Scudo Sports

Yol bisikleti almalı mıyım?

walla ben ismarladim bi tane Trek Domane SL 5 mart ayinda binerim herhalde. ilk basta Guney Korede calisirken bir tane mtb aldim Korelilere ozenip, kesin donus yaparken bisikletimi birakamadim getirdim memlekete toplamda 4 sene surdum onu sonrasinda internette gezerken simdiki bisikleti gordum BMW tour bisikleti ama bunu da birsene kullandim simdi satisa koyuyorum, yani basamak basamak yol bisikletine geldik bakalim hayirlisi :)

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
Scudo
@gungor17 birer tane de bize ısmarlayın üstad...atla deve değil...bisiklet...😉

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
Genel bir cevap olarak, "yol bisikleti almalı mıyım?" sorusunun cevabı zaten kocaman bir EVEEEEEEEEEEEEEET'tir :D
Çünkü yol bisikleti, bisikletle gelebileceğiniz en üst noktadır (hız anlamında tabi diğer dallar alınganlık yapmayın lütfen)! Kişi kendisine bu soruyu soracak düzeye geldiyse, yani hayat sizi "yol bisikleti almalı mıyım?" sorusuyla karşı karşıya getirdiyse zaten artık mevcut hızınız size yetmiyor demektir :D Eh, derdiniz hızdır, heyecandır. Yol bisikleti spor arabadır arkadaşlar :D

Bu yüzden, bu soruyu soran herkese toplu cevabım EVET'tir :ssrtcbya: Bir an önce yol bisikleti almalısınız!
Beni tur bisikletinden caydıran adamdır kendisi. :huhuu:

"yol bisikleti almalımıyım"
tabiki de böyle bir zorunluluk yok,
sezonluk kiralayabilirsin...😁😀

@gungor17 birer tane de bize ısmarlayın üstad...atla deve değil...bisiklet...😉
yanlis oldu galiba ismarlama kelimesi ben 25 sene yurtdisinda calistigim icin bazi kelimeleri yanlis kullaniyorum, ne deseydim order mi deseydim? hah siparis vermek tamam.:komik:

Günden güne gelişmek isterim. Nabzımı denemek isterim. Hız İsterim. Daha çok kilometre isterim diyorsanız. Yol bisikleti kesinlikle..

@Budak Eşinizle turlara çıkacaksanız malum o mtb kullanacağı için performans açısından aranızda çok fark olur. Kadınlar anatomik olarak genelde daha zayıflar bu zayıflığını bisikletle de pekiştirirse beraber yaptığınız sürüşlerden pek keyif almazsınız gibi geliyor. Bir de böyle düşünmek lazım bence.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Tabiki yol bisikleti :) Sırf yol bisikletine yaklaştırabilmek için ve maddi olarak toparlana kadar.. Giant escape1 karbon maşalı fitness bisikleti negatif 15derecelik agresif gidon bogazı, dropbar ve sora sti ile yol bisikletine yaklaştırdım.. Ortalama hızım birden bire 6-10 km/s arttı :) enerjimi tekere daha iyi aktardıgımı farkettim. Droplar sayesinde aero pozisyona girip 65km/s üstü hızlara çıkıyorum :) Maddi acıdan toparlandıgımda ilk iş merida scultura 5000 (büyük konuşmuyayım başka markada olabilir :)) almak olucak :)

Arkadaşlar perşembe günü bisikletleri almaya gidicez fakat saatlerce araştırmalarım sonucu 2 model arasında kaldım Kron RC 2000 2020 Model ve Carraro CR022 modelleri arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ? 2. El bir üst 3000-3500 tl arası bir yol bisikletimi bakmak daha mantıklı olur ?

Selamlar, ben de uzun bir araştırma sonucunda verdiğiniz bütçe aralığında ilk yol bisikletimi aldım bu ayın başında, Peugeot R15. Henüz çok fazla sürme şansım olmadı ancak ilk 300 km için görüşlerim olumlu, pişman değilim en azından. Bisikletin üzerinde artı olarak söyleyebileceğim şey claris yerine sora yer alması. Bisikletim 56 kadro ve şu an tam olarak 10 kg geliyor, ancak drop barı değiştirdim ilk iş olarak, ordan biraz ağırlık avantajı yakaladım sanırım. Bir de karbon sele siparişi verdim, 10 kg altına indireceğim bisikleti :)

Düzenleme: Pedalları de drop bar ile beraber değiştirdim.

@Budak Eşinizle turlara çıkacaksanız malum o mtb kullanacağı için performans açısından aranızda çok fark olur. Kadınlar anatomik olarak genelde daha zayıflar bu zayıflığını bisikletle de pekiştirirse beraber yaptığınız sürüşlerden pek keyif almazsınız gibi geliyor. Bir de böyle düşünmek lazım bence.
Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz, beraber sürmek için kullanılan bisikletler uyumlu olmalı. Yoksa ne yol bisikletli olaydan zevk alır ne dağ bisikletli. Ciple spor araba yan yana gitmez.

@Anonim kesinlikle öyle 🤷‍♂️

Genel bir cevap olarak, "yol bisikleti almalı mıyım?" sorusunun cevabı zaten kocaman bir EVEEEEEEEEEEEEEET'tir :D
Çünkü yol bisikleti, bisikletle gelebileceğiniz en üst noktadır (hız anlamında tabi diğer dallar alınganlık yapmayın lütfen)! Kişi kendisine bu soruyu soracak düzeye geldiyse, yani hayat sizi "yol bisikleti almalı mıyım?" sorusuyla karşı karşıya getirdiyse zaten artık mevcut hızınız size yetmiyor demektir :D Eh, derdiniz hızdır, heyecandır. Yol bisikleti spor arabadır arkadaşlar :D

Bu yüzden, bu soruyu soran herkese toplu cevabım EVET'tir :ssrtcbya: Bir an önce yol bisikleti almalısınız!
Spor araba çok iyi bir benzetme. Ama herkes spor araba almalı gibi bir şey söyleyemem. Spor arabanın da karşılayamadığı ihtiyaçlar var ve belki de o ihtiyaçlar için bisiklet alıyorsunuz.

Kişi kendisine bu soruyu soracak düzeye geldiyse, yani hayat sizi "yol bisikleti almalı mıyım?" sorusuyla karşı karşıya getirdiyse zaten artık mevcut hızınız size yetmiyor demektir :D
Bence noktayı koymuş, olay budur. Zaten vücut bir yerden zehiri almıştır, ne yapsan boş...

Peki 10 bin ile 15 bin arası alınabilecek en iyi yol bisikleti hangisi. Çünkü yol bisikleti almaya çalıştığımız da bir çok faktör öne çıkıyor

alın düşünmeden, mtb dağ tepe içindir, yola binen bir daha mtb ye binmez
Peki 10 bin ile 15 bin arası alınabilecek en iyi yol bisikleti hangisi. Çünkü yol bisikleti almaya çalıştığımız da bir çok faktör öne çıkıyor

giant tcr advanced 2 olabilir

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç. ve CNC
alın düşünmeden, mtb dağ tepe içindir, yola binen bir daha mtb ye binmez

giant tcr advanced 2 olabilir
Amacım tartışma ortamı yaratmak değil ama o kadar kesin yazmayın isterseniz 😏.

hocam şehir bisikletinin yol bisikletinden daha hızlı iniş yapabilmesi mümkün müdür? inerkenki hissiyat bunu gösteriyor. Aynı inişi carraro 227 ile 67.3 km yi görerek yapmıştım giant tcr ile 49.8 de kalırken. 67.3 rakamı doğrudur ama belki başka yokuşta yaptım, emin değilim , o yüzden soruyorum.

hocam şehir bisikletinin yol bisikletinden daha hızlı iniş yapabilmesi mümkün müdür? inerkenki hissiyat bunu gösteriyor. Aynı inişi carraro 227 ile 67.3 km yi görerek yapmıştım giant tcr ile 49.8 de kalırken. 67.3 rakamı doğrudur ama belki başka yokuşta yaptım, emin değilim , o yüzden soruyorum.

mümkün değil, 2-3 km fark olsun da 18 km fark mtb ile bile olmaz, ayrıca aero pozisyonu alınca yol bisikletinin göbeklerde sorun yoksa şehir bisikletinden yavaş inmesi pek muhtemel değil.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Goflet göbekler stock giant, boşluk vs yok, boşta çeviriyorum sürtünme durma vs yok. sanırım başka yokuşta yaptım o hızı, hava müsait olunca denerim.👍. uzun süre buraya yazmazsam 67 yi baya baya geçmişim demektir..😇

Geri