Scudo Sports

Yol bisikleti alacağım yardım eder misiniz?

Ümit K.

Üye
Tepki
3
Merhaba. Ben bisiklet kullanmaya babamın askerden sonra aldığı klasik yarış bisikletiyle başladım. Markası Mobydick. Fakat bisikletimin eskimesi ve parçasının zor bulunması nedeniyle yeni bir bisiklet almaya karar verdim. Alıcağım bisikletin maksimum fiyatı 850 TL. Bana bu fiyatlarda bisiklet önerebilir misiniz?
Not : İnternette gezerken Salcano XRS 700 adlı bisikleti gördüm. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bisikletin özellikleri :
XRS 700
Fiyatı 790 TL
TİP : 700C Yol 14 VİTES
KADRO : 6061 ALÜMİNYUM
MAŞA : RİJİT ALÜMİNYUM
ARKA VİTES : SHIMANO RD-A070
VİTES-FREN KOLU : SHIMANO, ST-A070, 14 VİTES
ÖN VİTES : SHIMANO FD-3400
ARKA DİŞLİ : SHIMANO MF-TZ21 TOURNEY, KASET DİŞLİ RUBLE
KRANK TAKIMI : SHIMANO FC-A070
FREN TAKIMI : V FREN TAKIMI
GİDON : SALCANO/ZOOM DB-AL-48 ALÜMİNYUM
GİDON BOĞAZI : ZOOM AHEAD ALÜMİNYUM
JANT : SALCANO RACE 02 700C
LASTİK : SALCANO XRS SERİSİ 700CX23

Scudo
benim bildiğim kadarı iyi bir bisiklet değil bu bütçelere yol bisikleti almak gerçekten zor belki biraz daha artırıp bakabilirsiniz ama siz sevdiyseniz en iyi bisiklet odur:)

Benim bisiklete verebileceğim maksimum para 800 tl'dir. Bu bisikleti alırsam sorun yaşarmıyım? Siz ne önerirsiniz?

Merhaba umit, hosgeldin foruma :)

Once kotu, sonra iyi haberler vericem sana. Kotu haber, o butce ile ya 1 yada 2 model bulabilirsin piyasada.. Birisi senin de bahsettigin salcano. Digeri de olsa olsa decathlondaki tribanlarin en ucuz olanidir
Iyi haber, bundan 3 yil once ben de tam olarak seninle ayni durumda merak sardim yol bisikletime. Butcem 500 liraydi :utn: ve o paraya piyasada alabilcegin tek bisikleti almistim ben de. Salcano xrs 200 :) foruma konu açıp sormuştum. ve bisikletin çöp olduğunu yazmışlardı, nitekim haklıydılar da :)
1 yil kullandim o bisikleti. Tamam dandikti, ama ozamanlar bana yol bisikleti kullandigim hissini vermisti :) 330 liraya almistim sarachaneden hehe
ne biyeri kırıldı çıktı, ne de beni yolda bıraktı.. güzel günlerdi :) ilk bisikletim hey gidi
Xrs700u al bence :)

----------------------------

şuan yol bisikletleri hemen hemen 1200 liradan başlıyor.
eğer ikinci el almak istemiyorsan,
eğer bütçen kesinlikle buysa, yani 800 ise
başka seçeneğin kalmıyor zaten :)

Hoşbulduk. Benim şuan kullandığım bisiklet babamdan kalan yol bisikletidir ( 5 yıldır bende ) Küçüklükten beri kullandığım için neredeyse kullanılmaz hala getirdim :) XRS 700'ü arkadaşım 1 sene önce aldı şuan memnun ama birçok yerinden sorun verdi heralde arkadaşımın kullanımından dolayı. Bir tanıdığımda bianchi yol bisikleti aldı şuan memnun ama fiyatı çok :) heralde xrs 700 alıcam gibi

ilk bisikletin, senin amatörlüğü atacağın bisiklet olacağı için düşük seviye bişey alman bence çok iyi olcak. sağını solunu gönül rahatlığıyla kurcalayabilirsin :D

Düşük seviye olarak XRS 300 bisikleti var resimlerden güzel bişeye benziyor ama gerçekte görünce benim bisikletim daha iyi :) ,
o zaman xrs 700'ü düşüneyim :)

@Ümit K.

sorun derken ne gibi endişeleriniz var? 6 ay sonra paslanması, çukura girdiğinizda kadronun yamulması, frenin elinizde kalması gibi şeyler olmaz. Performans olarak daha pahalı modellerden biraz geride olsa da sonuçta yol bisikletidir, on bin liralık mtb'den daha hızlı gidecektir.

@Murat B.

demek istediğim xrs 700 bisikletini satın aldıktan soran pişman olur muyum

benim burdan edindiğim bilgilere ve kendi fikrime göre 2. ellere yönel

ikinci el bisikletlerde genelde sorun çıkıyor ve verdiğimiz para boşa gidiyor bunu herkes için söylemiyorum şimdiye kadar çoğu arkadaşım ikinci el bisiklet aldı fakat kötü durumlarla karşılaştı bu devirde herkese güven olmuyor :)

şu modeli çok aramıştım 2010 yılında, bulsam alacaktım ama bulamadım
bianchi slr 200. bide bianchi champion vardı ozamanlar :)
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=125873

fiyatı yüksek tutmuş. 600e falan inerse alınabilir. o bisikletin sıfırı 900-1000 liraydı zaten, 3 yıldır piyasada yok. 3 yıl önce 1000 liraya alınan bisikleti 800e vermeye çalışıyor.. zaten ikinci el almış.. ya aldığı fiyata satıyo yada üstüne kar koyuyo

konuda pazarlık payı yoktur yazıyor ama ben yinede değerlendiricem ayrıca mahallede oturan birinde bu bisikleti görmüştüm sizce nasıl (link) fiyatı çok olduğu için alamıyorum :)

slr 400 ilk kez gördüm :)
güzele benziyor, fakat bi bilgim yok

slr 200 ve slr 400ün üzerlerindeki parçalar büyük oranda aynı. neredeyse tek fark renkleri ve üretim yılları gibi duruyor

-----------------------------------------------

hayır ya bi dakika, slr 200de sora var :D

slr 200 daha iyi :D

sağol ama alamadığım için bir sorun yok :) ben xrs 700 alıcam gibi D. ( araştırmaya devam )

Tamam :) ama xrs 700 ile slr 200 arasinda daglar kadar fark var bu da aklinda bulunsun

Xrs700 11kilo gibi bisey olmasi lazim. Xrs 200 12 kiloydu mesela.
Slr 200 10 kilo civaridir.

Vites sistemlerinde de kalite farki var. Vites gecislerinden tut da frenlerine kadar daha kaliteli

Bir de kadro farklari cok buyuk. Ben de amatorum :) tam izah edemem ama xrs700deki durusun ile slr200deki durusun da fark eder.
Keske iki bisikleti de deneme imkanin olsa :) slr 200un daha akici oldugunu fakat bunu kelimelere dokemedigni anlardin :-D

slr 200 için imkanları zorla derim :)
xrs 700ü her halükarda bulursun-alırsın zaten

Geri