Scudo Sports

Yol bisikleti almalı mıyım?

Scudo
@OsmaniyeRehber

Katılmıyorum, Triban 500'den daha avantajlı modeller mevcut.

Sora'lı Salcano Xrs 040 1000TL civarına, ya da Triban 500 fiyatına biraz daha ekleyip Tiagra'lı, karbon maşalı ve FSA setli Carraro 052 modeli 1800-1900 tl civarına alınabilirken, Triban 500 biraz daha geride kalıyor diye düşünüyorum.

Uygun kadro boyu bulunursa 900TL'ye Triban 3 de başarılı bir f/p oranına sahip.

Yol bisikleti kafana girdiyse geçmiş olsun alınca kesinlikle pişman olmazsın :)

@OsmaniyeRehber

bianchi slr 400 nasıldır. bende asıl sizin dediğinizi düşünüyorum ama yinede fikir olması açısından öğrenmek istedim.

vites sistemleri sora claris gibi modeller oluyor genelde. bunların hangisi iyidir. birde twin garantili olması iyi bir şey mi ? iyi bir şey mi derken işe yarıyor mu yoksa pazarlama hilesi mi

• Beğen
Tepkiler: Uğur_can
@oktayakgoz sora setli bir model öneririm. Flat bar istiyorsanız Btwin Fit5, drop bar ise hala varsa Triban 3, Bianchi SLR500 ya da salcano xrs040.

@abdullah demir İstanbulun mazgalları öyle geniş ki dağ bisikletlerinin tekerleri bile giriyor. Bazısı ince onlar için haklısınız.

Hepsinde haklılık payın var ama ben bu durumalrın hepsini yaşıyorum ama çok şükür şua an kadar önemli bir sıkıntı yaşamadım. Belgrat ormanında dahi her türlü arazide mtb'ler ile aynı hızda aynı şekilde sürdüm. Çamurlara battık çıktık. Hiçbir sorun olmadı, akort dahi bozulmadı.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
arkadaşlar 900 liraya kadar yol bisikleti önerilerinizi alabilirmiyim. Yeni başlayacağım da, teşekürler

almalı değilsin tabii. cümle gereklilik ifade ediyo. ama alsan eminim iyi ki almışım diyeceksin dostum. şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen
Şu yol bisikletleri cok guzel tek dusundugum dropbara nasil alisirim
Diger bi sorum ise gorus acisi duz gidona gore dusuyo mu

@Mert Y Merhaba ;
Sehir icinde sürecekseniz "sehir bisikleti-MTB" duygun olur.Fakat yol bisikleti ilede gezmeniz hem hantallık bölümünden digerinden dahah iyi olucaktır hem digerine nazaran az yorulursunuz.Fakat sehir ici yol tercihiniz olucaksa asırı hoplayıp zıplamaktan ve mazgallardan kacının yol bisikleti sehir ve MTB gibi degil cabuk dagılır hassastır.İyi forumlar

@x-rayted Merhaba ;
Yol bisikleti keza yazdıklarınızı dikkate aldığımızda sizin icin uygun olacağını düşünüyorum.Bütcenizi söylerseniz özelden sıralama yapalım.Suan F/P acısından forumda severseniz "Salcano XRS 040 ideal".
Bisikletcim de 1049 TL Havale yaparsanız daha ucuza gelir...
Aldıgınızda degistireceğiniz parcalar;
1-Gidon
2-Gidon Bagazı
3-Gidon Sargısı
4- Zamanla Lastik(Biraz eskitin tavsiyemdir sahsi)
5-Bütceniz oldukca Jant(Shımano 501-500 güzeldir)350 TL Civarı.
Bu sekılde yapabılırsınız.
İyi Forumlar Dilerim.

@Lenora Nora
Teşekkürler bugün aldım zaten. Kliksada world carda 100 TL hediye var 950ye gelmiş oldu. Şimdilik bir şey degistirmeyecegim. Bana fazla bile.. 51 aldım son mesajlarıma bakarsanız sağa sola resmini de koydum ama rahat değilim. Bana büyük mu küçük mu anlamadım. Yarışçılar gibi fren kollarından tutamiyoum uzak kalıyor ama ayağım da dönüşte tekere değiyor. Elim gidonun yuvarlak kisminda iken bilegim gidonun düz kısmına çarpıyor falan..

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
@x-rayted Hayırlı Olsun öncelikle.MTB Kullanıcı isen alısırsın merak etme.Aslında 51 Kadro gayet aralıkta stabil bir kadro.51 aldığına göre bacak boyun 77cm nin altında.Dert etme alısırsın.Dediğin gibi zamanlada parca değistirirsin.Güzel secim yapmıssın senin adına sevindim.

Yol derken, yol- yarış kastdeliyorsa benim düşüncem hayır yönünde. Ama fitness bike yani duz gidonlu biraz daha geniş ve etli lastikli yol bisikleti çok keyifli olur. Çünkü yol-yarış'lar aerodinami ve hafiflik konusunda en son noktadadir. Yani aşırı ince ve hafif lastikleri yuksek patlama riskine sahiptir. Jantlari dikkatsiz kullanimlarda kolayca eğilebilir. Ayrica düsuü gidon sürüşü konforunu negatif etkiliyor.

Genel olarak kompetisyon için uretilmis bir tasitla gezinti yapmayi hep tuhaf bulmusumdur.

Genel olarak yol bisikletleri çok fazla narin, hasar görmeye müsaitmiş gibi gösteriliyor, bu biraz yanıltıcı olabilir. Yol bisikletiyle çamurda süren de gördük, bozuk yolda süren de hiçbirinin de şikayet etiğini göremezsiniz, teker patlatmak zaten tamamen şans işi, ben 1-2 aydır kullanıyorum, kaza yapana kadar hiç lastiği patlamamıştı, onda da kaza yaptığım için patladı normal yani :D Çok sert çarptığım halde janta falan da bir şey olmadı bu arada :)

" Nispeten" kolay lastik patlattiklari için yol- bisikletçilerinin genelde yedek iç lastik ve pompayla yola çıkması bu konuda önemli bir gostergedir.

Ya hafif olsun diye alınır ama, alet çantası, şu bu yine ağırlık:)

@oktayakgoz kask aynasi kullanmani oneririm. Cok faydasini gorursun.

@Opensea arkadas 19 yildir yol bisikleti kullaniyorum ve simdiye kadar lastigim bir kere patladi. Yok oyle birsey.

@Gökhan BİROL dediğini yapıp bir kask aynası alacağım. kullandığın veya önerebileceğin bir marka model var mı

@oktayakgoz zefal'in kask aynasini kullaniyorum. Simdiye kadar baska bir marka kask aynasi kullanmadigim icin su marka daha iyidir diyemiyorum. Ancak bu urunden oldukca memnunum. Bastan tuhaf geliyor ama 10 dakikada alisacaksin ve kask aynasiz rahat bisiklet kullanamamaya baslayacaksin. Cunku inanilmaz rahat edeceksin.

Yol bisikleti kullanicilarinin yedek ic lastik tasimasi bence gereksiz (lastigi sisirirken sibobu kirmamak sartiyla). Sadece yama seti fazlasiyla is goruyor. Zaten yama yapmak hic de zor degil. Yama uygulandiktan sonra 30 sn icinde guvenli bir sekilde yapisiyor ve oldukca da saglam. Ancak yol bisikletine yeni baslayanlara buradan tavsiyemdir, evde lastiklerinizi birkac kez sokup takin eliniz alissin. Cunku yol jantina lastik ve ic lastigi duzgun bir sekilde oturtmak, kalin jantlara gore cok daha zor.

• Beğen
Kardeş hala kararını veremedinmi kaç sayfa konuşulmuş konu.

• Beğen
Geri