@Mert Uyguç Ayakkabı için buraya da bakabilirsin: (link) Tek başına sipariş verirsen 75 Euro altında olduğundan dolayı gümrüğe takılmaz. Yol bisikletlerinde ayakkabı tabanı özellikle sert yapılır ki uyguladığın güç en etkili şekilde pedala iletilebilsin. Dolayısıyla bu ayakkabının tabanı, taban sertliğini maksimum noktaya taşımak adına karbon yapılmış. Ben, aynı pedalı merlincycles.com'dan ve yine aynı ayakkabıyı bike-discount.de'den aldım.
 
Kayıt
1 Ekim 2011
Mesaj
59
Tepki
13
Şehir
İzmir
@Ahmet.KOÇ

bike-discount.de de 19.95 euro kargo ücreti istiyor sadece ayakkabıya. Diğerlerinden hızlı bir kargoyla mı yolluyor?
 
D

Domestik

Misafir
@Mert Uyguç Merlincycles'ın kargosu gayet iyi. Üç kez alışveriş deneyimim oldu ve hepsinde bir hafta içinde elime ulaştı ürünler. Bike-discount'tan ise iki defa alışveriş yaptım. 31 Mart'ta siparişini verdiğim ayakkabı sanırım yarın eve ulaşacak. 2 Nisan'da siparişini verdiğim kask ise bugün itibariyle Türkiye'ye gönderildi. Kargo süresi bakımından Merlin daha hızlı görünüyor ancak arada çok da fark yok. Özellikle ayakkabı için her ne kadar 20 Euro kargo ücreti fazla olsa da, diğer tüm sitelerde 75 Euro üzeri satış fiyatı olduğu için gümrük vergisiyle beraber daha pahalıya gelecekti. Dolayısıyla, bike-discount'tan aldım ayakkabıyı.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Ahmet.KOÇ

Ürün kodu W ile biten ürünler (Shimano modelleri için) Wide Fit oluyor yanlış hatırlamıyorsam, yani normalden daha geniş kesim, numara seçerken bu sizi yanıltabilir dikkatli olmak lazım.
 
D

Domestik

Misafir
@Kahveci107 Buradaki W beyaz rengin kodudur. Aynı ayakkabı için R107L siyah-mavi ve r107LL sade siyah olandır. Wide fit olan modellerde ayrıyeten belirtiliyor diye biliyorum.
 

Yağız Gökmen

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2014
Mesaj
815
Tepki
1.854
Şehir
İstanbul
İsim
Yağız GÖKMEN
Bisiklet
Focus
bütün yorumları okumadım ama pedal için demin verdim siparişini güzel indirime girmiş ihtiyaçta vardı güzel oldu bir bakın isterseniz

(link)
 
Kayıt
31 Ekim 2009
Mesaj
53
Tepki
131
Şehir
İzmir
Bisiklet
Lapierre
Sert taban aynı zamanda pedalı çekerken de avantaj sağlıyor, hatta ben özellikle çekerken daha çok faydasını gördüm diyebilirim ilk geçtiğimde. MTB pedalından geçtikten sonra bir rahatlama gelecektir eminim. Ancak sürekli takıp çıkarmak için düşünülmediğinden trafik reflekslerinizi biraz daha geliştirmeniz gerekebilir.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Ahmet.KOÇ Beyaz olup da W yazmayan ayakkabı da var, shimano da dediğim şekilde kodlandırıyor diye aklımda kalmış ama belki dediğiniz doğrudur, çünkü beyazların neredeyse tamamına W harfi eklemişler. Yine de almadan önce iletişime geçip teyit etmek alacak arkadaşların yararına olacaktır diye düşünüyorum, o yüzden uyarayım dedim. Çünkü bir yandan da Shimano ayakkabıları bir numara büyük sipariş etme muhabbeti var iyice karışmasın ortalık. :)
 
Kayıt
1 Ekim 2011
Mesaj
59
Tepki
13
Şehir
İzmir
@Ahmet.KOÇ @Kahveci107 shimano dağda 45 kullanıyorum yıllar önce ayağım büyür muhabbetiyle almıştık büyümedi :) O yüzden 44 tam olacaktır diye düşünüyorum. W ve L arasında özelliklerdede birisinde daha çok özellik yazıyor. İngilizce bilmediğimden de fazla araştıramıyorum. Ne yazmalıyım alacagım siteye?

Ve ek olarak biri 72 biri 84 euro. 84 euro olanda gümrükten geçiyor mu? Geçiyorsa 30tl fark var zaten arada. Temizliğe uğraşacağıma 30lira fark değer gibi :)
 

Çağrı Soylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ağustos 2013
Mesaj
621
Tepki
686
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Focus
@Mert Uyguç

75 Euro altı gümrükten geçer. Üstü de geçer ama %18 vergi verirsiniz. Bu vergiyi de postacı ürünü getirdiği zaman ona veriyorsunuz. Yani ürünün fiyatı 75 euro üzeriyle 0,18 ile çarpıp euro bazında ne kadar vergi vereceğinizi hesaplayabilirsiniz. Bir de 75 altı üstü farketmez mutlaka 3,6 lira gümrüğe gösterme bedeli gibi bir şey var onu veriyorsunuz.

Baktığınız ayakkabı karbon taban değil bu arada. Zaten bu kadar ucuz karbon tabanlı ayakkabı olmaz :) Normal tabanın içine karbon plaka konmuş.

Ben de yeni yol ayakkabısı ve pedalı aldım. Ayakkabıyı Sidi Tarus(58€) pedalları ise Look Keo Classic 2(46€) olarak tercih ettim.
 

sinobjk

Forum Demirbaşı
Kayıt
2 Temmuz 2014
Mesaj
526
Tepki
684
Şehir
istanbul
İsim
Sinan POLAT
Bisiklet
Canyon
canyon sipariş veriyorum canyon bisiklet sipariş edicen pedalda da ciddi bir indirim yapıyor. pedalı da öle cözmüş olucak fakat ayakkabı işi ciddi sıkıntılı. kalıpları cidden cok farklılık gösterebiliyor. sanırım denemeden alamıcam. ayakkabı biraz pahalıya patlıcak gibi ...